Skocz do zawartości
IGNORED

Panasonic ... o tym sprzęcie cisza?

MAREKS

Rekomendowane odpowiedzi

tyle tu o Onkyo, denonie i Yamaszce, ponieważ uważamy że są najlepsze w swojej cenie. Oczywiście nie można tutaj zapominać o takich markach jak marrantz, hk czy nad, praktycznie te 6 marek zdominowało obenie rynek budżetowych amplitunerów. Pana-słonika stanowczo odradzam, sprzęt nie warty swojej ceny. Dzwięk z tych ampli. jest co najwyżej mierny, a nabywcami takich "wynalazków" są ludzie nie znający się na tematyce audio, ślepo wieżącym reklamom w tv i internecie!

dzięki za uświadomienie, a pioneer też przereklamowany? mam takiego z prologikiem i surrandem i męczy mnie co dalej, do tej pory nie dokupiłem do niego kolumn (5), a własnie jestem na etapie złożenia jakiegoś kina d.

marekS: przejrzyj sobie archiwum, jest też wyszukiwarka. Np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) odpowiada na Twoje pierwsze pytanie o Panasonica.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

We stand in the Atlantic
We become panoramic

jeśli chodzi o amplituner to obawiałem sie, ze to moze być szmelc, dzieki za podpowiedzi, a co na temat DVD, tam sie nie doczytalem ze nie warto, podoba mi sie s75, ale trudno mi ocenic, nie miałem wczesniej zadnego

Notowane tutaj spostrzezenia na temat klasy poszczegolnych marek sa dla mnie, jako obserwatora z zagramanicy, troche dziwne gdyz (moim zdaniem) silnie zdominowane rozpowszechnieniem sprzetu posrod uczestnikow tego forum (dominacja Yamahy).

Na podstawie obserwacji rynku zachodniego pozwolilbym sobie na nieco odminna klasfikacje sprzetu KD wielkich marek:

1. Entry-Class (duzo sprzetu za malo pieniedzy)

- Panasonic/Technics

- Kenwood

- JVC

- Yamacha

- Pioneer

- Sherwod

2. Mid-Class

- Philips

- Sony

- Denon (zalezy od modelu)

- Pioneer (zalezy od modelu)

- HK

3. Hi-Class

- Marantz

- NAD

- Onkyo

- Sony (zalezy od modelu)

- Denon (zalezy od modelu)

- Pioneer (zalezy od modelu)

- HK (zalezy od modelu)

Nie chce sie tu zdrabniac nad poszczegolnymi modelami, ale to ogolna tendencja

xajas

www.jaschiks.com

"..a gdzie ulokowalbys na rynku zachodnim Proceed, Levinson, Dwinn, Lexicon, Barco, itp? W punkcie 4?"

yes sir, podobnie jak TAG, Classe, Levisnson, Krell i dziesitki innych extremistow, nie nalezacych do "wielkich marek" (czyli masowych produktow)

xajas

www.jaschiks.com

Hi,

mozna kazda jedna marke rozdrobnic, ale w przypadku Philipsa wynika to z tego, ze w zasadzie kupuje sie go ze wzgledu na DVD z SACD i Progressive Scan czyli raczej ustrojstwa z Mid-Class. reszta elementow jest niemalze "niewidoczna". Podobnie jest z DVD i DVD Recorderem Panasonica, DVD JVC i Toshiby itd.

xajas

www.jaschiks.com

"..czy w Twoim kraju nie sprzedają wysokich modeli Yamahy (np. ampli za 3000 euro)? Dlaczego tylko "entry class

bo w tej wyzszej klasie dominuja inne produkty typu Marantz Denon Onkyo

xajas

www.jaschiks.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.