Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki duszone z kablem

justmusic

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wiem, wiem..Był już taki temat, ale ceny z czasem się zmieniają i tamten jest sprzed paru lat.

Do rzeczy :)

Poszukuję słuchawek duszonych na kablu za ok 150 zł. Chodzi mi o to żeby była dobra jakość (a raczej stosunek jakości do ceny).

Przeznaczenie słuchawek:

-filmy (dobry bas)

-muzyka (głębia i dobre wyciszenie)

-hemi sync (szerokie pasmo przenoszenia)

Szukałem trochę już w internecie, ale zawsze najlepszą opcją jest zapytać kogoś kto się tym zajmuje i wie więcej ode mnie. :)

Z góry dzięki za sugestie. W razie pytań postaram się szybko odpowiedzieć.

https://www.audiostereo.pl/topic/52865-s%C5%82uchawki-duszone-z-kablem/

Sądzę, że autor wątku wie o co pyta. O takich wysokich wymaganach to mogą być tylko "duszone" lub jak napisał lener_87@ ewentualnie pieczone. Bo za 150 zł to chyba słuchawek dousznych się nie znajdzie.

tak tez myslalem jak przeczytalem temat... ale w tresci postu zostalo to powtorzone :) coz "shit happens" albo po polsku "kazdemu zdarza sie wdepnac w zaleznosc" :)

Problemow jest wiecej - znacie powazne sluchawki DOUSZNE bez kabla? :D

Autor wątku w swoim "o mnie" pisze:

-Hello, jestem studentem i poszukuję dużych tłumionych słuchawek.

Więc nie chodzi mu raczej o słuchawki douszne, czy też dokanałowe.

A nauszne/wokółuszne zamknięte za te pieniądze, to może jakieś

AKG K81/K518, albo CAL! ? Tyle że to wszystko używki.

Może Sennheisery HD212 pro?

Nie bardzo potrafie doradzić, nie orientuje sie za bardzo w tym segmencie rynku (a w jakim sie orientuje? :) ), ale za 150zł ogólnie wiele nie wywalczysz.

Tak, autorowi chyba chodzi o słuchawki nagłowne. Uświadomiłem sobie że w gwarze kujawskiej "nadusić" oznacza "nacisnąć"... :)

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Przyłapaliście mnie! ;) hehe POMYŁKA

chodzi o duszone

Nie wiem czy to przez muszę przyznać że nie tą literówke ale, nie spodziewałem się tylu odpowiedzi, dzięki.

Powoli sprawdzam opinie o podanych modelach. Na ogół wszystkie są pozytywne.. i dalej jestem w dołku. Jeszcze na pewno coś poszperam, bo mało wiem o słuchawkach.

Moglby ktoś mniej więcej porównać wymienione słuchawki?

>Tench

Ani nie moje, ani nie ja kupiłem :)

Swoje nabyłem ponad rok temu, i nie przez allegro. I nie mam zamiaru się ich pozbywać, bo są świetne. W końcu muszę do nich dokupić jakiś wzmacniaczyk, żeby mogły rozwinąć skrzydła.

Trudno doradzić? Co z tymi propozycjami od Mjuzik?

Proszę o porównanie podanych modeli (skoro zostały wymienione to pewnie nie jest to najgorszy wybór) i ew. jeszcze jakaś alternatywa.

Co do ceny to tak jak pisałem, liczy się stosunek ceny do jakości. Mogę dać do 200zl ale to są oklice maksimum (250 odpada choćby słuchawki miały zmienić moje życie :P )

zdaje się, że zainteresowany albo 2 razy popełnił ten sam błąd

albo naprawdę chodzi mu o 'duszone'

zastanawiam się tylko, czy ziemniaczki, czy mięsko?

swoją drogą radziłbym się zastanowić

podświadomość feruje bezwzględne wyroki

zatem co mogą symbolizować takie duszone dźwięki?

zaiste zagadka godna tego forum...

lenar_87, 13 Maj 2009, 13:41

Z DOKANALOWYCH - JBL Reference 220 ewentualnie trudniej dostepne Crossroads Mylarone.

Hmm... No nie wiem, czy Crossroady to taki dobry wybór. Miałem X3i. Dobry bas? Całkiem niezły, ale na pewno obfity. Dobre tłumienie? Jak najbardziej. Ale czy głębie i szerokie pasmo mają to nie wiem... Jak dla mnie to były takie troche dokanałowe Porta Pro :) Bardziej nastawione na efektowny niż liniowy dźwięk.

W sprawie basu mozna kupic xBi (czy jakos tak)... zgadzam sie ze to nie sa GS1000 ale przeciez w tym pulapie cenowym i z tymi wymaganiami autor watku wymaga od nas cudow. Cudow nie ma - wybieramy to co najlepsze w tym pulapie. Proste.

Masz rację. A wersji Crossów rzeczywiście trochę było, można o nich sporo poczytać na forum mp3store. Teraz te same (podobno) produkty są wypuszczane pod marką SoundMagic, i bez problemu w komisie ww. forum można dostać nówki za dość przyzwoite pieniądze.

Kup Technicsy i po sprawie ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Majkel je poleca, a to człowiek, który wie co mówi.

Ukryta Zawartość

a co Majkel sądzi o nowych techniksach 600?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

justmusic, 13 Maj 2009, 16:55

>a co Majkel sądzi o nowych techniksach 600?

>

Ukryta Zawartość

Miałem RP-HT600 i dźwięk miały wyśmienity, ale trzeszczały plastiki tak bardzo, że trzeba było zachować duży bezruch. Nie wiem czym się różnią od tych z literką F.

Ukryta Zawartość

Dodam jeszcze po obejrzeniu zdjęć tych HTF 290 i 600, że te moje stare Technicsy są zupełnie inne wyglądem od 600 a podobne do tych 290 bynajmniej muszle bo pałąk jest inny. Jeśli jednak grają jak RP-HT600 to raczej nic lepszego nie znajdziesz

Pisząc że "jeśli grają podobnie jak RP-HT600 to nic lepszego nie znajdziesz" miałes na mysli 290 czy RP-HTF600?

Te 20 zł moge dołożyć za design i kupić RP-HTF600, ale czy nie okaże się że starszy model jest lepszy?

justmusic, 13 Maj 2009, 18:40

>Pisząc że "jeśli grają podobnie jak RP-HT600 to nic lepszego nie znajdziesz" miałes na mysli 290

>czy RP-HTF600?

>Te 20 zł moge dołożyć za design i kupić RP-HTF600, ale czy nie okaże się że starszy model jest

>lepszy?

Wyjąłem z pudła to co z moich zostało i przyjrzałem się dokładnie, i podobieństwa jednak nie ma. Tak więc jeśli te 600ki to następcy moich to winny grać naprawdę dobrze. Cena jest śmiesznie niska. Ja żeby mieć na czym znowu słuchać kupiłem AKG 530 za zdecydowanie większą kwotę, ale to właśnie one przypominały mi dźwiękowo stare Technicsy. Decyzja należy do Ciebie więc Cię nie namawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.