Skocz do zawartości
IGNORED

altus 300 czy jamo s708

AdamosS90

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chce zakupic stereo wchodza w gre glownie te dwa zestawy wyzej wymienione, wzmacniacz bedzie dobrany do kolumn wiec pytanie czym to bedzie napedzane odpada. Prosze o porawdy bo juz mam metlik w glowie. O altusach jest 1000 dorych zalet na forach i 1000 zlych o jamo 10 dobrych i 10 zlych (chyba dlatego ze to nie sa polskie konstrukcje) aha zapomnialem dodac na kolumny mam max 900zl w gre wchodza takze oczywiscie uzywane. Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/52915-altus-300-czy-jamo-s708/

aha zapomnialem dodac: pokoj jakies 20-22m^2. muzyka: przerozna zaczynajac od spokojnego jazzu i bluesa ktorego slucham sporadycznie konczac na housie, electro housie, progressive housie i rocku.

Bede ogromnie wdzieczny a pomoc poniewaz pokoj stoi pusty i czeka na audio...

Po cholerę w przeciągu kilku dni zakładasz trzeci wątek o tym samym ??????????

Temat nr: 52863 KUPIE STEREO (jamo s708, Altus 300)

Temat nr: 52880 Budzetowe Stereo do 20m^2

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Pod praktycznie każdym względem kolumny JAMO będą lepsze. Spokojnie możesz kupić JAMO S708 lub S718 w cenie poniżej 1000 zł., natomiast pod względem równowagi tonalnej, kontroli dźwięku będzie to znacznie lepsze rozwiązanie. DOdatkowo znacznie lepiej będą grały JAMO niż ALTUSY w Twoim pomieszczeniu

Do twojego pokoju i muzy mogę Ci polecić kolumny Mission703 ,8ohm, duża skuteczność,czyli łatwe obciążenie dla wzmaka.Obsłużą pokój do max 25m2.Dzwięk czytelny,szybki,z dobrą podporą basową ,neutralne w swym przekazie.Tu masz linka do aukcji może się uda?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wiem co mówię ,bo sam takich używam.

Inna alternatywa to Eltax Liberty 5+,Dali 104,505.

A jeśli ma być duże bum to Quadral(obojętnie jaki),a z Altusów 300 wbrew pozorom nie wyciśniesz dużo basu-tylko ogólny huk...Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.