Skocz do zawartości
IGNORED

Interkonekt do 200-300 zł

johnnybravo20

Rekomendowane odpowiedzi

>kichandeta

wpis powyżej po swietle Twojej dbałości o zasady pisowni wygląda jak żart:)

Ps. powodem syuacji wynikłej między nami był Twój wpis o wężach strażackich i ogrodowych który umieściłeś na poczatku tego wątku.

Strefaz, 21 Maj 2009, 20:01

>>kichandeta

>wpis powyżej po swietle Twojej dbałości o zasady pisowni wygląda jak żart:)

>Ps. powodem syuacji wynikłej między nami był Twój wpis o wężach strażackich i ogrodowych który

>umieściłeś na poczatku tego wątku.

Widze ,ze dalej chcesz ciagnac watek i lapac(czepiac sie) literowek. Nie wiem co chcesz udowodnic , ze masz racje czy ze Twoj hajendowy kabel jest fajny? Owszem wyglada ladnie jak wydziargany z wloczki.

To sa bledy typu: dopisana litera badz jej brak. Ty natomiast popelniasz mnostwo bldeow zarowno ortograficznych , stylistycznych jak i logicznych w swoich wypowiedziach. Mialem nadzeieje , ze juz nie bedziemy sie droczyc ale jak widac na zaloczonym obrazku...

A teraz tradycyjnie jesli jestes taki skrupulatny to prosze.

>>kichandeta

>wpis powyżej po swietle Twojej dbałości o zasady pisowni wygląda jak żart:)

>Ps. powodem syuacji wynikłej między nami był Twój wpis o wężach strażackich i ogrodowych który

>umieściłeś na poczatku tego wątku.

1 kichanadeta

2 po P.S zaczynamy wielka litera

3 wpis powyzej po swietle Twojej dbalosci...(zdanie niestylistyczne)

4 przed "ktory" stawiamy przecinek

5 syuacji - to jakis nowy wyraz w jezyku polskim? Mozesz wyjasnic znaczenie?

I z poprzedniego wpisu:

1 niezaczela - piszemy rozdzielnie

2 niemiesci - piszemy rozdzielnie

3 niewypada - jak wyzej

Naprawde powinienes zafundowac sobie taki slowniczek, bowiem po raz wtory popelniasz te same bledy.

W szkole sredniej takich bledow juz nie poiwnoo sie popelniac( wyjatek dysleksja), a jak domniemam jestes dokstalconym czlowiekem czy sie myle?

I na koniec zacytuje Ci fraszke Ignacego Krasickiego pt. "Madry i glupi"

Nie nowina, że głupi mądrego przegadał;

Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał,

Tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł;

Na koniec, zmordowany, gdy sobie odpoczął,

Rzekł mądry, żeby nie był w odpowiedzi dłużny:

"Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz jest próżny".

Bez odbioru.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

powinno

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

I dalej to samo ale niech będzie:)

>kichanadeta, 21 Maj 2009, 20:54

>...Nie wiem co chcesz udowodnic...

Mniej wiecej tyle że sam zjadasz literki, niestosujesz interpunkcji a wytykasz mi śmieszne błedy których się niewypieram ale skoro jesteś tak szczegółowy miło byłoby gdybyś w tym względzie dawał przykład. Tłumaczenie się posiadaniem kompa takiego a nie innego jest śmieszne...słyszałeś o pakietach językowych? skoro tak dużą wage przypisujesz do pisowni powinieneś taki pakiet zainstalować i potwierdzić słowem pisanym to co mi usilnie wpierasz...puki co ja przynajmniej pisze po Polsku czego niemożna powiedzieć o Tobie a wnioskuje że jesteś Polakiem...

Wiele osób pisuje tu z "zagranicy" ale jakimś dziwnym trafem po naszemu. Ogólnie miałbym to gdzieś ale skoro tak się czepiłeś tej ortografi sam daj przykład poprawnej pisowni nietylko w gadce.

Z bajką nietrafiłeś. Patrząc na ilość i sens.

Również bez odbioru bo małżowinka się wkurzy:)

Tak jak sadzilem z racji tego , ze nie jestes zbyt blyskotliwa osoba delikatnie mowaic nic nie zrozumiales.

Malzowinka chodzi Ci o uszna, czy chcesz obrazic moja zone bo nie bardzo wiem o co ci chodzi.

Jesli chodzi o kwestie pakietow jezykowych owszem moge przylaczy na polski niemniej jednak troche to utrudnia bowiem jak sie orientujesz alfabet niemiecki wyglad nieco inaczej wiec i klawiatura a , nie bede specjalnie dla Ciebie zmienial jej za kazdym razem.

W kazdej Twojej wypowiedzi jest mnostow bledow na poziomie szkoly podstawowej i domniema , ze wlasnie w tym wieku jestes. Zarzucales mi sarkazm tymczasem z Twojej strony odbieram zlosliwosc i chec zaistneinia poprzez niepotrzebne docinki.

Przede wszystkim naucz sie zasad poprawnej pisowni, interpunkcji do , ktorej sie doczepiles (blad w jednym zdaniu z mojej strony), a w ktorej sam nie bardzo sie orientujesz.

Na koniec powiem Ci tyle , ze masz ladny kabelek napwno swietnie gra, wyglada tez bajecznie, sprzet towarzyszacy niewazny. Grunt to kabel z weza ogrodowego opleciony wloczka.

A teraz mozesz sobie wypisywac co Ci sie zewnie podoba na szczescie jest swietna funckcja ignoruj.

Jeszcze w kwestii poprawienia Twojego jezyka polskiego proponuje cos poczytac od czasu do czasu i nie mam tu na mysli kolorowych gazet typu bravo itp ,a li tylko jakas wartosciowa ksiazke, naturalnie odpowiednio dobrana do poziomu czytajacego (zeby nie bylo problemu ze zrozumieniem slowa pisanego).

.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-1391-100004257 1242936276_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>kichandeta

Ranisz me serce gdyż intencje miałem zupełnie czyste nazywając Twoją ślubną małżowinką. Taka odmiana małżonki funkcjonująca na podobnych zasadach co "jazzy".

Chciałem w ten sposób wyrazić troske o kolege z forum...jeśli małżowinka uważa internet za siedlisko zła to trzeba się słuchać i niedenerwować jej.

Poco miałbym chcieć obrazić kogoś kogo nieznam. Bez przesady. Jedynie to troska o kolege:)

Jednak tak błyskotliwy niejesteś na jakiego się w tym wątku lansujesz.

Musze Cie zasmucić. Liceum skończyłem 7 temu a następnie dwie szkoły wyższe i niemusze być znawcą języka polskiego. Można mieć zupełnie inne mocne strony.

Kolejna sprawa to pakiet językowy. Tu potwierdza się Twoja błsyskotliwość niskich lotów. Zainstaluj dla forumowiczów skoro dużo Cie na tym forum, będą szczerze wdzięczni a i Ty będziesz szczęśliwszy mogąc się wykazywać na codzień świetną polszczyzną. Przełączenie na język wroga zajmuje kilka chwil dla człowieka choć śrenio włądającego myszą. Skoro używasz komputera-jak twierdzisz jest Ci "obcy" język niezbędny wnioskuje że umiesz to wredne urządzenie obsługiwać choć w średnim stopniu? Miło czyta się Twoje wpisy pełne przykładów jakże reprezentatywnej "naszej"(czyt polskiej) negatywnej naleciałosci ale męczące jest czytanie wkółko tego samego więc życze więcej przecinków w zdaniach i zrozumiałych (także dla innych ludzi) sformułowań w każdym wpisie.

Pozdrawiam

"Niesłychana rzecz po prostu, by ktoś tak marnego wzrostu I nędznego pchlego rodu Mógł wyczyniać bez powodutakie psoty i gałgaństwa, Jak pchła owa, proszę państwa."

.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przeciez ten czlowiek nie rozumie slowa pisanego. Ja podalem mu , ze musialbym przekladac fizycznie kalwiature, bowiem niemiecka ma inny uklad klawiszy. W zwiazku z tym definjujac klawiature jako polska musialbym szukac gdzie jest przecinek kropka i inne znaki zamisat y wyskakuje z i odwrotnie wiec zajmowaloby to jeszcze wiecej czasu , a on mi na to ze wystarczy kilka klikow myszka. Nie potzreba klikac myszka ,aby zmienic jakim jezykiem sie poslugiwac wystarczy wcisnac ctrl + shift, ale jak pislaem wtedy zmienia sie uklad kalwiszy Panie informatyku, ktory biegle poslugujesz sie komputerem.

Ukonczone dwie szkoly wyzsze, a brak podstawowaych zaznaczam podstawowych zasad pisowni

- poprawnosc gramatyczna i stylistyczna

- pisanie i czytanie ze zrozumieniem

- brak logiki i spojnosci w konstruowanych zdaniach

Ciezko zatem ocenic co konczyles, byc moze studium policealne z dodatkowym fakultetem eksternistycznie. Nie posadzam Cie bowiem o ukonczenie kierunku technicznego z racji braku logicznego myslenia. Dodatkowo sposob wypowiedzi nie wskazuje na ukonczenie wyzszej uczelni.

.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panie kichanadeta

Oceniać w takich kategoriach sobie możesz najbliższe otoczenie lub rodzine. Zaczynasz mnie obrażać jednocześnie wchodząc na niebezpieczny dla ciebie grunt. To co ci się wydaje zachowaj na siebie gdyż twoja ocena jest g warta bo kim ty jesteś żeby rozpatrywać jakie mam wykształcenie i co kończyłem. Nieznasz mnie i niemasz pojęcia kim jestem. Na podstawie twoich wpisów jak również miejsca w którym przebywasz mogłbym cie zaszufladkować w dość niemiły sposób już na początku tej dyskusji. Zauważ że ja ciebie nieobraziłem ale jeśli się domagasz prosze bardzo moge zacząć. Jednak dam ci szanse żebyś niemówił że nieostrzegałem i bezpodstawnie coś pisze. Ewidentnie mnie prowokujesz domagajac się zimnego kubła wody na tą twoją prostacką bezczelność.

Nie nowina, że głupi mądrego przegadał;

Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał,

Tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł;

Na koniec, zmordowany, gdy sobie odpoczął,

Rzekł mądry, żeby nie był w odpowiedzi dłużny:

"Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz jest próżny".

Ps. Małżowinka przycina komara? chyba tak skoro postanowiłeś się odezwać bezstresowo mistrzu ciętej riposty. Bądź konsekwenty, przestań rzucać słowa na wiatr i mnie z"ignoruj". Puki co dużo "gadasz" i nic pozatym. Słyszałeś o rozróżnieniu klawiatur na podstawie układu klawiszy "qwerty" i "qwertz"? otóż u nas w PL obowiązuje wzorzec wyłącznie amerykański "qwerty" poza układem maszynistki. Tam gdzie jesteś dopuszczalne są obie więc jeśli zadałbyś sobie trudu zamiast strugać mądrale, przestał obrażać i skoncentrował się na przeniesieniu w świat rzeczywisty ciśnienia na poprawne pisanie, znalazłbyś klawiature taką jaką potrzebujesz światowy kolego. Do poprawnego pisania w języku polskim chyba by się przydała ale biednemu zawsze wiatr wieje nie tak jak trzeba...

Ps. Dzięki za bajke na dobranoc. Miły z ciebie człowiek choć maniery z salonów to niewynesione są.

Podtrzymuje nie potrafisz czytac ze zrozumieniem.

Tak wyglada uklad niemeicjkiej klawiatury. Wiec moze mnie oswiec w jaki sposob definjujac klawiature polska mohe np: wyklikac dwukropek, przecinek, nawias itd Pod ktorym klawiszem znajduje sie dany znak.

Byc moze rzeczywiscie jest na to sposob, abym nie musial metoda prob i bledow sprawdzac, gdzie znajduja sie owe znaki. Poza tym problem z i y.

Moze teraz bedzie jasniej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kichanadeta, 22 Maj 2009, 02:14

>Tak wyglada uklad niemieickiej klawiatury. Wiec moze mnie oswiec w jaki sposob definjujac

>klawiature polska moge np: wyklikac dwukropek, przecinek, nawias itd ,pod ktorym klawiszem znajduje

>sie dany znak.

>Byc moze rzeczywiscie jest na to sposob, abym nie musial metoda prob i bledow sprawdzac, gdzie

>znajduja sie owe znaki. Poza tym problem z i y.

>Moze teraz bedzie jasniej.

Zebys mi znow bledo nie wytykal.

Definjujac oczywiscie jezyk polski z podlaczona niemiecka klawiatura.

Kolego

Ja błędów napewno wytykać niebęde choćbym chciał bo z ortografią jestem na bakier:)

w kwesti klawiatury kolego, Google chyba jeszcz działą o tej porze. Kolega zechce to poszuka choć wątpie by kolega był na tyle obeznany z komputerem aby zainstalować "to i owo", edytować rejestr systemowy poczym podmienić pliczki *.dll Zapewne za dużo roboty:) zakłądam że kolega na xp pracuje i zaręczam że możliwa jest do zastosowania w praktyce opcja wielojęzyczna.

Klawiatura nie ma wplywu na to co jest wyswietlane na ekranie.

klawiatura ma jedynie ulatwic proces pisania.

W takim razie poprosze co doinstalowac i jaki plik podmienic w rejestrze, aby wciskajac np n + alt wysakkiwalo mi (ń) zamiast czegos takiego (}) lub wciskajac s + alt Ś zamiast (Đ) itd.

A odeslanie do google to najprostsze co mozna zrobic jesli samemu nie zna sie odpowiedzi.

A potem powiesz że zepsułem komputer:) nie dziękuje pozatym niezapominajmy że byłeś niemiły więc czemu miałbym odwdzięczyać się pomocną przysługą. Dla dobra forumowiczy? niemam tendencji do naprawiania świata.

Jak chcesz łatwo (raczej bezpiecznie) to najprostszym sposobem będzie całkowicie polski układ języka i klawiatury. W takiej konfiguracji piszesz po polsku a dla uzyskania niemieckich liter alt + trzy cyfrowy kod (dla każdego niemieckiego znaku osobny oczywiscie) w ten sposób mamy do dyspozycji polskie i niemieckie znaki jednocześnie z tej samej klawiatury. Sposób kożystania zbliżony do pisania z polskimi końcówkami. Całe 7 znaków z rozróżnieniem na małe i duże a,o,u i jeden na podwójne s. To są podstawy. to samo można zrobić w odwrotną stronę z niemiecką klawiatura ale w zależności od systemu są różne procedury. W internecie znajdziesz gotowe opisy. Zajmie to niewięcej niż pare sekund.

Haha no rzeczywiscie to ja jednak nieznam odpowiedzi dlatego odsyłam do google:) gdybyś tak raczył nieporuszyć pewnych kwesti w swoich wpisach pewnie bym pomógł. Mógłbym teraz nieporuszać możliwości uzyskania opcji wielojęzykowej i nadal pisałbyś jak wyżej a tak masz szanse ułatwić sobie pisanie. Wymaga to jedynie troche wkładu własnego.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.