Skocz do zawartości
IGNORED

audiofilia i alkohol

profundo

Rekomendowane odpowiedzi

Niektórzy czasem widują białe myszki, to czemu by nie zauważyć białych piesków w czarne łaty.

Masz poszarpane nogawki, a może tylko jedną, to weź coś na drugą :-)

Poza tym przy Norze Jones łatwo jest zasnąć.

W Berlinie jak bylem tuż przed w prowadzeniem euro przepyszne wino z bąbelkami Prosecco 3,7 DM wtedy marka była 1,8 zł.

U nas jak jakimś cudem namierzyłem 30 do 50 zł.

A przecież Polak zarabia ze 4 razy mniej...... :(

A ja Panowie odkryłem dzięki "rootsowym" wieczorkom w Diunie pifko co się nazywa Browar Śląski - Książęce.

Uwaga!! NIEPASTERYZOWANE. Świeże jest pyszne (byle zimne) i tanie (1,90+but.).

Pozdrawiam

k.

gin z tonikiem, martini dry i cytrynką jest the best, żóbróweczka z jablkowym też, absolut blackcurrant - super, i wszystkie dobre piwa ale... alko jednak splyca odbior, chyba ze 1 drink. Za to taka zielona, ususzona i nielegalna u nas roślinka, jak ja zapalić to muzyka staje się pełniejsza. wtedy i przenosny grundig podchodzi pod sprzęt audiofilski, haha. W końcu już Boudelaire zachwalał haszysz i opisywał jako używkę dla muzyków, pozwalajacą lepiej odbierać muzykę. Ale cóż, prawo jest zakłamane i mimo iż światowa organizacja zdrowia już pare lat temu opoblikowala po wielu latach badań raport że marihuana jest dużo mniej szkodliwa od alkoholu i papierosów, nie ma co liczyć na szybka legalizację. W końcu mogloby to odciągnąć ludzi od picia a przemysł alkoholowy nie może sobie pozwolic na straty. No i łatwiej rządzić ludźmi pijanymi niż upalonymi. Ci drudzy zachowują świadomośc. Wiem co mówię bo paliłem ponad 20 lat. I nie uzależniłem się , a od alkoholu trochę tak niestety. Inna sprawa że to co oferują liczni dilerzy narkotykowi , zawiera kupę chemii i jest jakimś zielonym mutantem, nie to co chodowalem na powietrzu, na balkonie przez kilkanaście lat. INFORMACJA DLA EWENTUALNYCH AUDIOFILÓW - POLICJANTÓW: już nie choduję od paru lat i nie kupuje, więc nie uda się wam wykazać przed przelozonymi cynkiem na hodowcę i ćpuna, haha. A przed innymi nielegalnymi specyfikami ostro przestrzegam!!! Milego sluchania

Precz z dilerami!

Hodujmy sobie sami!

:-)

A teraz serio. Zdaje się, że najnowsze badania wykazały, że maryśka nie jest już takim niewiniątkiem, w organizmie zachodzą jakieś nieodwracalne zmiany.

Ale nie będę Cię straszył, nie jestem lekarzem ani policjantem.

"Papierosy są do dupy" kiedyś było na afiszu. Zgadzam się całkowicie!!!

Nie ma to jak dobry zdrowy alkohol raz na jakiś czas dla wypłukania z organizmu resztek niestrawionych toksyn.

Jak miło - pewnie, że coś wpiszę bo to mój ulubiony temat na bocznicy - jest luźny i odprężający jak gin z tonikiem, cytryną i lodem, a z kolumn na dopełnienie sielanki Private Collection - Jon and Vangelis (1983 - stare dzieje).

Tego klimatu nie zepsuje nawet wpis Qubricka :)

z winami jest jak ze sprzętem audio. nie możesz powiedzieć, że cokolwiek poznałeś jeśli nie spróbowałes i nie poobcowałeś z tym, co najlepsze. potem niestety wino ze sklepu za 30-40 złotych smakuje jak ostatni kwas. oczywiście najlepszym sposobem jest wyjazd do winnic i spróbowanie wina na miejscu. takie rzędu 100-400 za butekę będzie pewnie w winnicy niebutelkowane kosztować około 30-60pln za litr. chyba warto przejechac sie do francji, hiszpani czy choćby chorwacji. przeciez to jest raptem 2 godz. drogi od nas. a i małżonaka ucieszy sie na taki wyjazd:).

pozdr

Niestety nie posiadam prywatnego śmigłowca :)

Uwielbiam roczne Cabernet świeżo z beczki - 1,2 euro/litr.

To prawda u producenta jest tanio.

Może Francuzi się tak cenią, ja nie spotkałem tak wysokich cen w winnicach włoskich. Pewnie gdzieś są takie High Endowe ceny i wina, ale coś mi się zdaje, że to nie dla mnie - tak jak Krell.

Co prawda niektórymi miodami można się upić, ale ten mój to zwykły nektarowy.

Pijąc go razem z mlekiem, tylko letnim nie gorącym, bo minerały w miodzie diabli wezmą wymiękam tak samo jak przy czekoladzie, ale to też byłoby na temat ;-)

LeStat

czy o te "czekolady" Ci chodzi?

można "wymieknać", szczarze.

[obrazekLUKASZ-285505_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

nie pij wódki nie pij wina

[obrazekLUKASZ-285812_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Nie pisałem, bo i czas był wyjątkowy.

Pewnie, że po okresie łez wracamy do.... wszystkiego.

Lubię ten temat bo jest najluźniejszy na forum.

Piszę to popijając KAPER -a (8,7%alk.) , a w powietrzu "SONGS OF FAITH AND DEVOTION" DM.

Mój nowy-stary Denon PMA 1560 za jedyne 1 kzł ciągle mnie zadziwia.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.