Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz + DVD jak to zagra?

Krzysiek S.

Rekomendowane odpowiedzi

Zwracam się do Państwa z prośbą o opinię !

Zamierzam kupić sprzęt, który będzie mi służył głównie do słuchania muzyki. Jednakże z tego co się orientuję odtwarzacze cd nie obsługują formatu mp3. Dlatego chciałbym znaleźć jakiś kompromis między amplituner AV + dvd, a wzmacniacz + cd.

W związku z powyższym mam pytanie, czy np: wzmacniacz Cambridge Audio za chyba 1800 zł, albo Rotel 01, albo jakiś Maranz wzmacniacz, plus do tego DVD (jakieś za 600-700 zł), ma rację bytu w zestawie. Czy może iść w kierunku kina domowego od razu i kupić Yamahę RDS 440 amplituner AVI i do tego DVD.

Co do kolumn to już zadecydowałem- Kupię Kodę F51 zestaw z subwufferem, ewentualnie gdybyście mi doradzili jednak kupować wzmacniacz łącznie z DVD, to wtedy bym kupił 2 kolumny KODA GS 326 F ( fronty tylko)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) loonijcie na ten link i powiedzcie co możecie o nich powiedzieć na pierwszy rzut oka, czy nie są za mocne do pokoju 21 metrów kwadratowych, i czy te wzmacniacze o których mówiłem, nie są dla nich zbyt słabe pod względem mocy.

Acha i proszę nie radźcie mi dokupywać potem cd- rom i tunera, bo aż takim audiofilem to nie jestem i zbieram na garaż. Chcę kupić raz, a dobrze i na 10 lat żeby starczyło, i jeszcze żeby dzieci i wnuki posłuchały jak się tata bawił. Oprócz mp3 oczywiście będę słuchał oryginalnych cdromów, więc nie mówicie żę do mp3 to tylko dvd, bo i tak nie poczuję różnicy. Pytanie jest oi jakość dźwięku, czy dvd znacząco obniża ją wobec cdrom ( te same przedziały cenowe biorąc pod uwagę).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/5389-wzmacniacz-dvd-jak-to-zagra/

Kup dobry wzmacniacz zamiast jakiegoś średniaka, będzie dobrze jak to będzie dynamiczny wzmacniacz żeby nadawał się także do odsłuchów filmów z DVD, proponuje Nada C350/352 (1750/1950zł) lub tańszą ale bardzo dobrą 100W Yamahę AX-596 (1450zł) - ceny allegrowe. Dołóż 300 zetek i kup lepszy DVD np. Panasonica.

W takim zestawie dźwięk będzie dużo lepszy niż na Amplitunerze Yamahy i gorszej jakości DVD.

Pzdr

jesli chodzi o dobre dzwiekowo DVD to bardzo ciekawa alternatywa jest Marantz DV4300

Ukryta Zawartość

porownywalny z porzadnymi odtwarzaczami CD (i posiadajacy barzo dobry PS).

Przy tej okazji na pewno zastanowil bym sie i porownal wzmak stereo z Amplitunerem typu SR4400

Ukryta Zawartość

gwarantujacy spokoj na nastepne 10 lat, zarowno pod wzgledem jakosci jak i pod wzgledem technologi (5.1/6.1...) laczacej Muzyke i KD (dla tych ktorzy koniecznei robiea roznice :-)))

xajas

www.jaschiks.com

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki za docenienie, aż mi się miło zrobiło. Faktycznie najlepsze DVD w tej chwili w omawianej grupie cenowej (oficjalnie) to panasonic 35, jednak biorac pod uwagę prawdziwe ceny, to za 799zł kupisz wyzszy model 75, który, jako ze odtwarza prawdziwe DVDAudio, nada Ci się na sugrrowane 10 lat. porównywalny odtwarzacz będzie Cię kosztował ponad 2000zł, a do tego będziesz się mógł chwalić nagrodą roku Hi-Fi i muzyki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.