Skocz do zawartości
IGNORED

Brak doświadczenia miażdży XYZ..

Gość rochu

Rekomendowane odpowiedzi

seniortelefono, piszesz dużo prawdy. Ale żeby być sprawiedliwym, także trzeba prześledzić historię tego forum z ostatnich tygodni. Przez dłuższy czas to forum nie miało dostatecznej opieki moderatorów. Redaktor robił co mógł, ale robił to praktycznie sam i nie wszędzie gdzie trzeba był w stanie interweniować. Obecnie jest kilka osób do pomocy i moderacja nabrała tempa, co dla niektórych osób dość luźno przestrzegających Regulamin stało się niezbyt wygodne.

Z mojego punktu widzenia jest to normalna reakcja, zawsze tam gdzie zachodzą jakieś zmiany, zdarzają się osoby w większym lub mniejszym stopniu niezadowolone. Jednakże te zmiany zostały zainicjowane przez większość użytkowników forum i wciąż spotykają się z ich poparciem. Przypadek XYZ jest tu dość szczególny, bo ten użytkownik zawsze balansował na granicy dozwolonych działań - i jak widzę z wpisów niektórych kolegów - ma tą sztukę doskonale wyćwiczoną także na innych forach. Na tym forum zwyczajnie reguły się zmieniły (zostały zaostrzone) ale on nie potrafił się do tych zmian przystosować - pomimo wielokrotnych próśb i w ich konsekwencji ograniczeń administracyjnych, które świadomie łamał.

Obecnie pracujemy nad dalszymi zmianami ułatwiającymi funkcjonowanie forum, ich realizacja będzie uzależniona od możliwości technicznych Właściciela. Jak już będą znane szczegóły i terminy, będzie też stosowny komunikat.

pozdrawiam

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

josef to moze niech dodadzą jeszcze "rangi" i "pomógł" ... i bedzie calkiem przedszkolne hi-end ..wiedze, doswiadczenie, rzetelnosc bedzie sie oceniac po liczbie postów albo dniach na forum ...zenada

przyjdzie ktos nowy i nie wolno mu bedzie zwatpic "bo przeciez ten X ma 3tys postow i 2k dni na forum napewno jest guru" ......pal licho w to co napisał do tej pory ....

mlb zgadzam się z tobą w tym stwierdzeniu jak sie ludzi przyzywczai do wolnej amerykanki to potem ciezko to ogarnąć ... tylko narazie na moj skromy gust idzie to troche w bok w slepa uliczke.....

powazne osoby które poważałem i w stereo oraz diy czytalem ich wypowiedzi z zainteresowaniem od ktorych moglem sie czegos nauczyc po prostu juz tu nie zagladaja nie beda sie tu babrac....

zostali handlarze, pseudo znawcy i "konstruktorzy z symulatora" :/

bawolek, 28 Maj 2009, 01:00

Masz rację że sporo ciekawych osób odeszło z tego forum właśnie przez ten chaos nad którym nie było kontroli. Próbujemy to powoli naprawiać - czy się uda, zobaczymy. Wciąż jestem dobrej myśli, inaczej nie brałbym w tym udziału.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

josef, 28 Maj 2009, 00:45

>>I skad wiadomo ile, kto tu jest?

>

>ketsus

>28 Maj 2009, 00:40

>O mnie » Ignoruj » PW »

>stat: 16 / 10 / 0

>

>najedź kursorem na liczby przy stat

A ja myślałem, że jedna z tych liczb oznacza, kto się kiedy zarejestrował, a nie przez ile jest (przegląda) forum.

bawolek

>zostali handlarze, pseudo znawcy i "konstruktorzy z symulatora" :/

E tam... został przecież Bawolek aby nic nie zrobić tylko ulżyć sobie i poględzić, czy też przefarbowany z xyz niejaki ketsus. A przynajmniej jednakowo podoba mu się misja rozp... forum ;)

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

ketsus - skoro tak nalegasz - masz rację - literalnie niegdzie to nie jest napisane. Jednak jest to miejsce skupiające w dużej części osoby które lubią się bawić sprzętem - ot chobby jak każde inne - a jeśli jest połączone ze słuchaniem muzyki to jest to nawet zdrowe. Trochę nie na miejscu jest jak przychodzi tu osoba, która twierdzi, że jesteśmy jełopami, że się tak bawimy. To jest właśnie brak tolerancji.

Zresztą XYZ używał całkiem dosłownie twierdzeń, że nam np rozpieprzy ten wątek, że nie pozwoli o dyskusji o tym itd, że tego już za wiele itd. Mam wrażenie, że nie rozumiesz istoty sporo (i nie wiesz odkąd się ciągnie i dlaczego) i nie wiem po co się mieszasz do niego.

Seba78, 28 Maj 2009, 08:45

>ketsus - skoro tak nalegasz - masz rację - literalnie niegdzie to nie jest napisane. Jednak jest to

>miejsce skupiające w dużej części osoby które lubią się bawić sprzętem - ot chobby jak każde inne -

>a jeśli jest połączone ze słuchaniem muzyki to jest to nawet zdrowe. Trochę nie na miejscu jest jak

>przychodzi tu osoba, która twierdzi, że jesteśmy jełopami, że się tak bawimy. To jest właśnie brak

>tolerancji.

>Zresztą XYZ używał całkiem dosłownie twierdzeń, że nam np rozpieprzy ten wątek, że nie pozwoli o

>dyskusji o tym itd, że tego już za wiele itd. Mam wrażenie, że nie rozumiesz istoty sporo (i nie

>wiesz odkąd się ciągnie i dlaczego) i nie wiem po co się mieszasz do niego.

A skąd wiesz, że Paweł nie słucha muzyki? Może nawet "bawi się sprzętem".

A mieszać mi się zabraniasz? Hmmm

>A mieszać mi się zabraniasz? Hmmm

kłopot ze zrozumieniem?

jeszcze raz więc.

Mam wrażenie, że nie rozumiesz istoty sporo (i nie

>>wiesz odkąd się ciągnie i dlaczego) i nie wiem po co się mieszasz do niego.

spróbujmy więc to zinterpretować. Poddałem w wątpliwość to, ze znasz przyczynę całego konfliktu, który zaczał się bardzo dawno temu i ciagnął się nie tylko tu ale też na innej grupie. Stąd pytanie po co się mieszasz skoro brak Ci tej wiedzy? wydaje się to po prostu mało logiczne - bo nie wiem co miałbyś wnieść do tematu poza eskalowaniem konfliktu.

czy widzisz gdzieś tu "zakaz"?

>A skąd wiesz, że Paweł nie słucha muzyki? Może nawet "bawi się sprzętem".

Ale co to wnosi? Dla mnie może się bawić wszystkim - nawet swoim wackiem. Nic zmienia to faktu, że z premedytacją doprowadzał do bałaganu w wątkach celowo rozbijając dyskusje otwarcie o tym mówiąc. Wszystko to okraszał swoją misją która polegała na leczeniu naszych chorych umysłów:)

Seba78, 28 Maj 2009, 10:19

>>A mieszać mi się zabraniasz? Hmmm

>

>kłopot ze zrozumieniem?

>jeszcze raz więc.

>Mam wrażenie, że nie rozumiesz istoty sporo (i nie

>>>wiesz odkąd się ciągnie i dlaczego) i nie wiem po co się mieszasz do niego.

>

>spróbujmy więc to zinterpretować. Poddałem w wątpliwość to, ze znasz przyczynę całego konfliktu,

>który zaczał się bardzo dawno temu i ciagnął się nie tylko tu ale też na innej grupie.

Twoje wątpliwości, twoja sprawa.

"Stąd pytanie

>po co się mieszasz skoro brak Ci tej wiedzy? "

Bo mam ochotę.

">>A skąd wiesz, że Paweł nie słucha muzyki? Może nawet "bawi się sprzętem".

>Ale co to wnosi?"

Jak to co? Napisałeś, że to forum właśnie dla takich ludzi, więc... trzeba zbanować Pawła ;) logiczne

Paweł został zbanowany za coś innego. Nie za poglądy, nie za to, że miał inne zdanie i nie za to, że czymś się bawi lub nie. Dokładnie Ci napisałem - ale widzę pewne kłopoty ze zrozumieniem. Gratuluje przenikliwości umysłu. Chciałeś sobie pogadać - ale to chyba bez sensu.

Seba78, 28 Maj 2009, 10:30

>Paweł został zbanowany za coś innego. Nie za poglądy, nie za to, że miał inne zdanie i nie za to,

>że czymś się bawi lub nie. Dokładnie Ci napisałem - ale widzę pewne kłopoty ze zrozumieniem.

>Gratuluje przenikliwości umysłu. Chciałeś sobie pogadać - ale to chyba bez sensu.

Tak, Paweł został zbanowany za to, że inni z nim dyskutowali.

gagacek, 28 Maj 2009, 08:37

>

>E tam... został przecież Bawolek aby nic nie zrobić tylko ulżyć sobie i poględzić, czy też

>przefarbowany z xyz niejaki ketsus. A przynajmniej jednakowo podoba mu się misja rozp... forum ;)

oj Gagacku nie stać Cię na coś bardziej elokwentnego ? coś mi się wydaje że zaliczasz się do grona osób którym ostatnio najbardziej ulżyło...

śledząc pare wątków śmiem twierdzić ze tej waszej grupie (np Rochowi, Seba78, Tobie) najbardziej zależało i zależy na ulżeniu sobie ....

Gość rochu

(Konto usunięte)

Kolego Bawołku,

mylisz się i to bardzo.

Jedyne na czym nam zależy to to aby to miejsce było z sensem i dla sensownych ludzi.

A nie dla nawiedzonych guru, niespełnionych geniuszy czy zakompleksionych karłów.

Dlatego polecam onet.pl dla Ciebie i kolegi Ketsusa.

Spełnicie się tam lepiej aniżeli tutaj.

Jest jeszcze jedno. Zarówno Gagacek jak i ja pamiętamy Internet sprzed ery powszechnego dostępu przez tpsa i zalewu wszelakiego śmiecia z tym związanego.

Możesz mi wierzyć lub nie, ale do połowy 1995 roku polskojęzyczny Net był Wersalem i należało się umieć zachowywać. Nie dlatego, że coś groziło za złamanie zasad. Po prostu tak wypadało.

No ale 10 lat to szmat czasu i kto z kim przestaje..

Ja w każdym bądź razie mam sobie wiele do zarzucenia.

Tak wiem Rochu najlepij zeby zostali tu sami tacy "sluchacze kabelków" ... dobrze by bylo zeby nikt nie osmielil sie wtracic w recenzje ukazującą wyzszosc kabla niebieskiego nad czerwonym ...

to juz znamy "gin niewierny" nie slyszysz nie odzywaj sie .....

i bedziecie miec jak Ty to nazwales "Wersal" ...

zgodziłem sie wcześniej z seniortelefono, XYZ przesadzał z z tekstami "nie pozwole wam o tym gadac" ....ale to czego tutaj chcecie to jakaś anihilacja, to wygląda jak chęć założenia jakiejś sekty !

z tym onetem to wlasnie taki wasz sekciarski uszczypliwy styl .. uważasz sie za jakiegoś wyzszego nie tylko Ty pamietasz czasy "tuż przed SDI" ...ale co to ma wspólnego z tą sytuacją ..

bawolek. Tobie chodzi tylko o użalanie się. Przypisywanie innym własnych problemów to też jest jakieś takie niesmaczne... A co do forum to w końcu zmierza w dobrym kierunku, może będzie w końcu tak jak dawniej wyglądało. Nie rozumiem, nie odpowiada Tobie to forum to je zmień, jest dużo innych.

Trochę sensu poproszę.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Drogi Bawołku,

a co Tobie przeszkadza, że są ludzie którzy słyszą wpływ kabla na dźwięk?

Zauważ, iż ja wcale nie negowałem twierdzeń XYZ o braku różnic między kablami.

On słyszy swoje a ja swoje.

Różnica była taka, że nie ja a właśnie XYZ postanowił na siłę i wbrew woli innych prowadzić swoją krucjatę w imię swoich urojeń.

Zauważ, iż przez prawie rok raczej cierpliwie znosiliśmy Jego zachowanie.

W końcu miarka się przebrała.

"gagacek, 28 Maj 2009, 13:19

>bawolek. Tobie chodzi tylko o użalanie się. Przypisywanie innym własnych problemów to też jest

>jakieś takie niesmaczne..."

tak Gagacku psychologu od siedmiu boleści hehe ale mnie rozszyfrowałeś dla forum tez z Rochem wiecie co jest najlepsze koń by się uśmiał.... ogolnie to tragedia coraz mniej się dziwie ze ktoś wasze smęcenie chciał "rozwalic" .....

>>tak Gagacku psychologu od siedmiu boleści hehe ale mnie rozszyfrowałeś

No taka prawda

A w ogóle to smęć tutaj do oporu, jak tylko masz taka potrzebę:))) Bylebyś tylko wzorem xyz nie przenosił tego na fajne wątki. A urażoną dumę schowaj sobie gdzieś-tam głęboko.

Trochę sensu poproszę.

macie na...e w głowie na punkcie tych klonów :) to mania jakaś ...każdy kto się z wami nie zgadza to musi być jakiś klon, lub MUSI być waszym PRZECIWNIKIEM, jak wam wasze dyrdymały przerwie to jest "niewierny" i nie może być na tym PUBLICZNYM forum

nie potrzebuję rożnych/nowych nicków ...

jak was to tak bardzo interesuje to siedzę sobie na trzepak.pl osbridge.pl AH, AS, diyaudio.com diyaudio.pl, cyberfoto.pl, i pare "wiki" z IT, wszędzie jestem jedna osobą, z tym samym nickiem, może złóżcie wniosek że by przynależeć do tego forum trzeba będzie xero dowodu zrobić, przejść test rozróżniania kabli, i podpisać doktryne "ja niżej podpisany nie będę wcinał się w nasze dyrdymały" ....

WAS JAKO PIERWSZYCH SMIECĄCYCH I PROWODYRÓW POWINNO SIE Z TAD WYWALIĆ

z Pawła podejsciem też się nie zgadzam JUZ O TYM PISALEM, tyle że w waszej głowie ktoś musi być albo z wami albo jest waszym wrogiem innej opcji dla was nie ma, a jeszcze broń boże jak udzielasz się na innym portalu ... ... to choroba umysłowa

nie można być sobie z boku a pewnego dnia sie wk...ć się zarówno na was jak i na XYZa...?

Gagacku ja urażony skądże znowu to wy robiliście tu najwiekszy raban jak to ktoś was uraża, podważa i jaką to wam krzywdę robi ...

• Redaktorzy

Panowie, nie chcę wam zakłócać subtelnej wymiany poglądów, ale ponieważ forumowicz wymieniony w tytule wątku chwilowo nie może w nim pisać, to wydaje mi się, że wypadałoby wątek zamknąć, bo cóż to za dowalanie nieobecnemu. Jakieś sprzeciwy?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.