Skocz do zawartości
IGNORED

co dalej z Tonsilem?

nightwing

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Gość

(Konto usunięte)

Może zrobi się z tego jakaś seria, kto wie.

http://www.youtube.com/watch#!v=HWzr-alt_eI&feature=related

podaj, w której sekundzie jest największa wtopa w tym nagraniu.

Ten link nie działa ,kur...

Gość

(Konto usunięte)

Głośniki wysokotonowe w altusach 300 mają aluminiowy radiator, który powinien odprowadzać ciepło,ale jak sie domyślam słabą stroną są zwykłe miedziane cewki,które sie przegrzewają.Wiem, bo miałem takie kolumny podłączone do zestawu TECHNICSA 2x100 W w 8 Ohmach i też miałem to samo, ale nie tylko z tym modelem.Myśle,że we wszystkich kolumnach TONSILA głośniki są żle skonfigurowane.-Najmniejszej mocy są zawsze głosniki wysokotonowe,zaś reszta jest sporo mocniejsza.Z kupnem nowej jeszcze mocniejszej cewki do tego gwizdka może być problem,a całego jeszcze mocniejszego głosnika wysokotonowego w ofercie TONSILA nigdy nie widziałem.Oni chyba nie produkowali kolumn które miałyby więcej niz 400 W mocy (model TON 400).Drugie miejsce zajmują ALTUSY 300 i VOYAGER 350.Prawdopodobnie wzmacniacz jest zbyt mocny. ALTUSY 300 maja 300 Wat mocy ale muzycznej.Nominalna moc tych kolumn powinna wynosić najmarniej 150Wat.Z tyłu na kolumnach powinno to byc napisane (tam na dole,przy terminalach przyłączeniowych.Jeśli te kolumny maja 150W mocy nominalnej to wzmacniacz powinien mieć 2x75 W 8Ohm mocy wyjściowej, żeby ich nie spalił.

Do każdego wzmacniacza podłaczamy co najmniej 2krotnie mocniejsze kolumny.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.