Skocz do zawartości
IGNORED

Dyskryminacja

Gość Biax

Rekomendowane odpowiedzi

biax taka "dyskryminacja" zawsze z czegoś wynika...............! sprzęt tej firmy jest poprostu kiepski, nie oferuje nic specjalnego w swojej cenie. Wyjątkiem są tu dvd panasonica, na tym forum są bardzo zachwalane. Tak więc widzisz że My nie oceniamy sprzętu po marce, tylko po tym co sobą reprezentują. A co reprezentuje technicspanasonic.........................?

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/5490-dyskryminacja/#findComment-78400
Gość Biax

(Konto usunięte)

Nie wiem skąd u Ciebie taka niechęć do tej firmy ? Sam posiadam Panasonica i jestem zadowolny. Nie bedę pisał o gustach bo o nich się nie dyskutuje, ale wydaje mi się że jednak lista jest troszę tendencyjna. Słuchałem Yamahy (chyba model 440) i w porównaniu z 200 Panasłoika którego zakupiłem za 2k pln nie brzmi w żadnym wypadku gorzej. W wielu czasopismach fachowych, produkty tej korporacji nie wypadają tak blado, jak w niektórych komentarzach... Czyzby w progi listy zawitała herezja ? Panasonic na stos...

Przepraszam za słowa krytyki, nie chciałbym aby one były odebrane przez kogoś jako złośliwość w mojej strony a tym bardziej jako atak w stronę osób o innym "audiopoglądzie"

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/5490-dyskryminacja/#findComment-78413

Biax,

sam piszesz "Witam, mam pytanie. Czy zetknął się ktoś z Was z w/w amplitunerem ?"

Jesli nikt sie z tym nie zetknal, czy to dyskryminacja?

Sam posiadam Technics SA-DX850 wiec Panasonika/Technics nie dyskryminuje, ale modlu 200 nie znam wiedz siedze cicho. Czy zalezy ci na opiniach ludzi, ktorzy tego ustrojstwa nigdy w zyciu nie widzieli/nie slyszeli?

Keep cool!!!

xajas

www.jaschiks.com

https://www.audiostereo.pl/topic/5490-dyskryminacja/#findComment-78424
Gość Biax

(Konto usunięte)

Sorry, źle się wyraziłem. W pierwszej chwili chciałem zapytać o opinię ludzi na liście. Po dłuższym czasie przeglądania listy, zauważyłem że ogólnie sprzęt ze stajni Panasonic'a jest potępiany (wyłączając playery dvd).

Stąd moje gorzkie słowa...

Dzięki za zwrócenie uwagi :)

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/5490-dyskryminacja/#findComment-78438

biax tak właśnie myślałem, sam masz Panasonica i wkurza Cię to że reszta uważa inaczej. Zauważ że to raczej my (Ci którzy nie mają Panasa) jesteśmy bardziej obiektywni. Jeżeli nie zgadzasz się z uwagami dot. panasonicatechnicsa to poprostu napisz w danym wątku jak jest według Ciebie.

"Nie wiem skąd u Ciebie taka niechęć do tej firmy "

Ja akurat uważam że to porządna marka. Ma świetne tv, projektory bardzo przyzwoite dvd, a co jaważniejsze ich produkty są bardzo trwałe(wiem z własnego doświadczenia). Niestety pans nie radzi sobie w branży audio, zarówno wzmacniacze, ampli., jak i głośniki to masówka, sprzęt dla ludzi nie przykładających większej wagi do dzwięku, nastawionym raczej na efekciarstwo. Jak dla mnie jest to firma specjalizująca się w tematyce video, w tej dziedzinie prezentuje naprawdę wysoki poziom.

https://www.audiostereo.pl/topic/5490-dyskryminacja/#findComment-78446
Gość Biax

(Konto usunięte)

Nie wkurza mnie to że mam Panasonica, a inni nie i że uważają że ich sprzęt jest lepszy. OK, każdy ma prawo do swojego zdania i tyle. Są ludzie którzy kupują sprzęt tylko i wyłącznie dlatego bo ma "to" logo na obudowie.

Później przed znajomymi strugają ważniaków- bo mam ............. itp.

Są osoby których nie stać na inny, drozszy sprzęt. Takich powodów mozna by to wyliczać mnóstwo.

Każdy powinien przed zakupem sprzętu posłuchać go i wybrać ten właściwy.

Ja wybrałem Panasonica, i to nie najtańszy model, nie ze względu na logo, lecz ze względu na funkcjonalność i jakość dzwięku. Nie podoba mi się tylko stwierdzenie: nie kupuj tego dziadostwa, syfu itp.

Zresztą szczerze mówiąc nigdy nie sugeruję się przy zakupie sprzętu opiniami ani kolegów ani sprzedawcy.

Ufam sobie i tak juz zostanie.

Miłego wieczoru

https://www.audiostereo.pl/topic/5490-dyskryminacja/#findComment-78463

spokojnie! jednak cię to wkurza. Każdy ma prawo to własnych poglądów, ma też prawo powiedzieć o czymś że to syf, oczywiście jesli ma dobre argumenty. Jeżeli ktoś to pisze z przekory no cóż wtedy trzeba chama zlinczować........hehe :)

ps. Ty już kupiłeś tego panasa czy dalej się zastanawiasz? bo dwa założone prze ciebie wątki sobie przeczą!

https://www.audiostereo.pl/topic/5490-dyskryminacja/#findComment-78504
Gość xxx~

(Konto usunięte)

heh widze ze prawie nikt nie ma panasonica a co powiecie na temat SONY ? sam mialem wczesniej ten sprzet ale niski model i narzekalem tylko na brak basu reszta byla ok. jestem ciekaw czy ktos jeszcze posadal / sluchal marki sony chodzi mi tutaj glownie o amplitunery tej firmy sygnowane znakiem QS / ES ... bo ceny co niekturych modeli sa kosmiczne (szczegolnie ES) a nie mam pojecia jak przenosi sie to na jakosc. Sam nie mam porownania bo mieszkam za wsi wiec dojazd do wiekszego miasta to min 1,5 godzinki drogi :) a pozatym nie jestem az tak osluchany w sprzetach jak co niektorzy wiec chialbym cos na temat tej firmy uslyszec.

Dodam ze do tej pory uwazalem sony za prekursora nowych technologii zreszta podobnie jak sprzet panasonika/technicsa zawsze mi sie podobal i mam taki sentyment :) ale nigdy nie mialem okazji posluchac wiec tak sie zastaniawiam bo wszystko co znam o swiecie audio to przewaznie rozne czasopisma i stronki internetowe na ktorych czytam wszelkiej masci opinie

POZDRAWIAM

https://www.audiostereo.pl/topic/5490-dyskryminacja/#findComment-78541

Witam wszystkich szanownych grupowiczów,

zaglądam czasem na forum w temacie kina domowego i chciałem zabrać głos własnie w tym wątku. Odnośnie sprzętu sam posiadam Panasonica. Jednak nie chiałbym bronić tej marki która używam, pomimo tego że jestem ze szprzętu tej firmy całkowicie zadowolony.

Sprawa raczej dotyczy wyrażania swoich opini przez Was na temat przeróżnych marek i odpowiadania na wszelkie problemy. Otóż stając przed faktem zakupu nowego sprzętu do kina domowego istnieje kilka aspektów które mogą determinować nasze zakupy, np.:

- bardzo często jest to cena,

- dla niektórych design,

- dla innych tylko i wyłącznie jakość dźwięku,

- funkcjonalność, liczba we/wyj, procesorów, dekoderów, itp.

Wg mnie jeżeli ktoś zadaje pytanie i zawiera w nim jedno z powyższych kryteriów to należy w pierwszym miejscu odpowiadając odnieść się do kryteriów pytania (cena, jakość, itp.) Natomiast w dalszej kolejności można wyrażać nasze propozycje i nasze typy.

Jednak w przeważającej ilości odpowiedzi na forum można z zamkniętymi oczami przewidzieć iż odpowiedź będzie, np.:

"nie kupuj tej marki...to szajs...tylko np.Yamaha....tylko inne marki...itd."

Niejednokrotnie ktoś pyta o sprzęt tani, popularny ale niestety jest odrazu dołowany sprzęt za ceny grubo powyżej 3, 4 tysięcy złotych. Przecież nie wszyscy muszą mieć sprzęt takiej a takiej marki, może im wystarcza sprzęt tani, lub kogoś nie stać.

Ale czytając niektóre posty to można odnieść wrażenie że nalezy kupować Yamahy (bez urazy), Tanoya (bez urazy) - istna głupota.

Przecież żeby słuchać drogiego sprzętu trzeba mieć warunki odsłuchowe, owszem słychac różnice droższych i tańszych w małych pokojach, ale czy na pewno warto wydawać takie pieniądze.

Przecież w każdym najmniejszym sklepie RTV przedewszystkim można spotkać sprzęt popularny, a nie jakiś górnych lotów...

To tyle, posumowując, proszę o trochę kultury, hamulców, bo na tym świecie istnieje tysiące marek sprzętu a u nas jakoś się utarło że to musi być ...

Chyba że zmienimy nazwę formu na "KINO DOMOWE np. YAMAHY.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/5490-dyskryminacja/#findComment-79789

słuchajcie powiem Wam tak: kumpel miał kiedyś ampli sony str-db780 z tego co pamiętam i był z niego bardzo zadowolony,ale się go pozbył z powodu braku funduszy i za jakis rok gdy znów mu przybyło pieniedzy zakupił ampli ale nie sony tylko yamahe 640 ponieważ wszyscy mu odradzali ampli sony, i teraz stwierdził że obecny ampli mu nie odpowiada jak poprzedni,ale nie kupował w ciemno sprzetu bez przesłuchania tylko obsłuchał w sklepie oba modele i yamaha mu bardziej pasowała tylko jak przyszedł do domu to zdanie zmienił,więc morał taki tej bajeczki że bardziej liczy się zadowolenie użytkownika niż logo na sprzecie:)

https://www.audiostereo.pl/topic/5490-dyskryminacja/#findComment-79910

felix,

Dlaczego Yamaha? rzeczywiście jest tutaj dużo ludzi którzy polecają Yamahę. A bierze się to właśnie z ceny. To jest obecnie najtańszy sprzęt na naszym rynku, który oferuje jednocześnie bardzo dobre parametry. Tak się utarło że jak masz mało kasy to kupujesz Yamahę, jak już ją kupisz i siedzisz na tym forum, to rzecz jasna ją zachwalasz i porównujesz (moim zdaniem nie słusznie) do wszystkich produktów z tej półki cenowej, uważając że lepszego sprzętu nie ma. Najczęściej są to opinie bez pokrycia, czyli np. durne stwierdzenie " moim zdaniem yamaha w tym przedziale cenowym jest najlepsza" ja się już do tego zdążyłem przyzwyczaić, takich wypowiedzi raczej nie da się zwalczyć (a szkoda), nie neguje oczywiście jakości Yamahy ale ludzie wprowadzają tutaj często kupuących w błąd, jeżeli już o czym pisać to z sensem. Ciekawi mnie dlaczego praktycznie zawsze wymieniane są tylko plusy, a o minusach Yamahy cisza. Na to też jest wytłumaczenie, wydaje mi się że niektórzy pisząc opinie chcą usłyszeć o swoim sprzęcie same superlatywy lub też chcą żeby inni uważali że facet zna się na rzeczy bo napisze np. średnica lekko wycofana itd. a tak naprawdę nie ma pojęcia co to jest ta"wycofana średnica", zwyczajnie próbuje zaistnieć na forum, ale w ten sposób tylko je krzywdzi, no ale tego też się raczej nie przeskoczy. Ja mam tu jednego rodzynka nie wymienie go narazie z imienia bo będzie na forum spalony, a nie o to mi chodzi. Tak to na dzień dzisiejszy widzę i nie przewiduje w najbliższym czasie jakiś większych "obyczajowych" zmian :)

jeżeli chodzi o twoją klasyfikacje to się trochę nie zgodzę, oczywiście że cena gra priorytetową rolę, ale zaraz po niej jest dzwięk, to jest forum audio i tym się przedewszystkim zajmujemy, jeżeli ktoś kieruje się głównie wyglądem to serdecznie proszę o opuszczenie tego forum!

"Przecież żeby słuchać drogiego sprzętu trzeba mieć warunki odsłuchowe, owszem słychac różnice droższych i tańszych w małych pokojach, ale czy na pewno warto wydawać takie pieniądze.

Przecież w każdym najmniejszym sklepie RTV przedewszystkim można spotkać sprzęt popularny, a nie jakiś górnych lotów..."

Tutaj poruszasz kwestię na którą jestem najbardziej wyczulony! to jest forum pasjonatów ludzi którzy żyją swoim zestawem, dopieszczają go, świata po za nim nie widzą, jeżeli trzeba to zrezygnują z czegoś kosztem ich ukochanego kina. Jeżeli ktoś kupuje KD bo taka jest moda to niech stąd delikatnie mówiąc spieprza! jeżeli chce sobie kupić zabawkę do domu to proszę bardzo droga wolna ale tutaj porady nie dostanie. Tylko nie mówcie mi że na początku zawsze tak jest, są tutaj początkujący którzy widać że chcą wycisnąć ze sprzętu wszystko co fabryka dała, i nie ważne że jest to yamaha 440 i zestaw kody od czegoś przecież trzeba zacząć. A ten popularny sprzęt w slepie rtv? rozumiem że chodzi ci o zestaw combo? no cóż te pierdziotka kupują tylko kiepy zauroczone wspaniałymi recenzjami gazety wyborczej w "wysokich obrotach", krzyż im na drogę!!!

Chyba że zmienimy nazwę formu na "KINO DOMOWE np. YAMAHY

Stanowczo protestuję, ja też mam nie mam Yamahy i jakoś nigdy nie wpadłem na tego typu pomysły, choć owszem padło już kilka takich propozycjii. To że jest tutaj najwięcej posiadaczy Yamahy to nic nie znaczy. Przestańcie popadać w kompleksy, ja się ciesze że niedługo będe miał zestaw którego jeszcze nigdy nigdzie nie spotkałem, co to za przyjemność mieć to co wszyscy?!

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/5490-dyskryminacja/#findComment-79995

elfan czy ty stosujesz politykę nabijania postów? nie prościej jest przeczytać całą wypowiedz i odpowiedzieć na nią w jednym topicu? jak się łudzisz że pobijesz mnie w ilości wpisów to się grubo mylisz..............heh :)

https://www.audiostereo.pl/topic/5490-dyskryminacja/#findComment-80039

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.