Skocz do zawartości
IGNORED

JBL czy to dobry wybór ???

Gość _Adam__

Rekomendowane odpowiedzi

Gość _Adam__

(Konto usunięte)

Witam wszystkich

Chcę was prosić o pomoc.

Posiadam duże kolumny ALTUS-y 110. Z powodu małego metrażu (12m2), który zamieszkuje zmuszony jestem wymienić je na mniejsze kolumny. Wybrałem JBL model E30.

Na stronie www.JBL.com.pl w opisie powyższego modelu jest napisane:

„Nowa seria Northridge składa się z ośmiu modeli głośników, oferując szeroki wybór opcji montażowych – od ultrakompaktowych systemów złożonych z satelitów i subwoofera, poprzez pełnowymiarowe kolumny podłogowe aż do kompletnych zestawów kina domowego”

Pytanie moje jest następujące, czy 2 kolumny E30 zastąpią mi ALTUSy czy będą tylko częścią z ośmiu modeli głośników? Altusy są głośnikami 3-droznymi a JBL 2-drożne.

https://www.audiostereo.pl/topic/5538-jbl-czy-to-dobry-wyb%C3%B3r/

Witam!

Słuchałem ostatnio E30 i mam o nich jak najlepsze zdanie. Świetne kolumny i kropka. Dla Altusów możesz już szykować miejsce na strychu, albo na śmietniku. Nie przejmuj się ilością głośników. Aha - i nie czytaj ulotek, ani instrukcji. Można dostać zawrotu głowy (a obeznani - ataku śmiechu, a w konsekwencji długotrwałego bólu brzucha). Wypada także doliczyć jakieś 300zł na solidne podstawki, naprawdę warto.

Powodzenia! Napisz, jak już podejmiesz decyzję.

Pozdr.

Witam Adamie....

Ja odczulem na wlasnej skorze przesiadke z prehistorycznych Altusow 110 na JBL LX2004...

I nie liczy sie ze Altusy maja glosniki niskotonowe jak kola od Fiata 126p!

JBL maja potezniejszy, glebszy i wypasiony bas ( poszukaj w wyszuiwarce) a nie taki tandetne bum bum bum... :) a reszty wogule nie slychac...

Jak mi nie wierzysz to sam sie przekonaj na wlane uszy i idz na odsluchy do jakiegos salonu.

Uszanowanie.

Virus

...Skoro już o tym mowa, czym różni się LX 2004 od Northridge E60 ? Jakoś we wrocławskim Zuberze ani w Media nie potrafili mi na to odpowiedzieć. Słuchałem LX 2004 i mi się spodobały, na stronie JBL znalazłem te drugie w podobnej cenie. Które lepiej zagrają do muzyki elektronicznej.

Witam

Jakiś czas temu przesiadłem się też z Alusów 110 na JBL-e, ale na podstawkowe Xti20. Jest to model z wyższej półki, ostatnio w MM jest na nie przecena. Dobre oceny w "HI-Fi i muzyka" i bardzo dobre w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja porównywałem je z Tannoy-ami MX2 i B&W 602S3 i wypadły od nich dużo lepiej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam

Osobiście nie słuchałem JBL tych modeli o których piszesz.

Ale miałem w domu stary model JBL Ti1000 również na stend. kolumny te grają nie samowitym basem(jeszcze nie słyszałem aby tak nisko schodziła nawet kolumna podłogowa jak JBl Ti1000.Najmocniejszą stroną tych kolumn jest właśnie bas, gorzej już wypada reszta pasma.Może gdyby kopułka wysokotonowa była inna a nie metalowowa to by było dobrze. A może z lampą pograły by lepiej trudno powiedzieć.W sumie kolumna jest nie zła.Ja je mogłem zakupić 3 lata temu za 3,5tys.zł. Podobno kiedys kosztowały około 10.000zł. Tych nowszych modeli to nie znam, ale Ti 1000 jest wart uwagi-jeżeli bedzie można jeszcze gdzieś je znaleść.

Pozdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.