Skocz do zawartości
IGNORED

przedłużanie przewodów głośnikowych

sikor

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o poradę:

Czy dopuszczalne jest waszym zdaniem przedłużanie przewodów głośnikowych ?

Jeśli tak to w jaki sposób prawidlowo to zrobić ?

Niestety zrobiłem zbyt małe zapasy i teraz mam kłopot z podniesieniem tylnych satelitów na zalecaną wysokość. Cena przewodów oraz wielogodzinne ich ukrywanie w narożnikach pokoju zniechęcają mnie do wymiany.

a czemu nie? jezeli nie uslyszysz roznicy w dziweku to nie widze przeciwskazan.

osobiscie bym wymienil kable (majac na uwadze ze potem trzeba jak krecik kopac pokoj, ale ja jestem maso w tym temacie), ale jak juz nie da rady.... naciagnac opaske termokurczliwa, polutowac, nasunac opaske na laczenie i podgrzac.

alternatywnie na koncowki zamontowac wtyczki typu np. chinch (na jednym menskom, na drugim rzenskom) i polaczyc.

alternatywnie mozna to zrobic w pobliskim reaktorze atomowym na poziomie molekularnym, ale do tego nalezy albo przyniesc reaktor, albo zaniesc kable... :D

(co to za kable ze takie drogie?)

wszystko jedno jakie kable, polutowac... zalatwione.

Wszystkim przeciwnikom polecam zajrzec do dowolnego ustrojstwa DVD albo receivera policzyc ilosc zlaczy lutowanych, a potem moga mi wytlumaczyc dlaczego to jedno dodatkowe lutowane zlacze mialoby zepsuc efekt

xajas

www.jaschiks.com

jak można mówić "tylko satelity" ... znam gościa który do Yamachy 1400 "na tył" zamontowal glosniczki samochodowe srednicy 10 cm bez obudowy ... mam nadzieje ze takich jest nie wielu ...

Ja lutowalem kabelki ... potem robilem odsluch na lutowanym kableku i nielutowanym ...moze jestem gluchy :-) ale roznicy nie slysze ... a jak nie slysze to po co przeplacac !

Czuwaj !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.