Skocz do zawartości
IGNORED

Czy jestem audiomaniakiem, czy głupkiem?

Krzysiek S.

Rekomendowane odpowiedzi

Zachciało mi się mieć mocny sprzęt muzyczny. Nigdy dotąd nie miałem nic ponad jamnika za 200 zł. Zdecydowałem się kupić stereo zestaw, gdyż przeczytałem na tym forum, że dźwięk z kona domowego jest delikatnie mówiąc nieciekawy. Zaplanowałem sobie kupno wzmacniacza Yamahy AX-596, DVD Yamahy S-540, kupno 2 sztuk kolumn podłogowych i w przyszłości radio-tunera Yamahy. Poszedłem do sklepu z kolumnami Koda i pierwszy raz w życiu posłuchałem jak brzmi dźwięk z dużych kolumn podłogowych. Przetestowałem w ciągu 10 minut 4 zestawy kolumn KODY tzn. NT 306 F -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , KF 225 F -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i takie jak te z wbudowanym subwuferem oraz GS 326 F -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) W związku z tym, że pokój w którym będę słuchał muzyki ma 22 metry, a dokonywałem odsłuchu w pokoju 35 m i czułem że moc kolumn NT 306 F jest zbyt wielka na mój domek, zrezygnowałem z bólem z nich. Ładnie grały i czysto, jednak przy troszkę większej głośności. W ostateczności kupiłem kolumny GS 326 F - budzą również RESPECT, jak mi się wydaje, jednak lepiej grają przy niższej głośności. Niebagatelną rolę przy wyborze odegrał fakt, iż są czarne i pasować mi będą do elektroniki, którą zakupię. Postawiłem sobie te kolumny w pokoju, kupiłem do nich też kabel o średnicy chyba z 1 cm, za 35 zł metr (jakiś kanadyjski, nie znam się ) i kabel między wzakiem i dvd za 160 zł Koduy ze złotymi końcówkami. Pięknie to wszystko wygląda i cieszy moje oczy....... Jednak nie mogę nacieszyć się do końca nimi, gdyż nie mam już pieniędzy na dalszy sprzęt i zostało mi 600 zł żeby przeżyć ten miesiąc, dokonać opłat mieszkania i kupno żarcia. Za miesiąc powinienem mieć kasę, a do tego czasu będę sobie na moje kolumny patrzył i się zastanawiał jak będą u mnie grały i czy sąsiedzi będą na mnie stale pogniewani z powodu hałasu. Kurde chyba nie do końca jestem mądry skoro kupiłem sobie sprzęt, który przez miesiąc lub dwa nie może zagrać, a który mogę tylko oglądać.....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Krzysiek S. >

Witamy w klubie :-)

Jeśli rozejrzysz się po wątkach to dojdziesz do wniosku,że są więksi "wariaci" od Ciebie.

Nie przejmuj się i czekaj na dalsza kasę, aż wszystko zagra.

Też tak uważam. Trzeba mieć cel w życiu, bo bez niego życie jest nudne. Jeśli bym dostał miał wszystko od razu, to nie miałbym celu w życiu. A teraz pytanko, kupić DVD S 540 Yamahy, czy też jakiś cd-rom Yamahy w tej samej cenie do tego wzmacniacza. Czy różnica w dźwięku jest kolosalna między DVD a CD tej samej firmy?

Gość jozwa

(Konto usunięte)

A wzmacniaczem potocznie nazywa się najczęściej wzmacniacz zintegrowany. Formalnie zaś wzmacniacz to wzmacniacz mocy (bez pzredwzmacniacza). A co to jest u diabła w tym wypadku cd-rom? Masz na myśli odtwarzacz CD? Do grania w systemie stereo kupowanie DVD-video jest raczej bezsensowne, dedykowany odtwarzacz CD zagra lepiej w tej samej cenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.