Skocz do zawartości
IGNORED

creek cd 50 + amp 50i

bartus

Rekomendowane odpowiedzi

Gość oleksy

(Konto usunięte)

Ja słuchałem tego zestawu z Dynaudio 52. Bardzo czytelna była góra, troszkę słabszy bas. Szczerze, to zastanawiam się nad podobnym zestawem, tylko myślę czy nie poszukać na rynku wtórnym serii 4330mk2 i cd43mk2.

https://www.audiostereo.pl/topic/5646-creek-cd-50-amp-50i/#findComment-81025
  • 2 tygodnie później...

Witajcie!

Czy ktoś mógłby mi poradzić, jaka jest alternatywa dla CD creek'a, która nie zepsułaby natury dźwięku wzmacniacza 50i?

Noszę się z zamiarem nabycia pierwszego w życiu systemu stereo (w wersji budżetowej), a poziom mojej wiedzy o sprzęcie trudno nazwać nawet zielonym. Mam za sobą dopiero kilka odsłuchów, ale wyraźnym faworytem (bardziej "na ucho" niż z przyczyn technicznych) już po tych kilku jest creek. Spodobała mi się w nim neutralność brzmienia (zestaw creek'a grał z podstawkowymi kolumnami Avacne Dana 6XX?? - pokój, w którym sprzęt będzie mieszkał przez najbliższą pięciolatkę ma "imponujący" rozmiar 10m2).

I wszystko byłoby pięknie, gdyby nie CD. Na odsłuchu zachowywał się niepokojąco we współpracy z płytami, które mają już trochę za sobą - słowem nie są w idealnym stanie technicznym. Cd creek'a dawał o tym wyraźnie do zrozumienia - pojawiały się dziwne trzaski. Inne cd radziły sobie z tymi samymi płytami bez najmniejszego problemu (sprawdzałam CA 640, exposure 2010, ARCAMa i CA 640). Sprzedawca w sklepie sugerował, że może to być kwestia tego, że sprzęt dopiero dotarł do sklepu i nie miał szans na "rozgrzanie się".

Sprawdzę za czas jakiś, czy ma rację, ale póki co - może macie jakieś sugestie, jaki CD mógłby godnie zastąpić creek'a. Słuchałam już połączenia za NADem. Niestety nie znam symbolu. Nie sprawdzałam nawet, ponieważ efekt tego zestawienia nie podobał mi się zdecydowanie - dźwięk bardzo się zmienił. Z selektywnego, otwartego stał się matowy, stłumiony.

Będę wdzięczna za sugestie, w jakich zestawieniach posłuchać creek'a, by zachować najlepsze cechy jego natury.

https://www.audiostereo.pl/topic/5646-creek-cd-50-amp-50i/#findComment-88000

osobiście uważame że Creek robi dobre wzmacniacze, z CD-kami już mu gorzej wychodzi... kiedyś bezposednio porównywałem jakiegoś Creeka (coś ponad 6k zł) z Arcamem 23T... zdecydowanie przegrał przede wszystkim w analityczności i kulturze brzmienia... w dynamicznych partiach muzyki klasycznej całkowicie się wykładam... zamiast dynamiczniej starał się grać głośniej od Arcama... spore rozczarowanie

https://www.audiostereo.pl/topic/5646-creek-cd-50-amp-50i/#findComment-88019

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.