Skocz do zawartości
IGNORED

troche o chamstwie w internecie ....

edwardoscheida

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/56642-troche-o-chamstwie-w-internecie/

tak redaktorze ciekawie się zaczyna ....moze przyblize postac tego "na poziomie" bo mnie trafia jak widze taki proceder.....to jeden z przypadków doskonale znanych tutaj najpierw zaklada kilka kont potem sam ze soba prowadzi dyskusje nastepnie robi wojne ....potem hucznie oznajmia wszem i wobec ze nie będzie tam dyskutował i żegna się .....ale nie odchodzi tylko zakłada jeszcze kilka kont i smieje się ze tak może i będzie robił boruty ......

pozwolicie ze przytocze jego wypowiedzi cytat będzie nie zgodny z regulaminem ale będziecie widziec z kim mamy do czynienia ten "sprawiedliwy" który walczy z chamstwem pisze tak:

" Paszeko jestes k**wa zerem !!! jak cię spotkam na miescie obije ci morde huju

za twoj stosunek do jazzu !!

k**wa dla zasady

ty k**wa szczęko pedalska!

obijemy ci paszcze!! "

wyprzesz się panie x klonów - heida ?

jak trzeba będzie to będzie tez screen nie chciało mi się w tym momencie szukać bo wątek długi .....

potem wchodzi na swoje forum ...sam podal linka wyzej przeczytajcie co napisał ...a potem pozmienial perfidnie treść bo jak ktos z AH przytaczał jego teksty to przeciez nie pasujedo tego który z chamstwem walczy było tak:

Ukryta Zawartość

wchodzi potem na portal społecznosci zydowskiej i pisze tak:

Ukryta Zawartość

na końcu przenosi się tutaj i zakłada ten wątek ....on sprawiedliwy jedyny ....... narobił boruty klonów łazi menda gdzie popadnie i potem szuka pomocy .... jak on to mówi walczy z chamstwem ...

z audio przegladam sobie 3 portale i jak widze takich fałszywiaków z rozdwojoną jaźnią kilkunastoma kontami to mnie ponosi !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Redaktor, 6 Cze 2009, 09:26

>Nieźle się dyskusja zaczyna.

A jak się kończy!

Kolega Marcin Brzozowski, który jest Administratorem tego forum (admin) a jednocześnie przynajmniej jedym klonem (wielebny) włamuje się na konta użytkowników i dokonuje własnych wpisów

Np. na pierwszym zrzucie jest oryginalny wpis użytkownika sumienie2 (mówiące o chamskim zachowaniu wielebnego na AH, a na drugim ten sam wpis zmieniony przez admina (trzecie zdjęcie to autor tych oszustw Marcin Brzozowski - administrator-włamywacz)

Ukryta Zawartość

post-23900-100003230 1244279664_thumb.jpg

post-23900-100003231 1244279664_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Audiostereo nie dopuszcza personalnych ataków, zwłaszcza z użyciem nazwisk - nieważne, prawdziwych czy zmyślonych. Jest to skrajne naruszenie regulaminu, w związku z tym blokuję autora tych wpisów.

Redaktorze doskonale o tym wiem .... jak zobaczylem że po portalach rozsiewa linki jak to go krzywdzą to mnie ponosi ...

a czym jest ten link przez niego podany jak nie przeniesieniem wojny ? ... koles podaje linka do forum w którym zmienia tresc postow i przedstawia siebie jako pokrzywdzonego ... od i wszytko po co tutaj przyszedl i pierwsze co zalozyl to linki do tego ? ....

ja personalnych wojen nie prowadze ....w watku barego o klonach napisalem co o tym mysle ...

tepic takie zachowanie i tyle ! ..

• Redaktorzy

Cóż, jeśli ktoś się rozszaleje, to wiadomo, jak skończy. Tutaj jest dość liberalnie i każdy może przecież pisać co chce, ale regulamin istnieje i istnieje prawo, nawet jeśli interwencje moderatorów nie zawsze są natychmiastowe. Nie wiem kim jest założyciel tego wątku, bo nie dał sie tu jeszcze poznać. Ale każdy nowy forumowicz jest mile widziany, dopóki nie zachce mu się demolki. Nawiasem mówiąc, niedawno miałem telefon od admina jednego z forów, ostrzegający przed jednym z nowych forumowiczów. Oto, co znaczy sława niektórych. Ale jak widać, sława ma dwie strony i może komuś mocno utrudnić ruchy. Tak że jakoś sobie w końcu poradzimy, jak zawsze.

Oczywiście że tak. Nie po to kilka osób ostatnio pracuje nad przywróceniem tego forum do normalności. Od strony technicznej też mam nadzieję wkrótce ujrzeć zmiany które ułatwią kontrolę nad internetowymi bojówkarzami.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość stary bej

(Konto usunięte)

"Atakują klony, będą nas miliony ...".

To tak dla zasady zapytam Redaktora, choć mało mnie to interesi, ale innych może.

Ilu jest faktycznie zarejestrowanych użytkowników forum AS i pytanie pomocnicze, jaki procent to klony.

Swego czasu apelowałem o pociągnięcie "grubą kreską" pewnego etapu rozwoju AS i przywróceniu normalności na tym forum, na zasadzie porównań IP tych zbanowanych czasowo, dożywotnio i uniemożliwienie im dokonywania dalszych wpisów pod postacią kolejnych klonów.

Były też inne pomysły Kolegów, którym ZALEŻY na tym forum, ale wszystko nawet bez echa.

Jak są dziury i furtki którymi mogą dokonywać takich ataków jak ostatnio, to tylko wina technicznych operatorów, tak mi się przynajmniej wydaje.

Jeśli nie mam racji, technicznych przepraszam.

Przecież baza Site zawiera dokładniejsze dane o użytkownikach, nie jesteśmy tak do końca anonimowi.

Ilu tak faktycznie zarejestrowanych uczestników "wnosi" cokolwiek wartościowego, bo jeśli mamy wynik np. 1369/26/0 to świadczy raczej o biernym uczestnictwie, ale jeśli 26/30/0 to raczej można się wkrótce spodziewać po takim kliencie opanowania całego forum jakie miało miejsce niejednokrotnie ostatnimi czasy.

Wyzwiska publicznie zamieszczane na forum pod moim adresem, skończyłyby się na pewno pozwem sądowym i znalazłbym sposób aby takiemu klientowi sąd postawił zarzuty o pomówienie, zniesławienie i obrazę.

Choć nie jestem prawnikiem to mniemam że paragraf by się znalazł.

sb

• Redaktorzy

Faktycznie zarejestrowanych użytkowników jest obecnie około 24 000 (trochę więcej lub trochę mniej). Kont zablokowanych, usuniętych i w inny sposób unieczynnionych jest około 3000. Co do nie brania pod uwagę sugestii, to są brane właśnie w tej chwili, ale już powieziałem, ze nie będziemy podawali konkretów, dopóki całość nie zacznie działać. Dlaczego - możesz się domyśleć mając na uwadze, co może zrobić nawet jeden dobrze zmotywowany troll w sytuacji, gdy nie są jeszcze przywrócone wszystkie zabezpieczenia. Żeby nie było niektórym wesoło od razu zaznaczam, że w tej chwili konta najuciążliwszych trolli nie muszą być blokowane standardowo, tylko są ręcznie usuwane w całości. Jest to środek ostateczny, ale chwilowo się przydaje.

Bawole zarejestrowales sie na jazz-forum.pl tylko po to zeby zrobic zadymę , obraziles mnie i kilka osób , wczesniej nie naspisales ani jedengo postu o muzyce , tylko zarejestrowales sie zeby mnie obrazic i trollowac , niestety klamstwa pomowienia i wulgarne slowa są moderowane lub kasowane , jesli caly post jest wulgarny jest usuwany , domyslam sie na AS jest podobnie , na forym czesto przychodzą nastolatkowie zeby podyskutowac sobie o instremnatach o muzyce , nie chce zeby czytaly posty pt " dostalam orgazmu gdy uslyszalam Twoja muzyke " takie rzeczy mozesz sobie pisac na forum dla Audiosemitów ... wiadomo ktore to ... tam proszę sie wyzywac emocjonalnie

mam jeszcze jedno pytanie ...ale najpierw krótki wstep celem jego uzasadnienia ....

uważam siebie za bezstronnego ... nie zgadzam się z mnóstwem sytuacji zarówno na AH jak i tutaj, nasunęła mi się jedna sprawa ...

gdy ten trolik założył temacik dał linka do forum na którym jest adminem powrzucał pare postów A RESZTE PERFIDNIE ZMIENIA ! ...i szkaluje jakies inne forum (w tym przypadku AH) .....

to nikomu to nie przeszkadzało nawet dosyć ciekawy tekst "ciekawie się dyskusja zaczyna" ........

ale gdy po chwili wyjaśniłem kto jest twórcą tej zadymy (admin jazz-forum) ......to nagle trzeba wszystko wywalić ? i zatuszować ? i wszytko jest w porządku zapomnimy o tym ...?

to nie jest bezstronność ! ... czemu tego nie przypiąć ... ? na przestrogę ? ....

wywalenie tego NIE POMOZE W NICZYM ! ...

a potwierdzi tylko to co wielu tu piszę, mianowicie można powątpiewać w bezstronność moderacji :/ nad czym ubolewam ...

===========================================================================================

Stary Beju ...niestety z tymi adresami się tak NIE DA ZROBIC ... troszke o tym wiem ..bo to moja dziedzina ;p ...

jezeli weryfikacja będzie tylko po adresach to wystarczy sobie jakiegos VPNa zestawic, jezeli ma neostrade to polaczenie zrestartować, tudzież podmienić adres MAC by się pod kogoś podszyć....

z drugiej strony ... zbyt dokładna weryfikacja odstraszy potencjalnych nowych forumowiczów nie bedziemy przeciez dowodów osobistych kserować hehe......

z tym stażem na forum .... to tez chybiony pomysł .. masa ludzi przeglada sobie to forum kupe czasu codziennie i nie pisze za duzo ...czy trzeba ich za to zbanować ? absolutnie nie ...

ja sobie ponad 2 lata jako gosc przegladalem to forum wtedy nie mialem dostepu do bocznicy i chyba bylem zdrowszy ;p )...na AH tez ponad rok sobie przegladam to znaczy ze jestem gorszy ?

wieksza liczba moderatórw, bardziej bezstornne podejscie,

kurcze przeciez to forum jest komercyjne w pelnym tego slowa znaczeniu .....przeciez mozna mechanizm zmienic na duzo lepszy ! ... niektorym płacą za utrzymanie tego ...

problemem jest podejscie ! ...sympatyzowanie z tymi ktorzy lamią nachalnie regulamin i nic im nie grozi ..jak przecietny user widzi takie cos to go szlag trafia i zaczynają się wojny ...

bedzie wiecej sprawiedliwosci to będzie kulturalnie !........tak działa masa portali na swiecie wiekszych i problemow nie ma .....

POWAZNIE SIE NADTYM TRZEBA ZASTANOWIC ! ....

edwardosie hedia ... ... proszę bez pomówien ...ja tu nie bawię się w podmianki ...nicki budowanie wojen mam to w glebokim powazaniu ! ....

jak bedzie potrzeba to bede bronił AS ...jak trzeba to AH ..jak trzeba bylo to diyaudio ...

wszedzie na kazdym forum jestem.... "bawolek" i wierz mi jak mialbym chęć cos u ciebie napisac to zalozyl bym sobie konto "bawolek" i powiedzial bym ci w twarz co mysle .....zreszta teraz ci to mowie jestes oszust ! podżegacz i tyle ! ....

nie zabawiam się to co ty !... kopiowanie klonowanie i nastawianie jednych na drugich ! ...

To forum rózni się od forum dla Audiosemitów tym że tutaj jest jakiś regulamin . Gdy poprosiłem o usunięcie mojego zdjęcia bo zostało zamieszczone bez mojej zgody w internecie . Po minucie zdjecie zostało zdjęte. Dlatego czuje się tutaj bezpiecznie . Zdjęcie moje który zamiescił Pan w forum dla Audiosemitów cały czas tam wisi ..... malo tego sa podane moje dane osobowe .

Panowie tam nie zadnego regulaminu .Zacznijcie najpierw od siebie pozniej pouczajcie innych .

Reasumując , musze stwierdzic ze tam jest po prostu bezprawie !!!

>jezeli ma neostrade to polaczenie zrestartować, tudzież podmienić adres MAC by się pod kogoś >podszyć....

a ja glupi myslalem, ze moj adres MAC jest "widoczny" do pierwszego routera.... heh to chyba jednak nie twoja dziedzina ROTFL...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

kolego to skrót myslowy ! czy ja pisalem ze widac maca .. nie ! ... pisalem ze jak podmieni maca to w wiekszosci sieci ip jest pszyisane do do maca (tzw statyczny dhcp) ......jak zmieni maca to mu dhcp przypisze inny ip i juz jest kims innym ...! ...

przy zalozeniu ze klienci maja publiczne ip bez NATU ... (co zreszta jest obecnie standardem w kazdej sporej sieci miejskiej ) ..

nie o tym dyskusja wiec daruj sobie ... moze się poprobujemy ? "na sieci" ?

stary bej, 6 Cze 2009, 12:00

>Wyzwiska publicznie zamieszczane na forum pod moim adresem, skończyłyby się na pewno pozwem sądowym

>i znalazłbym sposób aby takiemu klientowi sąd postawił zarzuty o pomówienie, zniesławienie i

>obrazę.

>Choć nie jestem prawnikiem to mniemam że paragraf by się znalazł.

Sprawa jest prosta ale uciążliwa w wykonaniu - właśnie badałem ten temat. Można pozwać na drodze cywilnej na podstawie artykułu 23 KC. Z tym że niektóre serwisy (np. AH) nie udostępnią Ci informacji o użytkowniku bez nakazu prokuratury lub sądowego, zasłaniając się ustawą o ochronie danych osobowych, a jedyne co w efekcie dostaniesz to adres e-mail delikwenta i numer IP. Jeśli administrator takiego forum jest nieprzychylny, może zmanipulować dane i nikt niczego mu nie udowodni. Więc przeprowadzenie procesu jest trudne, chyba ze uzyskasz inną droga dane osobowe osoby którą chcesz pozwać.

Dlatego najlepszą metodą ochrony przed awanturnikami jest sprawne działanie administracji i moderatorów, którzy takich szkodników będą szybko identyfikowali i usuwali. Co mam nadzieję będzie na tym forum działać co najmniej tak sprawnie jak obecnie.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

mlb jak mowilem w "praktyce" po IP i @ nie dojdziesz kto jest kim i tyle ... niestety ...a przynajmniej nie w tym wypadku ;p

jest inna mozliwosc.. ale w tym wypadku "szkodliwosc" spoleczna jest zbyt mala by uzyskac takie dane...

admin adminem i co on ci da.. ..ale kazdy serwis czy siec ma obowiazek logowania przynajmniej falg SYN z polaczen tcp/ip (nie wiem czy obecnie nie wiecej bo to sie ciagle zmienia jal logująwiecej to tym lepiej dla ciebie) ... wiec jak AH stoii na jakims komercyjnym portalu to mozesz sie do wlasciciela hostingu zglosic o takie cos (oni ci bez nakazu prokuratury nie dadzą ;p ) .....

potem mozna isc jeszcze dalej ...metody są tyle ze w tym wypadku potrwa to kilka lat i bedzie troche kosztowac...

ale pasuje widac niektorym utrzec nosa ... edwardosie SAM PERFIDNIE TO SPROWOKOWALES ... szkalowales zucales wyzwiskami, straszyles ludzi .....

potem klonowales trolowales..... a jak ktos w koncu wrzucil KIM JESTES NAPRAWDE ...to teraz wielkie oburzenie i wkielce pokrzywdzona osoba ! ...powiem jedo DOBRZE CI TAK przynajmniej wiemy kim jestes ...juz nie jestes anonimowy i wiemy kto to tak sobie wedruje po portalach i podszywa się pod kogo popadnie ! ...

Ja nigdy sie nie ukrywalem Panie Bawolek stwierdzenie "wiemy kim jestes" brzmi troche groźnie

czyli za toba bawolek stoi ktos jeszcze ? piszesz w imieniu kilku osób ?

zaczynam się bać

kilku a moze i setek ... pisze w imieniu tych ktorzy się ze mna zgadzaja w imieniu ludzi z AS z AH w swoim tez...

tępić takie zachowanie i banować ! ...

prosiłbym kogoś z moderacji o odpowiedź na pytanie czemu na samym popczatku nikomu nie przeszkadzlo "przenoszenie wojen" i szkalowanie jakiegokolwiek innego portalu ...

a gy się okazało kim jest ten rozmnazajacy się jak króliki czlowiek z rozdwojoną jaźnią to nagle to zaczeło przeszkadzać ! ...

wogole to czemu ten klon jeszcze bana nie ma ? ... przeciez MASE INNYCH LUDZI ZA TO SAMO ODRAZU BANOWANO !

Bawolku setki takich jak ty atakowalo tutejsze forum AS, Redaktora i moderatorów , w koncu ktos sie znalazl ze napisal o " twoim " ulubionym forum i teraz nie mozesz tego przezyc ???

bo przeciez to karygodne wypowiadac się o jakims forum i tamtejszym chamstwie , jak ktos to mogl

uczynic

nie widzisz nie rozumiesz albo nie czytasz ze zrozumieniem ...patrz wyzej ...czytaj co od dawna tu pisalem ...

nie mam "ulubionego" ... forum, pod wzgledem kultury i zachowania to najbardziej lubie diyaudio.pl ..jest moderacja bezstronna, moderatorzy a kazdym dziale, czesto różni w różnych działach bo oczywistym jest ze nie kazdy nadaje sie na to by moderować wszędzie ! ...

tu lubie czytać niktórych bardzo doswiadczonych i powaznych ludzi z dzialu DIY ..bo po postu sam chetnie cos sobie skladam i szukam porad NIESTETY PRZEZ TAKICH OSZUSTÓW Z KILKUNASTOMA KONTAMI piszących pierdoły gro niz nich przestało pisać ! ...

lubię tu zaglądać bo jednak na diyaudio jest mniej konstruktorów z takim stażem jak tutaj, którzy mieli doswidczenie z tyloma przetwornikami ....

nie jestes jedynym którego trzeba zbanować ja bym twoje zdjecie przykleił i podpisał oszust, podżegacz ! ...

na AH też jest mnóstwo ludzi którzy robią to samo i też z tym trzeba walczyć ! ....

i są też ludzie których warto czytać ..

po co te x kont ? po co to podżeganie ? po co roznosisz na inne fora ?

doskonale ci napisali na forum żydowskim że jak ci nie pasuje to tam nie wchodź i odrazu uprzedzam NIKT CIE TAM NIE SZKALOWAŁ dopóki ty nie zacząłeś robic boruty ...tu pewnie dostałbyś za to samo bana na początku (a moze i nie bo tu widać troche stronniczość wiec to by zalezalo czy kumplujesz z moderatorem/adminem ) ... a tam po prostu potraktowali cie TAK JAK SAM zaczynałeś i koniec kropka ! ..TY STWORZYLES SYTUACJE KATORA TERAZ CIE PRZERASTA I SZUKASZ POMOCY NA INNYCH FORACH !

wytłumacz mi co było powodem ciągniecia tego co tam zrobiles, co bylo powodem ze PREPAROWALES swoje wypowiedzi przytaczane na SWOIM FORUM ? czy ten wpis na jazz-forum to nie nastawianie jednych na drugich ? czy to co tutaj zalozycle to niekontynuacja tego ?

odpowiedz prosze na te pytania ! ...

opowiedz co tobą kierowało ! ...powiedz po co ci tyle kont i co tym chcesz osiągnąc ? ...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.