Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz do AVANCE OMEGA 503 ?

PIT

Rekomendowane odpowiedzi

Czy może mi kotoś doradzić wzmacniacz do kolumn jak w temacie. Planuję przeznaczyć max. 2000 PLN. Obecnie słucham na AV ONKYO 575 i ten dźwięk mnie trochę już męczy :-( Słuchałem z tymi kolumnami NADa 350 i CA A500. Powiem szczerze że z CA grało dla mnie lepiej. Dźwięk był cieplejszy. Zastanawiam się też nad Creekem 4330 ale niestety nie słuchałem i nowego nie można dostać. A może jest jakiś wzmak który zagra jeszcze lepiej w podobnej cenie? Preferuję muzykę ciepłą i spokojną, z dużą przestrzenią i dobrym stereo.

Pozdrawiam

Piotr

https://www.audiostereo.pl/topic/5667-jaki-wzmacniacz-do-avance-omega-503/

U mnie Creek 4330 Mk II gra sobie z Avance Omega 503 (z pierwszą wersją, a którą ty posiadasz ?). I muszę ci powiedzieć że bardzo mi się podoba. Mam na stanie również amplituner stereo Onkyo 8211 i różnica na korzyść Creeka jest kolosalna. Moim zdaniem Creek + Avance lubią się :) Może czasami przydałoby się więcej prądu ale i tak muzyki słucham głównie na średnim poziomie głośności (niestety nie mieszkam jeszcze sam :( To co mnie urzeka w tym zestawieniu to super przestrzeń, dobre oddanie barw instrumentów, dobry bas. W sumie to i na brak dynamiki nie narzekam, ale mam pokój 15 m2 także Creek spokojnie sobie w nim radzi. Uwaga zestawienie bardzo wrażliwe na zmianę okablowania, także pomęcz się trochę i nie kupuj od razu tylko posłuchaj tyle przewodów ile jesteś w stanie. Ja cały czas szukam optymalnego okablownia. Aha teraz trochę o wadach mianowicie przy dużych (nawet bardzo dużych) poziomach głośności dźwięki nabierają ostrych konturów, także jak będziesz testował "nie oszczędzaj go" :). Ale nie wiem czy to wina wzmacniacza czy kolumn.

Pozdrawiam i życzę dobrego wyboru.

Mam pierwszą wersję 503. A czy w pokoju 32 m kw. creek 4330 poradziłby sobie? No i oczywiści podstawowa problem gdzie go kupiś. Podejrzewam że tylko z drugiej ręki. Dzięki za opinię. Pozdawiam

Piotr

hmm 32 m2, czemu nie wziąłeś 509, czy nie brakuje ci basu ? A czy Creek 4330 będzie za słaby, zdrowy rozsądek podpowiada, że tak, tutaj wskazany byłby 5350, ale ta cena !!! Ale dużo zależy od akustyki pokoju i ustawienia kolumn. Jeżeli słuchasz spokojnej muzyki to może by wystarczył. Ja nie narzekam (narazie :) Jeżeli chodzi o zakup to tylko z drugiej ręki, wiem że Pal55 sprzedaje swój egzemplarz za atrakcyjną cenę, przejrzyj dział ogłoszeń. Ale 32 m2 to duży obszar i mały Creek może sobie z tym nie poradzić. Ale nie przekonasz się dopóki nie spróbujesz. W sklepie możesz kupić Creeka A50i to następca 4330, ale ten kosztuje aż 3100. Cóż zostaje jeszcze CA A500, który z drugiej ręki kosztowałby koło 1000. Niestety słuchałem go tylko przez jakieś pół godziny i nie mogę się na jego temat wypowiedzieć. Wiem że wtedy wybrałem Creeka (przestrzeń).

Pozdr.

Hey,

Ja mam H/K 670 i jestem zadowolony wcześniej porównywałem to z creekiem ale on niestety nie jest wstanie oddać odpowiedniej dynamiki. CO do Basu to 503 mają lepsze przetworniki niż 509. Poprostu 509 to był chwyt marketingowy :), bas może się wydawać nieco lepszy ale jeśli chodzi o jego kontrolę to 503 potrafią lepiej nad tym zapanować. Polecam również NADA.

>>> rogus

Jak kupowałem 503 to pokój był 12 m kw. Ale się przeprowadziłem wreszcie na swoje i teraz mam więcej miejsca.

Jeżeli chodzi o źródło to jest to ONKYO DX 7222.

Dzięki za opinie

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.