Skocz do zawartości
IGNORED

dlaczego mod z AS troluje na AH?

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sobie przegladam AH i zastanawiam sie po co jeden z modow AS troluje na AH? Przeciez dla niego AH powinno nie istniec... Przeciez AS to lepsza jakosc i modzi AS powinni trzymac poziom...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

https://www.audiostereo.pl/topic/56672-dlaczego-mod-z-as-troluje-na-ah/

foxbat, już skończyłem. Przez dwa dni nie mogłem wymusić na administracji AH wywiązania się z zapisów własnego regulaminu. Rzeczywiście AS to lepsza jakość.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

mlb- tu ludzie tygodniami pisza PW do redakcji ktorych nikt nawet nie czyta wiec nie zaczynaj kolejnej nawalanki

naprawde nie wiesz kiedy przestac?

EOT

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

napiszcie lepiej, kiedy McGyver zostanie moderatorem :) i co na to inni producenci audio? :) pewnie reklam przybedzie ROTFL...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

cir, jaka nawalanka? Na AH byłem obrażany, lancaster zamiast reagować zaczął dolewać oliwy do ognia i bawić się w najlepsze. Więc skoro w regulaminie AH nie ma zapisów o przestrzeganiu Netetykiety, jedyny zapis na jaki mogłem się powołać to żądanie usunięcia mojego konta i wszystkich wpisów z AH. A i to było trudno było uzyskać, więc ciągle o tym przypominałem. Naprawdę czasu na tamto towarzystwo i nie zamierzam tam wracać.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

mlb, 7 Cze 2009, 12:49

>cir, jaka nawalanka? Na AH byłem obrażany, lancaster zamiast reagować zaczął dolewać oliwy do ognia

>i bawić się w najlepsze. Więc skoro w regulaminie AH nie ma zapisów o przestrzeganiu Netetykiety,

>jedyny zapis na jaki mogłem się powołać to żądanie usunięcia mojego konta i wszystkich wpisów z AH.

>A i to było trudno było uzyskać, więc ciągle o tym przypominałem. Naprawdę czasu na tamto

>towarzystwo i nie zamierzam tam wracać.

czytajac ten wpis, wiesz czym sie rozni AS od AH? tylko tym, ze na AH te wpisy Ci jednak wykasuja :) tylko tym :)

>czytajac ten wpis, wiesz czym sie rozni AS od AH? tylko tym, ze na AH te wpisy Ci jednak wykasuja :)

>tylko tym :)

nieprawda foxbat. Na AH normą są ataki personalne i brak reakcji administracji. Jeśli chcesz znać motywy: na prośbę (wysłaną e-mailem)do administratorów serwisu o pomoc w ustaleniu autora poważnych gróźb za które można człowieka bez problemu posłać do więzienia otrzymałem lakoniczną odpowiedź że administracja jedynie dostarcza platformy do komunikacji pomiędzy użytkownikami, a za resztę nie biorą odpowiedzialności i bez nakazu prokuratury nie zamierzają mi pomóc.

Tutaj odkąd działa funkcja zgłoszenia do moderacji, nie ma problemu ze zgłoszeniem prośby usunięcia własnego wpisu o ile jest to uzasadnione, sam takie kilkakrotnie takie wpisy usuwałem.

mlb moze niedokładnie czytuje AH ale jak pamietam straszyłes tam ciagle prokuratorem i nagabywałes usera magnus aby ujawnił ci swoje dane personalne w w/w celu

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

faktycznie niedokładnie czytałeś

Pozornie doleję oliwy do ognia. Cytując atoposa z AH:

" W tych sprawach prawdziwym ZNAWCA jest - Aleksander Rachwald, Twoj kolega, ktory wrec - SPECJALIZUJE SIE w MANIPULOWANIU DANYMI, FALSZOWANIU WYPOWIEDZI, NISZCZENIU NIEWYGODNYCH SOBIE WPISOW itp.

Na TYM forum - nie znajdziesz nikogo takiego. "

Otóż znajdziesz i są dowody na co najmniej:

- niszczenie niewygodnych wpisow

- banowaniu/usuwaniu kont zanim sie cokolwiek zdazy z nich napisac

- łamanie własnego regulaminu

- cenzurę prewencyjną

- modzi pozostają anonimowi i nie tłumaczą swoich decyzji

Podejrzewam, że jedną z osób dopuszczających się tego jest atopos, a jeśli to prawda to jest kłamcą na dodatek.

I teraz - po co to pisac ? Po to, że mniej więcej takie same zarzuty stawiane są moderatorom na AS. Czyli to co nie przystoi wg elity AH na AS uchodzi na AH ?

Panowie z AH przekonują się o swojej wspaniałości i przekonują, że są cool oraz wybitnie prowolnościowi. W twierdzeniu tym utwierdza ich możliwość dowolnego obrażania (usprawiedliwionego przecież tym, że na AS też obrażają), nawoływania do nienawiści (na AS jest to i u nas też może!), antysemityzmu (a na AS to dopiero Żydów biją!). W skrócie - "AS jest be, nie chcemy być tacy jak tam, ale z drugiej strony robimy dokładnie to samo!". No to jak to jest ? Bo się można pogubić.

Jak się poczują koledzy jak zaczniemy pisać, że imć SzawrcoBronikowytz to pedał, gej czy inny pedofil ? Czy mamy się potem zasłaniać, że to przecież nie jest nazwisko a że ktoś ma skojarzenia ? O to w tym chodzi ? Im to sprawia radość - tak właśnie się zachowują.

Przeszedłbym jednak nad tym do porządku dziennego i dał spokój. Nie zaczepiał, nie rzucał w odwecie kamieniem. Ktoś musi być 'mądrzejszy'. Nie da się zadowolić wszystkich. Nie da się też być lubianym przez wszystkich. Jeśli koledzy mają uraz to trudno. Nie rozumiem po co zabiegać o ich miłość i zrozumienie. Róbmy swoje i bardziej niż na boki czy do tyłu patrzmy do przodu.

>wojprzy, 7 Cze 2009, 13:21

>- niszczenie niewygodnych wpisow

>- banowaniu/usuwaniu kont zanim sie cokolwiek zdazy z nich napisac

>- łamanie własnego regulaminu

>- cenzurę prewencyjną

>- modzi pozostają anonimowi i nie tłumaczą swoich decyzji

wojprzy ale temat dotyczy AH nie AS.

wojprzy, myślę że niepotrzebnie rozwijamy tutaj ten temat. Serwis AH powstał na fali buntu i nienawiści i niestety wciąż to jest główna siła napędowa tamtejszej administracji chociaż minęło parę lat. Gdyby nagle okazało się że AS jest przyzwoitym i przyjaznym serwisem, ich forum zwyczajnie straci rację bytu - więc robią co mogą żeby podsycać nienawiść i agresję. To nie moje klimaty.

mlb

Ale Cię kurna boli!

Chciałbyś:tylko jedno forum, tylko jeden wódz, tylko jedna religia, tylko jeden bóg

A ja to mam w dupie; wszystkie izmy i monopole są na szkodę człowieka i martw się sam

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Wełniany, nie wkładaj w moje usta własnych przekonań.

Miej pretensję do lancastera że uległ własnemu regulaminowi i usunął moje wpisy. Co się tam dalej dzieje, szczerze mówiąc niewiele mnie interesuje.

Nie wiem o jakim monopolu mówisz. Ja lubię różnorodność i też z tego powodu kontynuowałem dyskusję na AH z ludźmi z którymi nikt o słabych nerwach zazwyczaj nie dyskutuje. Piszę na różnych forach w tematach które mnie interesują, a jedynym moim celem odnośnie tego forum jest atmosfera ludzkiej wymiany zdań. To czego się na AH dowiedziałem to że lancaster ma jakieś pretensje do Józwy, ale dokładnie nie wiem o co - rozbudował sobie teorię na temat kradzieży wpisów i teraz oskarża wszystkich dookoła. Nie potrafię mu pomóc, tu trzeba jakiegoś psychologa czy psychiatry.

oj mlb wlazles tam podsyciles ogien kilka razy nie popisales sie kiepskimi tekstami po czym troche przytloczony zaczales domagac się by wywalono wszystkie twoje wpisy zapierajac sie regulaminem ......

wszyscy zapomną i dalej jak nigdy nic wracasz tutaj "budujac ideologie" jak to na AH wszystkich nienawidzą.....smieszne troche .....!

po prostu dziwnie to wygladalo ... i autor tutaj dobrze napisal gdyby ci takie cele przyswiecaly to po prostu nie trzeba bylo dokladac do ognia...... po co ten tekst ze "dowiedzialem sie ze lancaster ma jakies pretensje do Jozwy" czyzbys wczesniej tego nie wiedzial ...?

nie buduj wiekszej barykady niz juz jest.......... bo to chyba nie o to chodzi

PEACE !

Jak dzieciak, najlepiej wsadzić kij w mrowisko. bawolek dobrze prawi na h.. Ci to jątrzenie,to jakaś psychologiczna zależnośc?

Pan Bawołek to niezly miglanc . Ale ja go podszedłem . Zalozylem nowy nick na AH . Napisałem na priv co sądzi o tym Heida z AH . To facet napisał takie rzeczy ze zdębiałem . Łącznie z tym ze załatwi Heida elektronicznie wraz z kolegami z szkoły .

hehe

Ale jak Bawołek chcesz byc trollem to musisz jeszcze sie troche pouczyć . Proponuje brac lekcje u Atoposa .......

Panowie,

na jednym i drugim forum przekracza się granice dobrego smaku. Na jednym i drugim forum są użytkownicy równi i równiejsi. Jedynym pieprzykiem jest to, że na AH jest mod, kóry jest bardzo inteligentny, natomiast bardzo kiepsko jest z jego zdrowiem psychicznym. Na AS większość modów jest bardzo zdrowych psychicznie, natomiast kiepsko jest z ich inteligencją. Konsekwencje obu stanów można porównać wchodząc raz na jedno, raz na drugie forum.

Jest jeszcze Redaktor, który akurat jest gościem bardzo błyskotliwym (nie mam pojęcia jak ze zdrowiem psychicznym, chociaż w rozmowie na żywo wszystko wskazuje na normę ;-) ale zdaje się, że oprócz forum i gazetki ma jeszcze uczciwą pracę, więc czasu na moderację i administrację też zaczyna brakować. Ogarnąć sytuację z modami można bardzo prosto - pamiętacie sztafetę: Jagoda - Jeżow - Beria? ;-)

No, pozostanie albo znikcięcie tego wpisu wiele nam powie :-)

Pozdrowienia

Wełniany, moja motywacja była dość prosta. O ile dobrze pamiętasz, mieliśmy ostatnio kilka ataków spamerów zarzucających forum dziesiątkami czy setkami wpisów i moderatorzy mieli z tego powodu sporo niepotrzebnej roboty. Otrzymałem informację że na AH jest opis tego w jaki sposób takich ataków można dokonywać, więc zacząłem sprawdzać kto i dlaczego takich ataków może dokonywać oraz dlaczego administracja tamtego serwisu tych informacji nie chce usunąć. Po przeczytaniu paru wpisów i wymianie zdań byłem (i wciąż jestem) przekonany że to jeden z mocno aktywnych użytkowników z tego kontrowersyjnego wątku z AH. Co więcej, do dyskusji włączył się administrator serwisu (lancaster) który zamiast spróbować ograniczyć tą agresję i usunąć prowokacyjne informacje, zaczął coś pisać o skradzionych wpisach i dawnych animozjach. Przy okazji zacząłem dostawać pogróżki na PW. Wówczas zrozumiałem na jakiej zasadzie działa to miejsce i stwierdziłem że nie chcę mieć z nim nic wspólnego. Tylko tyle i aż tyle.

Ja tez dostawalem pogróżki . Trzeba omijac to miejsce . Bo pełne jest ludzi nie do konca dzialajacych godnie z prawem a co dopiero regulaminem . Atoposa powinno sie posadzic albo moze lepiej umieścić ...

W dupie mam pgrózki i Wam to samo radzę-najlepiej omijać te miejsca w których nas nie chca;chyba że sie z ciulami chcecie jak pseudo kibice gdzies w lesie naparzać.No ale wtedy można powiedziec ze obie strony mają to samo "hobby"

Tak w ogóle to juz nudne to samo pranie tych samych brudów w tej samej wodzie-nie macie jakiś innych zainteresowań? I tak globalnie za jakiś czas wszyscy bedziemy mieć z dupy jesień średniowiecza-to tylko kwestia czasu lub czipów wszczepionych "dla dobra ogółu" pod skórę.

Wełniany, jak Ci się chwilowo znudziło audio to możemy pogadać o fotografii ;-)

mlb, 7 Cze 2009, 12:49

>cir, jaka nawalanka? Na AH byłem obrażany, lancaster zamiast reagować zaczął dolewać oliwy do ognia

>i bawić się w najlepsze. Więc skoro w regulaminie AH nie ma zapisów o przestrzeganiu Netetykiety,

>jedyny zapis na jaki mogłem się powołać to żądanie usunięcia mojego konta i wszystkich wpisów z AH.

>A i to było trudno było uzyskać, więc ciągle o tym przypominałem. Naprawdę czasu na tamto

>towarzystwo i nie zamierzam tam wracać.

AH to sa burki kierujące sie własnym widzimisię - tak samo jak tutaj

różnica jest tylko w kalibrze oni sa powiatowi a wy wojewódzcy

lancaster kieruje się własnymi emocjami tak samo jak nasz redaktor - żadne zasady nie są pewne

podobnie jak tutaj

wojprzy, 7 Cze 2009, 13:21

>Pozornie doleję oliwy do ognia. Cytując atoposa z AH:

>

>" W tych sprawach prawdziwym ZNAWCA jest - Aleksander Rachwald, Twoj kolega, ktory wrec -

>SPECJALIZUJE SIE w MANIPULOWANIU DANYMI, FALSZOWANIU WYPOWIEDZI, NISZCZENIU NIEWYGODNYCH SOBIE

>WPISOW itp.

>

>Na TYM forum - nie znajdziesz nikogo takiego. "

>

>Otóż znajdziesz i są dowody na co najmniej:

>- niszczenie niewygodnych wpisow

>- banowaniu/usuwaniu kont zanim sie cokolwiek zdazy z nich napisac

>- łamanie własnego regulaminu

>- cenzurę prewencyjną

>- modzi pozostają anonimowi i nie tłumaczą swoich decyzji

nawet wojprzy prawdę napisał, jak miło;

dokładnie to co powyżej to prawda

dotyczy AS i AH

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.