Skocz do zawartości
IGNORED

Stereo za ~6K

Kwiecie??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. W najbliższym czasie (do wakacji) planuje zakup sprzętu hifi. Pomieszczenie w ktorym będe słuchał muzyki ma jakieś 35m2 ale nie jest to kwadrat/prostokąt tylko tak jakby 3 pomieszczenia w jednym :) (3/4 kwadratu) Muza której słucham to takie zespoły jak: Dido, Sean Paul, Evanescence, Pantera, wszelaki R&B, Offspring, Nine inch nails itp. Domyślam się że kolumny muszą być podogowe z BR z przodu ponieważ nie bede ich mógł zbytnio odsunąć od ściany :/ Proszę o pomoc !!

https://www.audiostereo.pl/topic/5672-stereo-za-~6k/

Kolumny powinny być podłogowe, ale z tym bas-refleksem bym się tak nie samoograniczał. Jeśli pomieszczenie ma rzeczywiście 35 m2 to chyba te 40-50 cm przestrzeni od tylnej ścianki kolumn się znajdzie. W przypadku dużej części kolumn taka odległość może być wystarczająca.

Przy takim budżecie i pomieszczeniu proponowałbym przyjęcie przede wszystkim założenia, że poszukasz kolumn używanych do 2000 zł (np. w zależności od upodobań może Dali 450, B&W 603, JBL, może jakieś duże Acoustic Energy jeśli nie będzie za spokojnie).

https://www.audiostereo.pl/topic/5672-stereo-za-~6k/#findComment-80716
Gość Audiofil-Kraków

(Konto usunięte)

Mam podobny pokój do pańskiego. Długo szukałem kolumn aż przypadkiem posłuchałem TLC u Pana Szymona i jestem nimi oczarowany. Piękna średnica niemęcząca góra i wyśmienity bas, który dzięki głośnikom niskotonowym z boku można bardzo dobrze dopasować do akustyki pokoju. Do Classic 2 dokupiłem Nad C370 i kompakt marantza i zmieściłem się w 6kzł, bo taką samą kwotę przeznaczyłem na ten cel i uważam że były to najlepiej wydane pieniądze. W przyszłoś marzy mi się lampa na którą będę odkładał pieniądze. Na kolumny przznaczyłem 3kzł, na wzmacniacz 2 z groszami a na kompakt ok 1kzł. Za radą Pana Szymona na początek zastosowałem kable Cordiala(świetna relacja jakość/cena). Wiem że kolumny TLC Classic, Nada i inny sprzęt można kupić na allegro.

https://www.audiostereo.pl/topic/5672-stereo-za-~6k/#findComment-80840

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.