Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podłogowe dla wybrańców

kooperant

Rekomendowane odpowiedzi

Może opiszesz w kilku słowach (lub więcej) czym się charakteryzuje dźwięk twoich konstrukcji, jak one grają, czy masz także monitory, choć w skrócie opisz jaka jest twoja oferta.

Dlaczego dla wybrańców? Jakaś przestarzała szkoła marketingu.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Coś w tym jest. Między wybrańcem a ofiarą zazwyczaj nie ma większej różnicy, wszystko zależy od punktu widzenia.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

sniper00 dokładnie, neo jest wybrańcem :> Równie dobrze można powiedzieć że "zrobię najlepsze kolumny na świecie" i tylko czy kwestia czy kogoś na nie stać :> Pomijając fakt że to co ja uważam za najlepsze niekoniecznie ktoś inny musi uważać :> i tak w kółko... temat bez dna.

Za dopłatą nauczę lewiatacji, lekcje po 1k$ za godz. Efekty w zależności od własnych preferencji hehe :>

Mam,byłem z nimi w salonach audio żeby porównać i okazuje się, że ich brzmienie jest lepsze niż zestawy po 15-20 000. Nie miałem okazji porównać z droższymi. Ale zapowiada się ciekawie.

we

Nie mam monitorów, być może kiedyś zacznę produkcję,ale jest to długi proces. Teraz są dostępne są dwa kpl podłogówek. O brzmieniu mógłbym pisać długo, ale może to zabrzmieć jak chwalenie się i wręcz nie wypada mi. Wolałbym , żeby sam zainteresowany posłuchał, wydał opinię, usłyszał czy mu to odpowiada i go zadowala. Jeden obraz jest wart 1000 słów... podobnie jak słuch.

Nie wiem czy warto. Określenie "dla wybrańców" jest dobre na allegro, ale nie na to forum. Napisz coś więcej. Jaka efektywność, jakie przetworniki, charakterystyka impedancji, jakieś zdjęcia. Też mam sprzęt z którym mógłbym pójść do dowolnego salonu audio i wprawić w zakłopototanie sprzedawców. Tylko po co.

Ludzie pytają o przetworniki !

Może to Alphardy ? Skoro tak trudno o jakieś konkretne informacje. Wszystko owiane tajemnicą. Ja tu czuję podstęp i szukanie jeleni.

Hasło: "Dla wybrańców" - po prostu "szapo ba" !

Prosiemy o szczegóły.

Jakie przetworniki ? Ilu drożne układy ? Jaka koncepcja zwrotnicy ?

Niech wybrańcy wiedzą co im się proponuje. Forum zweryfikuje te rewelacje.

kooperant, 12 Cze 2009, 22:14

>Czy są tutaj ludzie, którzy szukają naprawdę dobrego brzmienia i ile są w stanie zapłacić żeby

>osiągnąć swój cel?

3762 zł i 13 groszy

jestem wybrańcem?

Panowie, może umówcie się na odsłuch, ja mam za daleko a być może warto........, choć ZAŁOŻYCIELU WĄTKU, przydało by się więcej informacji, ilość głośników, do jakich metrażowo pomieszczeń, itd. itp.

Hasła hasłami, produkt się liczy tak jak "dobre bo polskie", dobre bo dobre a nie dlatego że polskie, hasło na to wpływu niema a każdy reklamuje jak potrafi lub też nie potrafi.

I prosimy fotki, np: tego (tych konstrukcji)co miałoby się odsłuchiwać.

Fotek chyba nie będzie,bo mógłby być wstyd.Jak za 20000zł.to poza faktem,że grają muszą jeszcze się prezentować.Samo nasze,Polskie nie wystarczy.Pomijam techniczne szczegóły bo o nich już było.

Noooo o technicznych szczegółach to było mnóstwo ;-).

A opis brzmienia to jakiś by się przydał, i chwalić się koniecznie trzeba jeśli się ma coś do sprzedania i chce się na rynku zaistnieć, tak uważam.

Niepoważny wątek (jak narazie) :))) Człowiek zjawia się ni stąd ni zowąd, pierwsze wpisy na forum i reklamuje niewiadomoco w niewiadomo jakiej cenie i liczy na zainteresowanie połechtanych w ambicję (w dość niewyszukany sposób) audiofili.

Same autora wpisy świadczą, że nie można traktować go /jak narazie/ poważnie (niestety).

Zrobił jakieś kolumny a następnie chodził z nimi "po salonach" w wyniku czego okazało się, że ich brzmienie jest lepsze od kolumn po 15-20 tys. zł. A to niespodzianka! :)

To wcześniej nie wiedział, jaki poziom reprezentują jego kolumny? Nieosłuchany jakiś? Jakie miał założenia i cele? Wyszło tak przypadkiem i nieoczekiwanie, że grają lepiej od hi-endu markowego w takiej cenie, a miało być inaczej? Konstruktor musiał targać swoje dzieło po salonach, żeby się przekonać, ile jest warte to co zrobił? Bez przesady. Kto "kupi" taką historyjkę? Wygląda to jakby sam konstruktor był zaskoczony tym co mu wyszło.

A każdy konstruktor DIY powie, że jego kolumny grają lepiej od markowych znacznie drożnych. Tutaj nie wiadomo nawet od jakich konstrukcji zagrało to niby lepiej, pod jakim względem itd... Z udawanej skromności?

Taka strategia może byłaby dobra dla uznanej marki wprowadzającej nowe, pod jakimś względem nowatorskie kolumny.

Wyprodukowałem kolumny które miały brzmieć dobrze, podjechałem do salonów żeby zweryfikować czy owo brzmienie jest faktycznie dobre, czy tylko mi się tak wydaje. Miałem zamiar sprzedawać je w cenie około 8-9000zł. Okazało się, że biją na łeb markowe sprzęty po 15-20000 więc jestem zaskoczony! A jak?! Okazuje się ze brzmią bardzo dobrze, więc co? Mam je sobie trzymać dla siebie? Czy może wyjść z propozycją do (prawdziwych)miłośników dobrego brzmienia. Jak ktoś odczuwa niedosyt co do drogiego sprzętu, który ma i szuka coś lepiej brzmiącego to się zgłosi, posłucha i jeśli stwierdzi ze tego szukał to się dogadamy. Po za tym, napisałem ze dla wybrańców bo na pewno nie dla ludzi którzy kupują to co wyczytali co ma ileś tam zer po przecinku i jest ładne...Jest to ręczna robota i to z bardzo dobrym skutkiem. Tylko nie liczni posłuchają, kupią i będą cieszyć się z tego sprzętu i myśleć...jak to jest możliwe. Jest to sprzęt którego głównym celem jest czyste brzmienie z wszystkimi walorami jakich szuka prawdziwy miłośnik,wysoką "górką" ,aksamitnym,idealnym środkiem , cudownym,sprężystym,zarazem puszystym,basem, w którym słychać np. na tle b.niskiego basu pogłos basowy i wiele wiele subtelnych szczegółów w każdej tonacji.Dźwięk jest czysty, wyraźnie słychać "pokój", (nie umiem opisać wrażeń jakie towarzyszą w czasie słuchania, ciężko mi opisywać emocje...)

[email protected]

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.