Skocz do zawartości
IGNORED

Budżetowy Marantz CD6002 jako transport?

matman

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad zakupem najnowszego DACa Beresforda TC-7520 dla moich słuchawek Sennheiser HD600.

Myślałem też o kupnie wzmacniacza słuchawkowego ale ponoć nowy Beresford ma dobre wyjście słuchawkowe tak więc chciałbym postawić na poprawę jakości mojego źródła którym obecnie jest Marantz CD6002.

Pytanie tylko jakiej jakości wyjścia optycznego mogę oczekiwać po tym odtwarzaczu?

Może ktoś ma doświaczenia z używaniem tego typu napędów jako transportu? Czy ten odtwarzacz da radę obsłużyć DACa czy może jakiś tuning albo od razu dać sobie spokój i szukać innego transportu?

CD6002 jako transport? Ja rozumiem że nie jesteś zadowolony z jego dźwięku w obecnej postaci, ale ten cedek ma świetny DAC Cirrus Logic CS4398 na pokładzie. Jak sobie go zlampizujesz, to się mocno zdziwisz co to CD potrafi.

Chyba masz racje McGyver, ten CD ładnie gra, ale wydaje mi się że ma nie najlepsze wyjście słuchawkowe. Lepiej mi się słucha muzyki w słuchawkach gdy podłączam je do dziurki Rotela RA-04. Jest wtedy więcej życia w muzyce. Może powinienem raczej tego cdeka zostawić w spokoju i pomyśleć o dobrym wzmacniaczu słuchawkowym bo może wzmacniacz dałby więcej od lampizacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.