Skocz do zawartości
IGNORED

Awaria Sony STR-AV270 - POMOCY!

mielinski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Amplituner mojego kumpla od pewnego czasu dziwnie się zachowuje - gra normalnie, wszystko jest ok, w sekcji tunera bez problemu można zaprogramować stacje. Problem zaczyna się po wyłączeniu i ponownym włączeniu - raz "zaskoczy" normalnie, a raz się "zresetuje". Objawia się to tak, że przy włączaniu wyświetlacz wyświetla cztery poziome kreski i po chwili włącza się, lecz bez zaprogramowanych stacji, traci wszystkie ustawienia. Podejrzewam, że to jakiś kondensator podtrzymania, ale... nijak nie mogę go zlokalizować. Schemat też niewiele mi pomógł. Ktoś miał już może taki problem?

Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc

https://www.audiostereo.pl/topic/56892-awaria-sony-str-av270-pomocy/

No i teraz jest ciekawostka - wzmacniacz jest już u mnie, ale przed wymianą postanowiłem go po prostu sprawdzić. No i... U mnie się nie resetuje :-|. Jest to możliwe, żeby było to spowodowane jakimiś niekorzystnymi zjawiskami z linii zasilania?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.