Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha 630rds jakie brzmienie gł lubi?

Ghostlovescore

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pisalem w dziale stereo zeby mi kto wyjasnil co oznacza ze kolumny brzmia ciemno lub jasno ale odp nie otrzymalem

Ostatnio udalo mi sie kupic yamahe 630rds i chcialbym sie Was poradzic jakie kolumny jej pasuja

Jak ktos czytal moje posty to wie ze mam AE neo 1 czyli troche poprawione evo 1

Jak pisalem o kolumnach graja troche jak dla mnie za malo melodyjnie i troche za twardo metalowo

Po podlaczeniu Yamahy nie moge za glosno sluchac bo strasznie duzo zamieszania jest w okolicach srednicy i gory wszystko jest takie jakby nachalne i zlane

Czuje ze wzmacniacz próbuje grac dzwiecznie i melodyjnie ale chyba kolumny mu to utrudniaja

Cieżko mi okreslic jakie brzmienie ma ta yamaha wiec wnosze sie z prosba do Was

moze wspolnymi silami cos ustalimy

Po podlaczeniu yamahy zauwazylem ze wiecej dzieje sie w srednicy i w gorze( a nawet wszytko w srenicy jakby gora tez zeszla do srendnih tonow i sie zlewala z nimi) natomiast bas jest mocny ale jakby przytlumiony tym co wyzej

Perkusja gra sobie ale gitary schodzą na pierwszy plan

czy to znaczy ampli gra jasno bo eksponuje srednice i gore bo juz nie wiem o co w tym chodzi

chce cieplejszego dzwieku zeby nie meczyl ale musi sie odnalezc w rocku a glownie w czyms typu Nightwish

bardzo mocno zastanawiam sie nad tonsilami siesta ale nie mam pojecia czy z yamahami brzmnia one dobrze(bo wydaje mi sie ze yamahy maja swoj styl brzmienia raczej podobny od lat)

Ktos napisal na forum tutaj ze w porownaniu siest sat z Ae one mozna powiedziec ze siesty leja miod na uszy i nie ikrywam ze to mnie zaintrygowalo pozytywnie

Fakt ze Ae neo one brzmia inaczej niz evo a te skolei tez inaczej niz neo ale mysle ze charakter srednicy maja podobny bo wszystkie maja gl sredniotonowe aluminiowe

Czy ktos posiada siesty w zestawieniu z yamaha?

jakim terminem mozna okreslic brzmienie yamah

a jakim tonsile siesta

bedzie mi milo jesli ktos sie zainteresuje

pozdrawiam

Witam,

Do yamahy polecam zdecydowanie kolumny całkowicie neutralne; siesty jak najbardziej dobrze z nią zagrają, ale polecam Ci posłuchać z nią np. heco metas (swojego czasu miałem te kolumny i powiem krótko-grają z yamahą rewelacyjnie), bądź celan, choć moim zdaniem jeśli nie zalezy Ci na naturalnym fornirze to nie ma sensu przepłacać prawie 2 razy tyle, ponieważ brzmienie prawie to samo. Wprowadzili w nich niby ulepszoną kopułkę sopranową, ale w ślepym teście ciężko było by Ci wskazać które grały:)

dziękuje Ci ze chcialo Ci sie przeczytać ponoc zbyt długi mój post

odsluchać to nie mam gdzie ale skoro mowisz ze w sedno trafie wybierajac kolumny neutralne to wiem juz czego sie trzymać

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.