Skocz do zawartości
IGNORED

Tanie stereo (Prodigy) do 18m2

jicc

Rekomendowane odpowiedzi

Na dniach wyprowadzam się na swoje i pojawia się problem potrzebuje stereo do słuchania muzyki głównie Prodigy i te klimaty jednak nie chce nadszarpnąć budżetu (który i tak przekroczyłem).

Cel:

Nagłośnić pokój około 18m2

Budżet:

Niski 600-700 pln :(

zacząłem nawet na allegro coś licytować

Kolumny:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Miałem wzmacniacz Dual CV 1200 i jakoś sentyment do firmy mi został.

Wzmacniacz:

Ukryta Zawartość

CD:

Aktualnie poleciał bym po kablu z laptopa a potem coś się kupi.

Proszę o radę gdyż w temacie audio jestem zielony znaczy się wiem jedno to że strasznie ciężko coś złoży za podaną kwotę ;P

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/57034-tanie-stereo-prodigy-do-18m2/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :)

Ukryta Zawartość

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Nie da sie, w tym tkwi siła tego forum ;)

Szkoda z tym wzmacniaczem, bo nadałby sie na początek pewnie, a za te 600 zł, to już całkiem całkiem kolumny by sie znalazło. A tak to... Hmm... Chyba będziesz musiał zrobić tak, że zdecydowaną większość tej kwoty zainwestujesz w jeden z elementów, który zostanie na dłużej, a mniejszą sumę na drugi, który wymienisz w najbliższym czasie na lepszy. Zależy też jakie masz wymagania co do dźwięku, bo generalnie za 250-300zł by sie jakiś nienajgorszy wzmacniaczyk pewnie znalazł, a i kolumny za 400 powinny się trafić grające co najmniej poprawnie. Zwłaszcza, że do 18m2 nie potrzebujesz wielkich podłogówek.

zastanawiałem się nawet nad nimi ale jakoś nie przemówiło do mnie to że są zintegrowane z piecem Co do duala poczciwiec nawet ładnie grał skocze jutro dowiedzie się ile za naprawę wezmą i wtedy można nawet o lepszych kolumnach pomyśleć BTW mam jeszcze InterM SR-700 w serwisie ;P

O widzisz, propozycja foxbata jest bardzo dobra! Co prawda sam ich nie słuchałem, ale chyba nikt nie mówi o nich źle, a dużo ludzi jest zachwyconych.

Ale jeśli to Cie nie satysfakcjonuje, to zestaw wzmak + kolumny za te pieniądze też znajdziesz, tylko musisz posiadaną kwote rozsądnie wydać :)

Przeglądaj troche allegro i jak znajdziesz jakieś kolumny lub wzmacniacz który Ci się spodoba, to szukaj o nim informacji na forum i w opiniach. Co do kolumn - porozglądaj się za starymi monitorami sprzed kilkudziesięciu lat, bo często chodzą za małe pieniądze a bywają fajne (uwaga! zwracaj uwagę na stan zawieszeń - mogą być piankowe, więc praktycznie do wywalenia w tym wieku!).

Sam wiem jak to jest, bo dwa lata temu byłem w podobnej sytuacji, i spędzałem na allegro i na forum całe dnie czytając i kombinując ;) Generalnie lepiej wydać więcej na kolumny a mniej na wzmacniacz - różnice w głośnikach są bardziej słyszalne, zwłaszcza jeśli to niski poziom cenowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.