Skocz do zawartości
IGNORED

Używany budżetowy system analogowy

rewu

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Przeglądam sobie to forum od niedawna i stwierdziłem, że zapytam się bardziej doświadczonych o radę,

otoż mam w tej chwili Thorensa TD 115, z wkładką Audiotechnika AT12XE + drugą jakąś MM ortofona VMS20 MK2 bodajże

przedwzmacniacz CA Azur'a, amplituner Denona DRA-1000, + kolumny Missiona 702e,

wiem że to jest bardzo średniej klasy zestaw.

Przede wszystkim chcę zmienić kolumny, dokupić jeszcze jeden wzmacniacz (do Denona mam sentyment), później być może gramofon.

Nie obce mi remontowanie starych gratów, ze stolarką i lutownicą też sobie poradzę

szukam czegoś do ok 600-800 zł za kolumny - mogą być jakieś diye, myślałem nawet nad Tannoykami

i prawdopodobnie będę myślał nad zrobieniem gainclona.

Może ktoś z bardziej doświadczonych fanów analogu udzieli kilku cennych rad co warto wymienić by odkryć nieco więcej z vinyli.

dzięki za odpowiedzi

Rafał

hej,

1) myc plyty,

2) nie zalowac na okablowanie ( zamiast doplacic GBP 100 do sprzetu dalem GBP 150 na kabelki)

{nota bene - po czesku kabelky tzn damskie torebki :O

3) koniecznie kolumne odgrodzic od podloza kolcami, obciazyc od gory 10-20kg kamienia (lub czegokolwiek, np ksiazkami na kredowym

4) grube zaslony / kotary na okna, welna lub bawelna;

5) wylaczyc zbedne urzadzenia w domu, lodowka (jesli nie ma nic w zamrazalniku) etc

6) nagrzac sprzet minimum 2 godziny przed sluvchaniem (ja mam taki zegar Phillipsa do podlaczenia na kontakt, o 14.00 mi wlacza siec juz;

7) nie pic alkoholu przed sluchaniem [serio];

8) miec cieple skarpety (krew dociera bardziej do uszu niz do zimnych stop (to czytalem w amerykanskim pismie hi-end za 20 dol

9) miec paln - dzis slucham tylko 1 LP .......................tu wpisz nazwe.

10) MYC PLYTY -zob filmy na necie.

Pozdrawiam

Tom

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.