Skocz do zawartości
IGNORED

Pytanie do Redaktora

Yul

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie, czy nazwę zakładki "Analog" dałoby się zmienić na: "łasic i potakiwacze"? Istnieje pilna tego potrzeba. Gdyby to okazało się niemożliwe, to czy można by założyć nową zakładkę pt.: "Audio-Technica AT-440 i jej wyznawcy", tak aby nazwa tej najlepszej z najlepszych wkładek gramofonowych pod Słoncem mogła wyskakiwać już na stronie głównej tego Forum? Te potrzeby są palące, albowiem w zakładce "Analog" nie można już w żadnym wątku, starym czy nowym, bez różnicy, poczytać niczego innego, tylko o rzekomych zaletach tej jedynej wkładki bez skaz i żadnych wad.

https://www.audiostereo.pl/topic/57116-pytanie-do-redaktora/

:-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

LOL :-D

Yul, tak na spokojnie.

Polecam AT440MLa dlatego, że ją kupiłem i nie pożałowałem, w tej cenie nie dostaniesz nic zbliżonego do tej wkładki pod względem trackingu, radzenia sobie z nadmiernie ostrymi sybilantami, radzenia sobie z podniszczonymi płytami, radzenia sobie z inner groove distortion, prostoty kalibracji. Co gorsza (bo wiem, że Ciebie to wkurza z jakiegoś powodu) - wszystkie te cechy występują JEDNOCZEŚNIE. Ja po prostu współczuję ludziom, którzy zaczynają zabawę z winylem od kupowania kolejnych gównianych rylców, a potem - po kolejnych rozczarowaniach - drogich wkładek, które - jak się okazuje - też nie są wolne od wad albo trzeba je kalibrować jakimiś kosmicznymi urządzeniami żeby w ogóle zabrzmiały. Mnie nie drażni, że ktoś ma inną wkładkę, która śmie mu grać - ba, ja nawet o tym piszę od czasu do czasu. Cieszę się, że u Kkuuddłłaatteeggoo gra Goldring i brzmi super, cieszę się, że u Ciebie gra Ortofon czy Grado, słyszałem Ortofona 510 u ahai i bardzo mi się podobało. Z drugiej strony wiem, że ludzie kupujący Pro-jecta Xpression podobnie jak ja nie s..ją pieniędzmi i nie mają np. ramienia, które pozwoli rozwinąć skrzydła niemal dowolnej wkładce. Z jakiegoś powodu te AT grają z tymi Pro-jectami na tyle przyjemnie, że chce się olać CD kompletnie. Czy mam za to przeprosić?

Nie tylko AT440MLa jest taka AT331LP jest jeszcze ze swym mocowaniem T4P jeszcze wygodniejsza w ramionach liniowych odpada wię kszośc problemów nie zawsze uzdolnionych technicznie melomanów. po prostu wciskasz w gniazdo wkładkę dokręcasz śrubką i PLAY

Yul to nie złośliwie bardzo szanuje twoja wiedzę i doświadczenie żeby ci nie było żal to AT331LP jest już nie do dostania :( jeszcze raz dziekuję koledze Leninowi za podszepniecie co kupić, chociaż może to Grado SILVER & GOLD z mocowaniem P Mount jeszcze mnie kusi :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.