Skocz do zawartości
IGNORED

CoCo - SPDIF Converter & Conditioner

Rekomendowane odpowiedzi

Strumień danych na wyjściu CoCo jest zgodny ze strumieniem wejściowym, czyli wartości próbek dźwięku nie ulegają zmianie. Zmianie ulegają tylko wartości czasowe, stają się one dokładniejsze, a czasy przełącznia krótsze.

JPG wystarczy, czy chcesz jakiś format wektorowy?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-12280-100007576 1251104314_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Podeślij mi na PW swój adres mailowy. Rozumiem, że chcesz to wciągnąć do Corela, to dam Ci w formacie .ai, Corel powinien go łyknąć.

mam pytanie dotyczace ukladu. widze ze zostal zbadany. a czy ktos juz go sluchal? czy pomiary rownie dobrze brzmia co wygladaja? jestem z w-wy i chetnie bym posluchal. pozniej cos bym oczywiscie skrobnal. mam transport shigaclona - wyjscie bez traf separujacych prosto z kosci... :)

marosik,

to dobry pomysł, żeby zapoznać się z urządzeniem i nie decydować w ciemno. Obecny zestaw płytek jest już rozparcelowany, nawet okazało się, że jest więcej chętnych niż płytek. Tak więc we wrześniu będę dorabiał nową partię. A w międzyczasie posłuchaj CoCo w swoim systemie. Jeśli masz dobry kontakt z kimś z Wawy, kto składa lub zamówił CoCo, to nie ma problemu. Jeśli nie, to postaram Ci się wygospodarować jakiś egzamplarz na kilka dni do przetestowania.

Nie śledzę wątku o shigaclonie, ale jeśli piszesz "wyjscie bez traf separujacych prosto z kosci", to zastanawia mnie czy ten sygnał spełnia normy standardu SPDIF? Jeśli nie, to mogą pojawić się problemy we współpracy z CoCo. Wklej fragment schematu, na którym jest wyjście dokładnie tak, jak masz to u siebie.

Edwardzie! A ty wróciłeś z urlopu już?

Wydaje mi się ,że mieszkam po sąsiedzku z Marosikiem.Może coś pokombinujemy w sąsiedztwie.

Marosik.

Z przyjemnością skorzystam, zwłaszcza ,że mam shigaclona a Ty jesteś w tej sprawie mocno zaangażowany.A teraz ten boombox philipsa!.Kiedy dostanę CoCo odezwę się. Dzięki za zaproszenie.

Ukryta Zawartość

tu jest schemat wyjscia spdif z shigaclona

APY

13 Lip 2008, 12:59

u mnie sa wartosci rezkow 100R i 300R

Ukryta Zawartość

Płytki prawie polutowane. Na początku przyszłego tygodnia powinienem już wysyłać paczki i umawiać się na odbiory osobiste.

Czy osoby, które prosiły o montaż całości chcą mieć zmontowane tak wszystko kompletnie już w obudowie, tylko podłączyć i słuchać? A może zostawić Wam coś do samodzielnej zabawy? Mogą to być gniazda coax (lutowanie srebrzanki i przykręcanie do panieli), złącza optyczne, gniazdko i kabelki zasilające, taśma do panela LED, przyklejanie diod do panelu frontowego, lutowanie diod, złączki iDC, skręcanie obudowy. Poza wymienionymi wszystko co SMD (plus bezpiecznik, złączka wyłącznika głównego, transformatorki) jest już przylutowane. Dajcie znać proszę co kto chce.

• 2 tygodnie później...

2. makumba

- trafa separ : TAK

- zasilacz : TAK

- wejście COAX : BNC

- wyjście COAX : RCA

- we TOSLINK : NIE

- wy TOSLINK : TAK

- panele : TAK

- obudowa : TAK

- montaż : TAK

Hm, zostałem pominięty na liście ;)

1) Aleksanndero1 1 kpl

2) Makumba 1 kpl , specyfikajjca jak powyżej

3) woldo4-1kpl

4) masza1968 - kpl na RCA ze złożeniem

1) Aleksanndero1 1 kpl

3) woldo4-1kpl

5) benpe 1kpl, trafa tak, we/wy coax nie, we toslik tak, wy toslink nie, panele nie, obudowa nie, montaż tak.

1) Aleksanndero1 1 kpl

3) woldo4-1kpl

5) benpe 1kpl, trafa tak, we/wy coax nie, we toslik tak, wy toslink nie, panele nie, obudowa nie, montaż tak.

6) marosik 2kpl szczegoly przesle na PW

1) Aleksanndero1 1 kpl

3) woldo4-1kpl

6) marosik 2kpl szczegoly przesle na PW

7) Ericson-TN - kpl na RCA ze złożeniem

Zebrałem Was w jedną tabelkę proszę podawać mi informacje, aby wszystkie puste pola zostały wypełnione. Jeśli w tabeli znajduje się wpis "- zł" oznacza rezygnację z tej pozycji. Ceny są orientacjne, pochodzą z kalkulacji do pierwszego zamówienia, ale nie powinny się wiele zmienić, to jest kwestia kursu Euro, ponieważ część elementów jest sprowadzana.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jest pewna kwestia do omówienia. Obawiam się, że w tej serii zamówień nie będę mógł Wam pomóc z montażem całego urządzenia. Układy scalone - tak, ich przylutowanie może być dla wielu osób kłopotliwe, więc szkoda nerwów, tutaj pomogę i scalaki chętnym przylutuję. Jednak praktyka pokazała, że nad montażem całości jednak trochę czasu schodzi, jeśli to się robi porządnie. Przy takiej ilości zamówień po prostu nie znajdę na to czasu. Przykro mi. Nie jest to także kwestia pieniędzy. Wcześniej już zwracano się do mnie z propozycją wynagrodzenia za montaż, ale CoCo powstało jako urządzenie całkowicie hobbystyczne i chciałbym zachować jego "non-profit" charakter. Cena CoCo to suma kosztów zakupu części i niech tak zostanie.

Ale mamy jeszcze czas, realizacja zamówień na płytki oraz wycinanie frontów to 2-3 tygodnie od złożenia zamówienia. Może do tego czasu znajdzie się na forum ktoś, kto zechciałby się podjąć montażu? Albo dla samej zabawy i poćwiczenia lutowania drobnicy, albo jeśli dwie strony się zgodzą, to za wynagrodzeniem. Zostawiam tę kwestię całkowicie otwartą dla każdego chętnego, niech to będzie poza mną. Oczywiście osobie montującej udzielę wszelkich wskazówek i porad, aczkolwiek montaż CoCO jest naprawdę prosty i nie sprawia problemów.

Informacje od kolegów: aleksandero1 i Ericson-TN odnotowałem w tabelce, wkrótce zamieszczę.

Załączam tabelkę po nadesłanych uzupełnieniach. Proszę sprawdzić czy jest OK i ewentualnie korygować.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zamieszczam aktualną tabelę.

Przy okazji odpowiem tu na pytania dotyczące płatności. Gdy złożę wszystkie zamówienia i będę znał już wszystkie ceny, wtedy zrobię ostateczne podliczenie i poproszę Was o wpłaty. Ceny powinny się zmienić minimalnie.

W międzyczasie może proszę przysłać na PW:

- adres wysyłki

- adres mailowy (na który wyślę dane do przelewu)

- ewentualnie nr telefonu (na wszelki wypadek)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi