Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki dla sportowca

piotrekguc

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu uprawiam sport. Biegam. Kupiłem już odtwarzacz i stanąłem prze wyborem słuchawek.

Jako audiofil, priorytetem jest dla mnie jakość dźwięku, lecz nie ukrywam, że ergonomia i wygoda jest równie istotna.

Przeczytałem Internet, dwa razy. i wyłoniłem ośmiu kandydatów.

Moja prośba do was, nie oceniajcie przez pryzmat ceny. Już nie raz przekonałem się że cena nie zawsze jest adekwatna do jakiejkolwiek jakości, przez brzmienie po wykonanie.

model cena

Maxell HB-310F 19 pln

HAMA HK-221 26

Koss P9 39

Thomson HED260 45

Koss P-16 65

Beyerdynamic SX 10 105

Sennheiser PMX70 149

Sony MDR-AS50G 165

Wybrałem właśnie taką konstrukcje gdyż ma bardzo istotna dla mnie zaletę, mianowicie kabel jat tylko z jednej strony słuchawek i idealnie pasuje do etui odtwarzacza noszonego na ramieniu.

Uważam że wasze wpisy będą bardzo istotne gdyż w sieci nigdzie nie znalazłem jakiegokolwiek zestawienia słuchawek dla sportowców.

https://www.audiostereo.pl/topic/57223-s%C5%82uchawki-dla-sportowca/

Moje zestawienie jest nieczytelne więc wkleję fotografię

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Koss P9 wygladaja jak wersja z palakiem KSC9... KSC9 przynajmniej w moim przypadku nie byly najlepiej trzymajacymi sie uszu sluchawkami... najwygodniejszymi tez nie.

Dzwiek ok, ale zakladam ze przede wszystkim chodzi o wygode i trzymanie sie uszu.

piotrekguc

Przez jakiś czas myślałem, że można polegać na "patentach" dla aktywnych użytkowników stosowanych w różnych słuchawkach. Niestety podstawowym mankamentem tych rozwiązań jest brak stabilizacji w (na) uszach. Wystarczy się trochę spocić i wszystko "wyłazi" więc o przyzwoitym słuchaniu nie ma właściwie mowy. Przerobiłem właściwie wszystko co robią bardziej znane firmy i NIC nie polecam. Co innego słuchać na spokojnie idąc a co innego po paru kilometrach biegu...

Zatrzymałem sie na Klipsh Image z wyprzedaży. Grają nieźle jak się je wepchnie głęboko ale bez posmarowania talkiem (!) też się wysuwają. Ostatnio sobie darowałem i słucham ptaków w trakcie biegu :-) . Polecam!

Nie jest tak do końca, może w teorii. Jeśli ktoś pracuje i ma czasochłonne hobby to z racji braku wolnego czasu - eliminuje uprawianie sportu. I tu teoria mija się z praktyką bo każdy kogo znam chciałby chociażby cos zrobić w kierunku sportu, ale wykręca się brakiem czasu.

Ja osobiście wolę zasiąść w fotelu z prasówką i posłuchać dobrej płyty. Jednak od pewnego czasu biegam i chcę połączyć pasję ze sportem. Dlatego też szukam dobrego sprzętu, który pozwoli cieszyć się muzyką podczas uprawiania sportu.

Mam kilka par różnych słuchawek,ale biegam i ćwiczę na siłowni w Koss Porta Pro , mam już 4 parę ;-)

Plus iRiver 320 lub genialne radio Philipsa - Nike.

A ostatnio używam Iphona ,mierzy mi trasę GPSem i mam wszystko na stronie w necie z paru miesięcy,

ile przebiegłem, czas , mapę trasy, kalorie, najszybszy kilometr i wiele podobnych.

Polecam darmowy program ; Fitnio, RK-Free lub Distance.

Koss Sporta Pro - mniej trwałe !!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.