Skocz do zawartości
IGNORED

Polska przed1939r =hitlerowskie Niemicy?

mariusz05

Rekomendowane odpowiedzi

bruner_, 24 Lip 2009, 22:23

>ty iwaszkiewicz, ze żydom w dupsko włazisz to wiedziałem, ale co ty masz z niemcami?

>

>to jakiś nowy etos polskiego yntelygenta?

Niemcy zaopattują bogato i nowocześnie w sprzęt armię izraelską - przeciwko arabom i za poł darmo ( drugie pół darmo daje USA), więc żydzi Niemcom odpuścili.

A WI tylko wykonuje co nakazuje Centrala.

terror twins

Nie chodzi o naukę patriotyzmu tylko o wykształcenie zachowań racjonalnych,państwowych.

Po prostu aby nie pokutowało myślenie typu zaczniemu powstanie a potem jakoś to będzie!Przecież świat nas nie zostawi!Nie robi się wojny jak nie ma się uzbrojenia,sojuszników itd.

Powstanie nie miało żadnych szans,a zniszczenie całego miasta i śmierć 200tys. ludzi była głupotą.

ale pojechałeś po bandzie,

masz dziwny podejście, nazywając głupotą walkę o kraj

miałbyś odwagę powiedzie to rodzinom tych ludzi?

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

wojciech iwaszczukiewicz, 24 Lip 2009, 22:28

>Holocaust był czymś co wystąpiło po raz pierwszy

Posunąłbym się dalej w awangardzie i stwierdził że Druga Wojna Światowa - też wystąpiła po raz pierwszy!

>Polacy w sierpniu 1944r. nie musieli

>robić powstania.Wojna i tak była już wygrana a los Polski przypieczętowany.

A Francuzi po co robili powstanie w Paryżu? Ba, a Czesi w Pradze?

terror twins

Tak mój ojciec jest byłym powstańcem!Uważa,że Powstanie miało sens.Ja mam pretensję nie do szarych żołnieży ale do dowódców i polityków.

vereker, 24 Lip 2009, 22:31

>

>Niemcy zaopattują bogato i nowocześnie w sprzęt armię izraelską - przeciwko arabom i za poł darmo (

>drugie pół darmo daje USA), więc żydzi Niemcom odpuścili.

tak, niemcy się wykupili i wykupują cały czas,

jak my nie będziemy płacic to z nas zrobią twórców holokałstu,

a takie iwaszkiewicze chętnie pogrążą własny kraj

jeśli my mielibyśmy się uczyć racjonalizmu etc. to amerykanie nie powinni z klas wychodzić,

wojciech iwaszczukiewicz, 24 Lip 2009, 22:34

>Na idiotyczne wpisy nie odpowiadam.

Iwaszczukiewicz, zapisanie się na Volsklistę, kolaboracja - była racjonalne.

Po wojnie nic złego się nie stało, z miejsca było się zatrudnianym przez UB.

wojciech iwaszczukiewicz, 24 Lip 2009, 22:36

>Tak mój ojciec jest byłym powstańcem!Uważa,że Powstanie miało sens.Ja mam pretensję nie do szarych

>żołnieży ale do dowódców i polityków.

Jak to miłośnik państwa robotniczo-chłopskiego.

Dowódców i polityków warstwami - w grób katyński.

vereker

Porównanie drobnej ruchawki w Paryżu i Pradze do Warszawy świadczy o zupełnej ignorancji.

Poza tym tamte "powstania" mogły liczyć na pomoc sojuszników czyli Amerykanów i Rosjan.

wojciech iwaszczukiewicz, 24 Lip 2009, 22:28

...

>Polacy w sierpniu 1944r. nie musieli

>robić powstania.Wojna i tak była już wygrana a los Polski przypieczętowany.

>Powstanie nie miało żadnych szans,a zniszczenie całego miasta i śmierć 200tys. ludzi była głupotą.

Pewnie gdyby ci ludzie nie zgineli to byłoby to korzystniejsze dla Polski,

ale to kwestia temperamentu. Polacy nie są racjonalistami, to był zryw romantyczny - gdyby chociaż mieli szansę, gdyby mieli broń

bruner_, 24 Lip 2009, 22:38

>a takie iwaszkiewicze chętnie pogrążą własny kraj

Biedne Iwaszkiewicze powtarzają tylko kazania kołakowatych historyków i sprzeczności szukających redaktorów z żydowskiej gazety dla Polaków sączącej jad w ich serca. Jak się naród przerobi na zobojętniałą masę to nie trzeba będzie Blitzkriegów.

vereker

Jesteś aż takim idiotą czy tylko udajesz?Nie nie trzeba było kolaborować z Niemcami,trzeba było przeczekać.Jak się nie ma środków to się nie wojuje!Losy wojny decydowały się gdzie indziej.

Gdyby się trzymać twojej chorej logiki to należało zrobić powstanie przeciwko Niemcom a nastęnie rozpocząć wojnę z Rosją.Tylko,że wtedy nie miałby kto pisać na ty Forum.

wojciech iwaszczukiewicz, 24 Lip 2009, 22:40

>Porównanie drobnej ruchawki w Paryżu i Pradze do Warszawy świadczy o zupełnej ignorancji.

>Poza tym tamte "powstania" mogły liczyć na pomoc sojuszników czyli Amerykanów i Rosjan.

To Rosjanie nie byli naszymi sojusznikami?

Ożesz k...a m.. ć!

To Kołakowski kolaborował z naszymi wrogami???

jeśli już o rosje idzie to nie wiem czy wy się nad tymi ścierwami litujecie jesteście oczarowani czy co?

bruner

Ciekaw jestem czy gdybyś stracił dorobek całego życia i najbliższą rodzinę to dalej byłbyś takim romantykiem?W sytuacji gdy ten nadzwyczajny wysiłek nic nie dał.Polska i tak dostała się w łapy sowieckie.Mało tego zniszczenie AK rękami niemieckimi ułatwiło robotę komunistom.

wojciech iwaszczukiewicz, 24 Lip 2009, 22:45

>trzeba było

>przeczekać.Jak się nie ma środków to się nie wojuje!Losy wojny decydowały się gdzie indziej.

>Gdyby się trzymać twojej chorej logiki to należało zrobić powstanie przeciwko Niemcom a nastęnie

>rozpocząć wojnę z Rosją.

Czyli Jaruzel jednak jest patriotą. Dobrze że stłumił w zarodku kolejne powstanie w 1981 r., bo byśmy sobie sami znów zrobili krzywdę.

Iwaszczukiewicz, powiedz ty mi, ech, zaryzykuję tę inwokację - chłopie, czy jak podczas powrotu z balu nocą napadnie twoją kobietę - pięciu oprychów, z "tulipanami" w łapskach to racjonalnie - spierdolisz?

wojciech iwaszczukiewicz, 24 Lip 2009, 22:50

>Pewnie tego oczywiście nie wiesz ale Czechosłowacja flirtowała z Sowietami już przed wojną.

"Platonicznie czy już sypialnie"?

oj, wi dzisiaj ostro zmoczyl, co przejdzie do legendy AS, a wszystko przez to, ze nie dorobil sie potomk/a/ow i nie ma juz zadnych szans na pojawienie sie u niego pierwocin instynktu samozachowawczego, bo po co

wojciech iwaszczukiewicz, 24 Lip 2009, 22:53

>Nie widzę żadnej analogii.

Tak myślałem, żydowskie niezaangażowanie wyłazi z ciebie wszystkimi porami.

"A co ja im winien"?

Współczuję tylko kobiecie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.