Skocz do zawartości
IGNORED

CYRUS

dbx

Rekomendowane odpowiedzi

poszukując wzmacniacza, kilku forumowiczów zasugerowało markę Cyrus. Przyznam, że nie znam. Jednak ciekawi mnie w tym pozycja elementu zwanego PSX, zasilacza. Wytłumaczcie o co tu chodzi bo nie pojmuję. Jak do zestawienia w którym jest np. integra można wpinać coś takiego jak zasilacz ? I w zasadzie w które miejsce podłącza się ten PSX i co on zasila ? Aha , czy kazdy cyrus jest dobry ? czy trzeba wybierac posrod modeli - czy sa lepsze i gorsze?

https://www.audiostereo.pl/topic/57305-cyrus/

Cyrus - imię męskie pochodzenia perskiego. Wywodzi się od słowa znaczącego "pasterz". Kościół katolicki notuje dwóch świętych o tym imieniu.

Cyrus imieniny obchodzi 31 stycznia i 12 września.

Imię to nosili między innymi:

Cyrus I

Cyrus II Wielki - król perski z dynastii Achemenidów

Cyrus Młodszy - także z dynastii Achemenidów

Kir Bułyczow

Cyrus Vance - amerykański polityk, sekretarz stanu w administracji prezydenta Jimmy'ego Cartera

Postaci fikcyjne o imieniu Cyrus:

Cyrus Smith - bohater książki Tajemnicza wyspa Juliusza Verne'a.

W grze komputerowej The Elder Scrolls Adventures: Redguard główna postać nosi to imię

W grze The Elder Scrolls IV: Oblivion Cyrus jest jednym z Ostrzy w Świątyni Władcy Chmur.

Cyrus Frisch

Żeńskie odpowiedniki: Cyra, Kira.

Zobacz też:

7209 Cyrus

Cyryk

----------------------------------------------------------------------------------------------

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/57305-cyrus/#findComment-1411886

Wpinając zewnętrzny zasilacz PSX lub PSX-R (stary i nowy model-nie są ze sobą kompatybilne !)uzyskasz w każdym aspekcie dużo lepszy dźwięk.

Poprawa jest znaczna,ale moim zdaniem nie dotyczy wzmacniacza.

Świetnie się sprawdza ze źródłem ,przetwornikiem DAC oraz z przedwzmacniaczem.

We wzmaku wzrasta tylko moc ,a jakość dźwięku jest bardzo zbliżona.

Różnica może być słyszalna tylko dlatego, że dodatkowa moc będzie lepiej napędzać kolumny co wiąże się z poprawą dynamiki .Podłącza się go z tyłu w specyjalne wejście które jest opisane kolorem czewonym (use psx-r only).

Oto fotka.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/57305-cyrus/#findComment-1412170

ja się nie zgodzę, że wpięcie PSX pod wzmacniacz nie zmienia wiele. Słuchałem samego wzmacniacza przez 2 miesiące bez PSX. Później wpiąłem PSX i zauważyłem znaczną poprawę i to nie w mocy bo on mocy nie dodaje tylko zwiększa się pojemność kondesatorów w systemie co pozwala lepiej "uderzyć" dołem. Znacząca poprawa była też w uporządkowaniu sceny. Poza tym dzięk stał się bardziej "wygładzony". Po słuchaniu przez około 3 tygodnie odpiąłem PSX aby się przekonać czy to była tylko autosugestia czy faktycznie PSX coś wniósł. Okazało się, że bez PSX dzwięk jest ostrzejszy i sam wzmacniacz mi się już tak niepodobał (mimo, że wcześniej byłem nim dość mocno zachwycony). Ale wiadomo, każdy ma inne ucho.

https://www.audiostereo.pl/topic/57305-cyrus/#findComment-1412404

dbx >>> Widze ze uparty jestes i nie lapiesz ironii kolegow z klubu Cyrusa w ktorym dowiesz sie wszystkiego wystarczy przeczytac a przedewszystkim chciec!

Jakis chaos sie wkrada w Twoje pytania ale to zdaje sie z braku doswiadczenia?

A teraz merytorycznie czyli odp na pytanie:

Nie, nie do kazdego urzadzenia da sie wpiac PSXr'a bo nie kazde ma don wejscie (sa wersje zubozone ktore takowego nie posiadaja ale mozna je za doplata zrobic) ale jesli juz ma to praktycznie mozna ,,upgrejdowac,, wszystko ze stajni Cyrusa.

robix

https://www.audiostereo.pl/topic/57305-cyrus/#findComment-1412523

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.