Skocz do zawartości
IGNORED

avt509 pomocy

kuty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam bardzo proszę o pomoc przy uruchomieniu tego daca ponieważ już nie mam siły do niego wszystko poskładałem poprawnie i polutowałem ale za nic nie chce go wykryć w win xp pisze że nie rozpoznano urządzenia lub urządzenie ma awarie,w pierwszej fazie odrazu po złożeniu dac był bardzo ładnie wlutowany i niebyło mowy o niedolutowanych nózkach sprawdziłem pod silną lupą wszystkie elementy wlutowane zgodnie z instrukcją do karty użyłem uklad PCM2902E aleto to samo co PCM2906 tak że nie powinno byc problemów,wylutowałem tego daca i przymierzam się do akupu nowego PCM2906 oraz nowej płytki z AVT tym razem niechce czegoś zpartolić i bardzo proszę o wyjaśnienie dlaczego o przelotkach które zaznaczyłem na zdjęciach w opisie montażowym nie ma ani ąladu? czy te przelotki należy koniecznie połaczyć zworkami aby dac zaczął działać?

Bardzo prosze o pomoc w rozwiązaniu tego problemu ponieważ pieniądze którewydałem na cześći oraz płytkę praktycznie poszły w błoto,a tak naprawde nie jest ten układ jakis bardzo skomplikowany w montażu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/57319-avt509-pomocy/

Właśnie wcześniej jak byłowszystko zmontowane rozciołem kabel usb i zaczołem zmieniać połączenia kabelków D+ i D- ale efekt był taki sam jak na początku czyli nie rozpoznano użądzenia usb,czy ten przetwornik ma jakąś wade jeśli chodzi o opis montażowy i trzeba cos zmieniać na samej płytce avt?

https://www.audiostereo.pl/topic/57319-avt509-pomocy/#findComment-1413368

ok dzięki tak zrobie tylko zastanawia mnie dlaczego trzeba wykonywać takiego moda?dlaczego ten kit nie działa odrazu pozłorzeniu zgodnie ze schematem,ja poprosiłem i uzyskałem pomoc ale co z ludzmi którzy poprostu mają lutownice potrafią poprawnie lutować i kupują płytkę oraz elementy i trzymają się dokładnego schematu i co czy tak jak ja mają ponad 100zl do tyłu? bo kilkoro ludzi z tego forum złożyło ten kit i nie pisali o jakichś problemach z jego uruchomieniem,czy np AVT5088 na PCM2702 też niebędzie działać trzymając sie schematu? jak tak to ja dziękuje za takie konstrukcje div w krórych trzeba samemu ingerować w budowę tych kart usb aby wogule dały znaki życia,po co to avt wogule publikuje w takiej postaći skoro trzeba to przerabiać aby zadziałało.

https://www.audiostereo.pl/topic/57319-avt509-pomocy/#findComment-1413704

Z kartą na PCM2702 problemu nie było. W kitach AVT ze względu na krótkie terminy opracowania, wydawnicze itp. zdarzają się błędy. Niestety mi też nie udało się przez tak głupi błąd uruchomić tej karty na PCM2906 i poszła do śmieci.

https://www.audiostereo.pl/topic/57319-avt509-pomocy/#findComment-1413731
  • 7 miesięcy później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.