Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer cd 801 a PD-S06

Mirekjon.

Rekomendowane odpowiedzi

Są teraz na allegro licytowane w/w odtwarzacze.Cenowo strasznie się różnią.06-1300,00 w opcji kup teraz a 801-450,00 na 2 dni przed końcem licytacji.Proszę o podanie różnic brzmieniowych w/w odtwarzaczy.Jeśli się nie mylę to nad 801 był tylko 901 a PD-S06 to był najwyższy model w 1998 ale też wyczytałem,że 901 brzmieniowo był lepszy od 06 wobec czego 801i 06 to są może równorzędne odtwarzacze?

https://www.audiostereo.pl/topic/57351-pioneer-cd-801-a-pd-s06/
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Nad 801 byl 901 nad 901 byl PD 75 a nad PD 75 byl PD 95 co nie zmienia faktu ze PD-S 06 to kila. Poszukaj 901 jesli nie stac Cie na PD 75 lub PD 95. Nowy PD-S 06 kosztowal 2400zl wiec cena za niego jest raczej z kosmosu.

A po co w ogóle szukać? PD9700 i PD-S901 mają barwę, ale nie mają dynamiki. Detaliczność też nie najwyższych lotów. Faktycznie, kiedyś (jeszcze jakieś dwa lata temu) w ich cenie ciężko było znaleźć lepsze źródło, ale teraz sytuacja się nieco zmieniła.

To jakie żródło mi polecisz do wzmaka Pioneer A-604G i kolumn Paradigm studio 20V2?Musi być w kolorze mojego wzmaka tj srebrny lub szampański.Teraz mam Technics 490 i i nie odczuwam większych niedostatków w dżwięku.Może szukać coś z SONY ES? Słyszałem,że ludzie łączyli te 2 marki i było dobrze.Dla mnie cd musi też wyglądać/ciężar,wysokość/ a nie jakiś cienias jak obecne dvd z marketów.Mam brata w Londynie może szukać coś z ebay-u?Chciałbym cd bardziej muzykalny i z większą kulturą przekazu niż solidny Technics który jednak jest trochę taki bez barw.Mam dużo płyt przegrywanych i nie chciałbym cd który zdecydowanie obnaży niedostatki takich płyt.

W kolorze szampańskim... hm... właśnie mam na warsztacie Denona DCD1450AR w kolorze szampańskim. W stanie fabrycznym gra przyzwoicie, choć nie wybitnie, za to po zaintubowaniu - znakomicie. Niedługo będą foty. Przetworniki PCM1702 są jednymi z najlepszych.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Adam czy moglbys w kazdym watku nie pisac o lampizacji? Z calym szacunkiem - bez wzgledu na efekty - staje sie to nudne. PD-S 901 podobnie jak PD 75 ma spory wlasny potencjal i upgrade mozna inaczej przeprowadzic.

Rafał, miałem w domu zarówno PD9700 jak i PD-S901. I to nie przez chwilę, a chyba z miesiąc. Wiem jakie mają możliwości, wiem też jakie mają ograniczenia. Tuning tych cedeków jest raczej trudny, i łatwiej spieprzyć niż poprawić. Nie uważam ich za dobra bazę do tuningu. A Tobie radzę przypomnieć sobie jak grał Denon DCD655 z lampami. Model 1450AR jest jeszcze lepszą bazą do wstawienia lamp. Ale kto nie słuchał, ten nie wierzy.

Zapraszam Cię do mnie z Twoim cedekiem, zrobimy sobie odsłuch.

BTW, mam fajne obudowy do kolumn.

Nie no, ja Cię nie namawiam do lampizowania PD75 (zresztą on się i tak nie nadaje, o niebo lepszy do tego celu jest PD-S06). Ja Cię namawiam tylko do posłuchania DCD1450AR z lampami. W tym tygodniu wybiera się do mnie jeden z forumowiczów z Krakowa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.