Skocz do zawartości
IGNORED

adobre premiere - zgrywanie z kasetki DV

adamfreliszka

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy to odpowiedni wątek co do mojego problemu, ale lepszego nie znalazłem, więc piszę tutaj.

Zdeklarowałem się jakiś czas temu zmontować film. Materiał mam na kasetkach dv i muszę teraz materiał zgrać na komputer. Zgrywam movie makerem, zgrywałem też bezpośrednią premierą, ale stale napotykam na ten sam problem. A mianowicie po zgraniu jakością bezstratną ( bez kompresji, czyściutko z DV) po odpaleniu pliku na kompie obraz jest dobrej jakości ale przy ruchach kamerą albo ruchach obiektów na filmie pokazują się zniekształcenia. Mówiąc obrazowo na poziomych liniach w miejscu ruchu pojawiają się poziome piksele. Cięzko to opisać, ale uwierzcie, że to razi.

Wcześniej zgrywałem materiał ( co prawda z dużo lepszej kamery) i obraz był idealny, żyleta.

Powiedzcie mi,m czego może to być kwestia? Kamery? kodeków w kompie? ustawień w kamerze? Pomoże ktoś?

https://www.audiostereo.pl/topic/57457-adobre-premiere-zgrywanie-z-kasetki-dv/

Prawdopodobnie chodzi o tzw. przeplot. Poczytaj trochę na ten temat

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.