Skocz do zawartości
IGNORED

Ktokolwiek słyszał, widział, albo wie?

zukzukzuk

Rekomendowane odpowiedzi

ja dodam tylko tyle,ze przygoda z Infinity (konkretnie Kappa 9a) zaprowadzila mnie do klasowych wzmacniaczy (a wlasciwie koncowek mocy)czego absolutnie nie zaluje.

moim zdaniem to referencyjny sprzet lat '80 wspaniale dajacy sobie rade do dzis.....szkoda,ze nie przetrwal w niezmienionej formie i nie byl dalej udoskonalany(Harman Kardon poprostu "zabil" i sprowadzil Infinity pare klas nizej).

No i to wykonanie,przetworniki,materialy.....byly klasa sama dla siebie.

Patrzac na zdjecia odnosze wrazenie,ze ktos chcial je miec z powodow kolekcjonerskich - nie do sluchania - Infinity potrzebuja duuzych pomieszczen - w koncu sa amerykanskie a jankesow przesladuje mania wielkosci w kazdym aspekcie.. ;-) ;-)

"Nie znam, ale jak słyszę propozycje wycieczki do Wiednia, gdzie ktoś takowe kolumny sprzedaje ... trochę realizmu".

Elberoth!

Rozczarowałeś mnie...

Myślałem, że przynajmniej Ty potrafisz gonić za marzeniami...

Ech... smutno...

VISTO, 10 Sie 2009, 21:41>>>

">Patrzac na zdjecia odnosze wrazenie,ze ktos chcial je miec z powodow kolekcjonerskich... "

Witam Kolegę z klubu!

Nie wierzę, że ktoś w naszym kraju kupi "szafki" za 35 lub większe "szafki" za 100 kzł, aby tylko stały i straszyły wiktoriańską epoką:)...

Chyba jednak są ludziska, które mają salony

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

elb, ja bym np. zukzuka na AudioShow nie wpuszczal, wykreci ci wszystkie zlote klamki w sobieskim... po co ci to...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Foxbat!

Lubię Cię! Dlatego wybrałem dla Ciebie najładniejsze miejsce w NS - będziesz pływać do góry brzuszkiem w kanale portowym!!!

Przecież miałeś nie mówić, że u Zuk'a była wymiana klamek! No pisuar też jest nowy! I popielniczki też!!!

Elberoth, 10 Sie 2009, 21:33

>Nie znam, ale jak słyszę propozycje wycieczki do Wiednia, gdzie ktoś takowe kolumny sprzedaje ...

>trochę realizmu.

Widzisz Elb. Ty pstrykniesz $$$$$ dolarami i już masz...

A my, biedne żuczki? Możemy tylko pojechać, posłuchać, a raczej pomarzyć...

P.S.

Jak kupisz stare szafy - przyjedziemy do Ciebie!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Wniosek (po pewnym czasie) jest taki:

Na forum, oprócz Elba (co niby słyszał, że gdzieś dzwonią, ale nie wie gdzie? albo szef mu nie pozwolił powiedzieć?) i kilku większych/mniejszych orędowników - nie masz NIKOGO poza tym!

Identycznie było kilka latek temu, kiedy nabyłem IRS Epsilon...

Smutne:(

zukzukzuk, 11 Sie 2009, 00:07

>Wniosek (po pewnym czasie) jest taki:

>

>Na forum, oprócz Elba (co niby słyszał, że gdzieś dzwonią, ale nie wie gdzie? albo szef mu nie

>pozwolił powiedzieć?) i kilku większych/mniejszych orędowników - nie masz NIKOGO poza tym!

>

>Identycznie było kilka latek temu, kiedy nabyłem IRS Epsilon...

>Smutne:(

to forum nie jest takim cudem jak się dla wielu wydaje, więc nie miej pretensji, że właścicieli "dużych" kolumn, tu nie ma. Ci którzy takie kolumny posiadają, mają inne zajęcia niż pisanie na audiostereo :) Ty sam zresztą, piszesz tu właściwie tylko z sentymentu.

dbx, 11 Sie 2009, 00:36

">to forum nie jest takim cudem jak się dla wielu wydaje, więc nie miej pretensji, że właścicieli

>"dużych" kolumn, tu nie ma. Ci którzy takie kolumny posiadają, mają inne zajęcia niż pisanie na

>audiostereo :) Ty sam zresztą, piszesz tu właściwie tylko z sentymentu."

To prawda! Znam najmniej kilka osób, mieszkajacych "rzut beretem", którzy nigdy nie bawili się w tutejszej "piaskownicy" (i nigdy tego nie zrobią!).

A dźwięk mają, że czapki z głów (choćby P. Marek).

Są po prostu dorośli:)

Pamiętam załamanie i zdziwienie, kiedy przywiozłem Epsilony i zapytałem o nie na forum, które wydawało mi się, powinno zajmować się hi-endem. ZERO odzewu!

Jak to? Nikt nic nie wie?

Rozumiem też, że ludzie posiadający największe "trumny" Infy, również tu nie zaglądają.

A uważam, że jest ich najmmniej kilku. I próbuję do nich dotrzeć...

Pozdr.

Jacku

Czas się z tym pogodzić iż brak na tym forum właścicieli dużych/konkretnych zestawów.

Najbardziej popularne forum,więc i tuzinkowe konstrukcje i klocki(za wyjątkiem ELBA,AMERICANO),i pewnie kilku osób.

Nie prawdą jest iż właściciele ultra drogich systemów nie zaglądają,bądz nie piszą na forach.Tyle że na zagranicznych forach goszczą ludzie z pokazniejszymi portfelami,a nasze fora zrzeszają raczej''przeciętne portfele''

Jestem ciekaw a zarazem mogę policzyć na palcach jednej dłoni ilu jest w Polsce posiadaczy np.moich wymarzonych ''cebulek''-pewnie 2-4!No i jeszcze pytanie do tej cyfry,ilu z nich się zastanawia nad poprawa brzmienia czy wykonaniem ustrojów skoro im to wszystko dopracowała ekipa montażowa od akustyki pomieszczenia itd.

P.S.,ja też nie odnalazłem na forum kompana dla moich wymarzonych''szafek'',no to idę sam pod wiatr!

Jeszcze tylko uzupełnienie.

Po kiego czorta właściciele drogich systemów mieliby zaglądać na fora,skoro mają całość łącznie z pokojem odsłuchowym przygotowane przez wspomniane firmy profesjonalnie się tym zajmujące?

areczek, 11 Sie 2009, 12:30

>Jeszcze tylko uzupełnienie.

>Po kiego czorta właściciele drogich systemów mieliby zaglądać na fora,skoro mają całość łącznie z

>pokojem odsłuchowym przygotowane przez wspomniane firmy profesjonalnie się tym zajmujące?

a po tego czorta, by po prostu i zwyczajnie po ludzku pogadać.

a że tu nie zaglądają i tego nie zrobią, to niech pozostanie tematem do wieczornych przemyśleń dla wielu stąd. Ci którzy mieli takie chęci, byli tu kiedyś... teraz są tu utwardzeni we własnych przekonaniach niereformowalni, kilku byznesmenów od siedmiu boleści, oraz cała rzesza pokolenia dody, więc z kim i o czym gadać. Jacek by chciał, paru innych też by chciało, zakładają przez to "kluby", bo tak łatwiej utrzymać temat. Czy to wystarcza, każdy widzi. Prędzej przyjdzie tsunami i rozpitoli co po drodze spotka, niż tu będzie można normalnie i ze zrozumieniem pogadać. I nie ma co mieć na to nadziei, to nie to miejsce. Często spotykam się z rozwalającą reakcją na wzmiankę o tym forum...taaak, a co to jest to audiostereo :):):)

• 4 miesiące później...

Witam Forumowiczów

a w szczególnosci zukzukzuk'a, który nawet nie wie (właśnie sie dowiaduje), że stał sie ojcem chrzestnym moich IRS Beta. miesiąc temu zobaczyłem takie na jednej z aukcji. Zadziwiły mnie. posukiwania informacji o nich skierowały mnie na to forum. a zachwyt "ojca chrzestnego" dokonały dzieła. Zbaczyłem, kupiłem przywiozłem z dalekiego kraju a teraz słucham na tym co sie da czyli..(proszę się nie smiac :) - nie stać mniena wszsytko -ale je kiedyś dopieszczę) preampa udaje denon 4308, źrodłem jest denon a11 lub denon 3800 lub dual. końcówki to na dzis denon poa t-10 i denon poa t-02 (naprawdę całkiem ładnie daja radę). wszsytko postawione w mojej piwnicy (tn. przyziemiu które pełni rolę kina domowego i sali tanecznej :))

pozdrawiam

Piotr

p.s. pytanie

czy do nich pasowałyby amplifony wt40? czy ktoś wie? - jako wstępniak do dźwieku lampowego

odpowiedzi prywatne na maila [email protected]

gustawst, 27 Gru 2009, 14:16

>czy do nich pasowałyby amplifony wt40? czy ktoś wie? - jako wstępniak do dźwieku lampowego

>odpowiedzi prywatne na maila [email protected]

Ojoj... Chyba nie nadadzą się...

Coś więcej?

Jaka powierzchnia? Pierwsze wrażenia na Denonach?

Zdaje się, że dwa Krelle - 200 lub 300 S, byłyby w stanie COŚ pokazać...

Pozdrawiam serdecznie!

P.S.

Zgłaszam sie do odsłuchu, jeśli można...

Gdziekolwiek to jest!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.