Skocz do zawartości
IGNORED

T+A Elektroakustik Rseria CDplayer1230R

tomgru

Rekomendowane odpowiedzi

od czasu do czasu ktos wspomina o docet lektor 7 /cennik ok 12kzł/

czy ktos miał okazje dłuzej tego posłuchac?

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

dawno nie było watku o troche drozszych CD

lepszy taki niz kolejny o kablach ,cenach sprzetu czy hiendzie ktory akurat jest do sprzedania

/ watki opanowe przez zelaznych dyskutantów takich do grobowej deski i ich uczniów ktorzy mysla ze sie czegos dowiedza/

Dobrych zródeł jak na lekarstwo. wszystko teraz takie pstro-audiofilskie, grzeczne spokojne poukładane bez ochoty na ostre granie tylko stekanie w pulsujacy rytm jakiejś niespełnionej jazzowo-niewiadomojakiej divy. Teraz mnie scisneło i od tandety ktora kreują producenci sprzętu i od nurtu mody , który mam nadzieje ze przeminie bezpowrotnie jak czasy PRL-u. Ku pocieszeniu moge dodac ze dobrych wzmacniaczy tez jak na lekarstwo a i kolumny zaczynaja grzeszyc ostatnio wyłacznie formą która i tak pozostaje mniejszym zaskoczeniem od treści jakie niosą.

cos dawno katarzynki nie "uzywałeś " climax :)

czyli piszesz ze docet plumkajacy jest? /pomijajac liczne niespasowane czesci co zauwazył Pacuła/

Pacuła niech widzi co chce ja tego zródła nie testowałem, pisze ogólnie ze

1. albo mi upalnie padło na uszy i nie słysze nic nadzwyczajnego w nawet ultra drogich klockach

2. albo już tak zdewociałem od tego forum że nic mnie nie cieszy nawet jak ładnie wygląda

3. albo współczesnie została garstka firm produkująca żeby grało a nie stękało jak to teraz modne jest

4. Posłuchałem integra brystona i ciesze sie ze są firmy które zachowuja swojego ducha sprzed lat i produkują sprzet dla takich dzwieko-maniaków jak chociażby zdewociała katarzynka333 , co jak na kobiete o wielkim duchu przystało w dupie ma ciemnote i podąża własna droga a na tej drodze ostro gra muzyka i nie jest to wycie jakiegos niedorobionego pedała z boys bandu i pseudo-utalentowanej divy modern jazzu.

5. Wnioskuje iz kiedys było lepiej i niebawem bedzie jeszcze gorzej a skorzystają ci którzy potrafia zachowac jakośc tamtych lat... bynajmniej ci z działu hi_end

Za to dzis dla zabawy mecze cd bat-A vk-d5 se i juz nasuwa mi sie spostrzezenie, ze mimo mody srody i urody mozna wciaz zrobic zródło dobre, nie mowie idealne bo takigo brak aleee... po konfrontacji z chinami fakt ze z innego zakresu cenowego nie ma bata na bata

Ostatnio znajomy sie na mnie obraził bo przytargał do domu 3 cd-ki kazdy niby z innej bajki

wszystko za 1500 do 2100. Prosił mnie o rade co kupic. Polazłem do niego sniesmaczony wieczorem z fajką w szlafroku. Puszczał mi jakiegos pedała na zmiane z innym wyjcem i szczerzył ten pusty głupi ryj oczekujac ze wybawie go z dylematu który badziew ma kupic, Wszystko grało fatalnie, cały system z nowym cd repertuaru nie wykluczajac. Całosc zbudowana o budzet 14 tys złotych cos koszmarnego i niebywałego.

Pozyczyłem mu swoja stara frytke cal dx2 , odkurzyłem w srodku i dałem do posłuchania. Rano dzwoni ile za to? pytam za co? No za ten stary kompakt... Odparłem iz jak jest stary to niech sobie kupi nowy bo nowe lepsze. Milczał. Cd zostawiam sobie z sentymentu i przez wzglad na niebywała urodę urządzenia, moze kiedys mi sie przyda i tak bedzie lepsze od nowoczesnych pierdo-grajców nawet za 5000zl. Znajomy choc nie głuchy to głupi bo nakupił szmelcu, jak poprosi i nazbiera kasy to chetnie mu pomagę a tym czasem siedząc głeboko w fotelu na dupie niech go niosą Słowa recenzentów na temat jego zestawu a posłucha niech sobie sąsiadki kanarka bo Pani Mirena wystawia kubuśa na balkon a on wtedy Pieknie Cwierka.

climax99

jak masz w dupie audifilizm to po co piszesz na forum ?

ludzie tu chcą kulturalnie podyskutować raczej w klimacie salonów niż blokowiska ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Piopio nie przez odrobine cynizmu i pikanterii moż emnie opatrznie rozumiesz. W dupie mam ciemnote, sam audiofilizm uwazam w czystej postaci za chorob , zas moje skromne dywagacje opieram na subiektywnych wyłacznie odczuciach bedących owocem minionych lat w przemyśle audio.

A słuchajcie sobie waszych grajków tylko ze zenujące jest uznawanie tego CZegos chociazby za dobry sprzet a co dopiero za hi-end i pisanie na temat tego badziewia elaboratow na temat wyssanych z palca własciwosci sonicznych co to niby są ale nikt normalny nie słyszał gdzie sa. iMAGINACJA RZECZYWISTOSCI POPRZEZ NAKŁADANIE WARTOSCI RZECZY WYBITNYCH BYLE SZMELCOM DEWALUUJE CAŁY RYNEK AUDIO A CO ZA TYM IDZIE dEWALUUJE WARTOSCI KTÓRYM MA SŁUZYC.

i TAK JAK W SOCJALIŻMIE IDEE SA PIEKNE ALE UTOPIJNE. kROPKA

MIAŁ BYC TEMAT O T+A SPRZECIE KTORY UWAZAM ZA BARDZO DOBRY I ROZSĄDNY A ZROBIŁO SIE ROZLEWISKO WOLNYCH MYSLI, W TYM NIEMAŁA MOJA W TYM ZASŁUGA. ALE SKORO TEMAT SIE WYCZERPAŁ.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Całkowicie zgadzam się z obserwacjami Kolegi climax99 nie wyłączając tych o CD.Zazdroszczę pióra i dystansu do rzeczywistości.Piopio dyskutowanie w salonowych oparach wcale nie wyklucza dosadnych sformułowań,tym bardziej,że zdecydowanie bardziej zwracają uwagę na aspekt,który porusza climax99

Pozdrawiam

P

o fajnie sobie GADACIE :-)

a ja nadal w du... z zakupem zadnych konkretnych propozycji odnosnie cd do 15 tys

kolego climax99 mam pytanko do Ciebie czy jest jakas konkurencja do wspomnianego cd T+A w podobnej cenie godna uwagi ????? juz mam dosc szukania

a i nie badz taki smutasek :-) sobie tu na luzie rozmawiamy a ty od razu taka prowokacja i zmuszanie do myslenie :-)

z pozdrowieniami od Boba dla Ciebie I smoke two joints in the morning

I smoke two joints at night

I smoke two joints in the afternoon

it makes me feel alright

wogole odnosnie firmy T+A w Polsce to jakas nedza malo kto ma i wie ze taka firma istnieje

od niedawna z tego co juz wiem jest polski dystrybutor a na forum znalazlem tylko Aremejczyka ktory cos juz wie na temat tej firmy ale on polecial ekstremalnie w drogi sprzet od T+A

Tam mielismy okazje, jestesmy w dobrych rzekłbym stosunkach. Ciekawe jest to ze za chwile zarzuty kooperacji w marketingowej manipulacji padna nie tylko na mnie ale i na ciebie. wtedy zrozumiesz jakie to forum to dno

• 1 miesiąc później...

czesc

nie wiem czy jeszcze szukasz cd ale ja kupilem T+A Elektroakustik Rseria CDplayer1230R do mojej v-10

i jestem bardzo zadowolony gra super :-)

a i fajny rabacik dostalem :-)

pozdro Aramejczyk

ps.jak masz ochote i oczywiscie jeszcze szukasz cd to zapraszam do siebie na odsluch

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.