Skocz do zawartości
IGNORED

Revox B 710 kto naprawi ???

Kasjel

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam dobrego i uczciwego elektronika, który naprawi mojego Revoxa B 710. Padł w nim prawy kanał. Nagrywa lecz nie odtwarza. Zupełna cisza ! W grę wchodzi wyłącznie wysyłka magnetofonu.Posiadam pełną serwisówkę do tego modelu.

https://www.audiostereo.pl/topic/57532-revox-b-710-kto-naprawi/

kiedyś mećzyłem revoxa B215 podobny obajaw.. po konserwacji jeden kanał padł... było tam strasznie dużo złączek...okazało się, że jedna ni ekontaktowała.. posprawdzaj wszystko jeszcze raz... powyjmuj, złóż z powrotem...oczyść złączki, może pomoże

Mój grał po czyszczeniu i konserwacji, ale krótko....

Widziałem to na własne oczy, jak dosłownie zanikał ten prawy kanał....bez dymu, trzasków, brumienia.

Poprostu ucichł i tyle. Już poruszałem płytkami, wielowtykami ale nic się nie dzieje.

Jestem na 95% pewny, że spalił się jakiś element elektroniczny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.