Skocz do zawartości
IGNORED

Wzamacniacz + kolumny

sylw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem posiadaczem cd nad monitor series 5300.Po długich oczekiwaniach (fundusze) chcę zakupić integre plus kolumny do pomieszczenia około 20 m2,muzyka której słucham to właściwie wszystko pop,rock,muza elektro.troszke jezu itp.W dzwięku koniecznie ciepło,muzykalność,dynamika,rozdzielczość też mile słyszana ale bez rozjaśnień czy atakujących wysokich.Miałem to w systemie NAD3240pe+cd H/K 7xxx+phonar compakt2.Po zmianie cd na obecnego nada ciepełko i muzyka poleciały ale dzwięk napewno jakby pułke wyżej.ze wzmacniaczy moge mieć luxmana z seri LV (nie znam dokładnych modeli wzmacniaczy i kolumn na chwilę obecną),optonica,jest też rodzynek AURA VA-80 SE X ta od B&W (ale w tym wypadku zostają mi grosiki na kolumny).Kolumny to nie takie tanie jakieś niemieckie studyjne Victor na skandynawskich przetwornikach(może ktoś wie o co chodzi) ,DIY na scan speak góra i davis niskośred. są też focale.Przepraszam za brak oznaczeń modeli ale narazie nie znam,prosze o sugestie w budżecie 1800 i narazie nic więcej.Z gury dzięki (wracam na forum za kilka godz.(praca).

https://www.audiostereo.pl/topic/57555-wzamacniacz-kolumny/

sylw, 15 Sie 2009, 09:41

przecież wiesz dużo więcej od nas......:)

jesli te klocki o których piszesz słuchałeś nie powinno być problemu.

jesli jednak ich nie słuchałeś a znasz tylko z opisów to po kupnie w ciemno wyłącznie na podstawie tutejszych opisów możesz mieć ......zonka.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

witam ponownie.

Faktycznie moje pytanie zabrzmiało dziwnie.Myślałem że może padną jakieś inne propozycjie lub info dotyczące tych victor-ów ale puki co to poczekam sobie na odsłuchy tych urządzeń które wymieniłem.Dzięki i narazie.:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.