Skocz do zawartości
IGNORED

Sam w domu

AndrzejSz

Rekomendowane odpowiedzi

Z miłąchęcią zaprosze kilku kolegów z forum do siebie do domu żona wyjechała na zasłuzony urlop i jestem sam.

Wzamian liczę na kilka porad dotyczacych mojego sprzetu co moge wnim poprawic oraz może w końcu ktoś wytłumaczy mi kilaka tak zwanych pojęć audiofilskich.

A jeszcze jedno temat może byc równiez wzmacniacz lampowy ponieważ noszę się z zamiarem zakupu takowego aby spróbowac tego super brzmienia.

Może mój system nie jest najlepszy poniewaz ostatnio przeczytałem że Vincent to chiński chłam ale powiem szczerze że sam nie modę ocenic ponieważ mam małe doświadczenie może któryś z kolegów otworzy mi oczy na świat i pokarze coś nowego piękniejszego w muzyce .

Pozdrawiam

chetnych zapraszam do pisania na maila wprofilu o mnie.

https://www.audiostereo.pl/topic/5757-sam-w-domu/
Gość Arek nzlg.

(Konto usunięte)

Andrzej ,

" Może mój system nie jest najlepszy poniewaz ostatnio przeczytałem że Vincent to chiński chłam "

zamiast czytać tego rodzaju brednie i jeszcze sie nimi przejmować, sam oceń, czy brzmienie twojego systemu Ci odpowiada, i czy masz frajde z słuchania muzyki

Z czasem sam zaczniesz zauwazać, ze to i tamto mogloby byc lepsze -moze lokalizacja instrumentów zbyt ostra i punktowa albo zbyt rozmyta, bas potezny ale gubi tempo, itp itp. I to jest lepsza droga niz zapraszanie jakigos guru, i liczenie na to ze to spowoduje ze na podstawie jego rad bedzisz mial w domu cudowny dzwiek. Chocby nie wiem jak sie ow gosc bedzie staral, jego ocena i rady nigdy nie beda obiektywne i skuteczne, i nawet nie o to chodzi. Chodzi o to, co Tobie sie podoba w dzwieku , a co nie. I sam musisz do tego dojsc. Nikt Ci w tym nie zastąpi

https://www.audiostereo.pl/topic/5757-sam-w-domu/#findComment-81739

Masz rację i podkreśliłem to wcześniej w swojej wypowiedzi dotyczącej innego watku ale często koledzy używają języka bardzo specyficznego dla tej dziedziny z którym mam ogromne kłopoty.

Drugi problem to moje przygotowanie techniczne całe życie byłem humanistą i sprawy eletroniki są mi obce.

A nurtujące mnie pytania teraz to np:lampa czy lepsza integra, gramofon jak co gdzie i kiedy, no może gdzie to wiem poniewaz w jednym z Warszawskich sklepów jest super atmosfera.

Co do pytań jak ukazało by się 100 wątków podpisanych AndrzejSz to do końca życia od Lukara i kolegów z forum dostałbym zakaz pojawiania sie .

https://www.audiostereo.pl/topic/5757-sam-w-domu/#findComment-81790

zastanawiam sie nad czterema rozwiązaniami

1.Lampa JJ 828 +Cd(jeszcze nie okreslony)

2.Mcintosh 6900+CdDvd Mcintosh

3.Pathos Logos+Cd(jeszcze nie okreslony)

4.Usher P-307)Usher Reference 1.5+Cd

a do tego wszystkiego gramofon co do niego wogóle nie mam pojęcia ale sopokojnie poszukam.

głośniki Dynaudio Contour 3.4 w zalezności od systemu

https://www.audiostereo.pl/topic/5757-sam-w-domu/#findComment-81980

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.