Skocz do zawartości
IGNORED

brak dzwieki po HDMI pc-onkyo 806

blaszka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam taki problem, po podlaczeniu mojego lapka pod Onkyo 806 po hdmi obraz sie pojawia a dzwieku brak.

Wczesniej mialem podobny problem gdy podlaczylem lapka do lcd ale zmienilem w sutawieniach dzwieku na digital out czy tez hgmi out juz nie pamietam i dzwiek z glosniczkow lapka poszedl do tv.

Chcialem podobna rzecz zrobic po podlaczeniu do ampli ale ikonka HDMI out jest nieaktywna a przelaczenie na digital out nic nie zmienia, zupelnie jakby komputer nie widzial, ze jest polaczenie HDMI z ampli. To troche dziwne bo...obraz smiga.

Czy ktos z podobnym problemem mial do czynienia?

I find your lack of faith disturbing...

https://www.audiostereo.pl/topic/57796-brak-dzwieki-po-hdmi-pc-onkyo-806/

Coś mi świta, iż jakiś ampli miał funkcję "passtrough" dla sygnału HDMI, nie odtwarzał dźwięku a jedynie zapodawał sygnał dalej, więc dla urządzenia z którego dostawał sygnał był niewidoczny; ino czy czegoś nie pokręciłem i czy dotyczyło to Onkyo, tego już nie pamiętam. Sprawdź ustawienia ampli dla wejścia (-ść) HDMI...

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

To o czym pisałem to nie brak obsługi dźwięku z HDMI, a możliwość takiego ustawienia tego wejścia w setupie. Albo normalnie je obsługuje, odtwarza dźwięk i podaje dalej obraz, albo tylko służy jako przełącznik HDMI. Oczywiście jeśli dotyczy to Onkyo.

Advanced Setup / Hardware Setup / HDMI / Audio TV Out

Jeśli jest ustawione na ON, gra TV podłączony do wyjścia HDMI, a głośniki podłączone do ampli milczą...

wiatrak z jakiego ampli to manu?

Musze sprawdzic. Generalnie nie do konca rozumiem, porzyznaje, o co chodzi w tym co tlumaczysz ale cos mi tam swita

kKurcze to moze byc rozwiazanie mojego problemu. Tylk osie zastanawiam jeszcze nad jedna rzecza. Laptopa podlaczylem od wejsie w mapli, pod ktore wczesniej mialem podlaczone PS3 i dzwiek normalnie lecial przez glosniki. Dlaczego wiec przy zamianie zrodla z PS3 na lapka tak sie nie stalo. TO ciekawe

• 2 lata później...

kKurcze to moze byc rozwiazanie mojego problemu. Tylk osie zastanawiam jeszcze nad jedna rzecza. Laptopa podlaczylem od wejsie w mapli, pod ktore wczesniej mialem podlaczone PS3 i dzwiek normalnie lecial przez glosniki. Dlaczego wiec przy zamianie zrodla z PS3 na lapka tak sie nie stalo. TO ciekawe

O sprawie zapomnialem bo w sumie z lapka nie korzystalem. Teraz do niej wracam bo coraz czesciej mi jest lapek potrzebny a media server cos u mnie nie hula. Dzwieku w glosnikach nadal nie mam ;(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.