Skocz do zawartości
IGNORED

Jak podlaczyc kolumny do TV LCD?

Tonsil Scherzo 350

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, niedlugo planuje kupic sobie jakis telewizor LCD.W domu posiadam kolumny podłogowe ktore to chcialbym podlaczyc pod LCD.Na co mam zwracac uwage przy kupnie telewizora,jakie on musi posiadac wejscia aby dało sie podłaczyc zewnetrzne kolumny? I czy wogole jest mozliwosc takiego podlaczenia.Wspomne ze w domu mam wzmacniacz stereo i przez taki wzmacniacz chcialbym podlaczyc swoj telewizor.Wzmacniacz ma wyjscia Line,CD,Tuner,Phono,Tape1,Tape2.Prosze o pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/57850-jak-podlaczyc-kolumny-do-tv-lcd/

Tonsil Scherzo 350, 4 Wrz 2009, 15:10

kolejny debilny wątek o niczym........

w ten sposób masz zamiar propagować swoim nickiem te beznadziejne kolumny?

mój poprzednik ma nosa z tym widzimisie..........

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

TV LCD powinien być podłączony do jakiegoś cyfrowego sygnału TV zwykle przez dekoder który ma często wyjścia rca i to podłączysz pod swoje stereo, obraz LCD bez telewizji cyfrowej jest nieporozumieniem :)

są też w dekoderze telewizji wyjścia cyfrowe spdif audio (coax albo optyczne) których można użyć, ale pod warunkiem posiadania amplitunera, lub jakiegoś dac w systemie stereo ;)

Tonsil Scherzo 350, 8 Wrz 2009, 15:56

nick jak nick znaczyć nie musi nic. ale jesli się zapędziłem to sorry. poniosło mnie.

wydaje mi się też, że z podłączeniem wzmacniacza pod telewizor nie powinno był żadnych kłopotów.

stąd moje wątpliwości. naprawdę nie potrafisz??

Ojejku czy odrazu tutaj na forum czlowiek musi zostac "zjechany" ze czegos tam nie potrafi? Moj nick nic nie znaczy,poprostu przyszedl mi taki na mysl i stąd go mam.a co do podlaczania telewizora pod kolumny to nigdy nie podlaczalem stąd moje pytanie.Niedlugo będe kupowal lcd i chcialem sie wpierw dowiedziec.

@ Tonsilu S350.

Wybacz ale do tej pory na forum ekstremiści Tonsila źle mi kojarzyli. Ale widzę żeś "spoko gość :)

A z podłączeniem nie masz sie co przejmować. W instrukcji zawsze jest opisane a jakby co współczesny sprzęt audio video zawsze mozna do siebie wczepić :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.