Skocz do zawartości
IGNORED

Dokąd zmierza światowy producent kolumn

modrzew47

Rekomendowane odpowiedzi

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

zawi

Czy to znaczy że młotek ma mieć duszę a nie umiejętność wbijania gwoździ???

Kolumny muszą po pierwsze dobrze grać.

Nadrabianie wad dźwięku wzornictwem jest chore!!!

Ja powiedział jeden z moich klientów:

W życiu najważniejsze jest ............życie!

Harpia.

Ty to jesteś niekoronowany filozof.

"W życiu najważniejsze jest życie"Gów.o prawda.Nie pytaj mnie o przykłady,bo ludzi którzy chcą się z nim rozstać jest wielu.Z różnych przyczyn nie mogą.

• Użytkownicy+

HarpiaAcoustics, zdecydowanie nie ominąłem tendencyjnie części twojej wypowiedzi (możesz moją odpowiedź równie dobrze stosowac do całości twojego pytania), a twoja napewno jest tendencyjna :

"Czy pirackie ściąganie MP3 z sieci TAKŻE???". Wyrwałeś zdanie z kontekstu i użyłeś jego częśc (oto pełny mój wpis):

"HarpiaAcoustics, a moje doświadczenie życiowe mówi że aby coś słyszec to najpierw trzeba słuchac, a jak bez sprzętu to zrobic ? (pomijam melomanów chodzących na koncerty, zresztą spora ich częśc to audiofile)."

Powiedz czy nie mówiliśmy tu o słuchaniu ? Przecież to o MP3 to zupełnie inny temat!

Ps; zalewają mnie pytania, ja tak szybko nie piszę.

• Użytkownicy+

W pośpiechu wkleiłem inną moją wypowiedź, chodziło mi oczywiście o tą:

"Ok, jaśniej - to że producenci zaczęli się wystawiac na wystawach wyposażenia wnętrz i w chcą dotrzec do INNYCH, to dla mnie jest zaleta a nie wada. Każda metoda dobra żeby ludzie zaczęli słuchac muzykę, częśc z nich może z czasem do nas dołączy."

To odpowiedź na twój wpis :

"Coraz częściej tuzy audio wystawiają się na wystawach wyposażenia wnętrz a nie audioszołach."

palton.

Czemu się tłumaczysz?Masz prawo myśleć jak chcesz!Nie ma nic złego w wystawianiu na targach wyposażenia wnętrz.Tam też są klienci.Pewnie bardziej majętnych a przecież to biznes to całe audio.

Harpia sie nie wystawia bo nie jest bisnesmenem a hobbystą.Widocznie.

• Użytkownicy+

Ciekawe czy poza Tobą ktoś kuma co piszesz?

Pomyliłem się z wklejeniem, ale kto śledzi dokładnie naszą dyskusję, ten wie o czym piszę. jednak będę się starał dokładniej.

to ciekawe jak napiszesz cos o McGyverze na priv odzywa sie palton. akusrat kiedy zalogowany jest palton to nie ma mcgyera. Mcgyver kup dwa kompy bedziesz jednoczensie jako palton. albo dwie karty sieciowe...

panowie,

ale tu nie chodzi o wartosciowanie faktu wystawiania sprzętu na targach wnętrz

"moralne" czy "niemoralne"...

chodzi o faktyczne konsekwencje absolutnego prymatu szpanu

sprzęt ma przede wszystkim wywoływać cmokanie gości (i pasować żonie do firanek)

a dźwięk jest kwestią drugorzędną

(tzn. jak przywalą w telewizorze z bazooki, to włosy mają falować od podmuchu, ale to wszystko)

• Użytkownicy+

Modrzew, tłumaczę mój sposób myślenia.

Powiem tak - wszystkie metody (LEGALNE) żeby ludzie byli lepsi (a za jedną z wielu metod uważam słuchanie muzyki-bo ona łagodzi obyczaje podobno), uważam za pozytywne. Dlatego współpraca z plastykami i wystawianie się na różnego rodzaju wystawach (np. na targach Polagra - bo krowy więcej mleka dają przy muzyce), takrze uważam za pozytywne. A audiofil swoją drogą, da sobie radę i wybierze to co dobre.

Harpia- z ciekawości zapytam czy wg. Ciebie np.SF też tuszuje braki brzmieniowe jakością wykonania i estetyką.

Tak z ciekawości chciałbym wiedzieć na jakich falach nadajemy.

zawi,

powiem tak

SF jest być może szczytem możliwości jeśli chodzi o design

ale na pewno jest daleko do szczytu możliwości (obecnych i za nie większe pieniądze) jeśli chodzi o dźwięk

nie grają źle, ale wyglądają dużo lepiej

• Użytkownicy+

iwanicki, widzę że Pan profesor koniecznie chce coś udowodnic (tropi Maca) w kolejnym wątku. W sumie to bawią mnie te podchody, ale dla dobra reszty wklejam link do zdjęc mojej osoby (że ja to ja, i nikt inny):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam i toast wznoszę, Robert (w osobie własnej :-)

Ps. modrzew wybacz Offtop.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Problem w tym że mało kto przeczytał początek wątku w którym modrzew napisał że chodzi o korelację jakości brzmienia, estetyki i jakości wykonania.

Jak zwykkle bywa ludzie zaczeli wklejać zdjęcia różnorodnych dupereli, piłeczek pingpongowych z głośnikami.Tak przedstawiany kierunek w audio faktycznie ma podstawę być krytykowany przez Harpia.

Jednak nie o to raczej chodziło ale o umiejętność połączenia tych trzech elementów gdzie jak wiadomo najważniejszym elementem jest jakość brzmienia.

Harpia sam widzisz są ludzie którym nowe SF nie leży brzmieniowo ale i są fascynaci.Jednak ani jedni ani drudzy nie kwestionują jakości wykonania.Napewno też Ci którym brzmieniowo nie pasuje nowy SF nie powiedzą że jest to bubel brzmieniowy w ładnej szacie.

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

zawi

To wszystko się zgadza.

Ale....

Kolumny są do grania a nie wyglądania.

To jest forum AUDIOFILSKIE.

Tu spotykają się przede wszystkim znawcy dobrego dźwięku.

Wzornictwo jest zaraz po tym.

Rozumiem że, gospodyni domowa wybiera ładniejsze.

Ale audiofil rozumie prawa fizyki i nie powinien dopuścić do pogorszenia jakości dźwięku za cenę estetyki.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.