Skocz do zawartości
IGNORED

Xindak XA-6950+usher v-604

torh55

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchałem Xindaka - w swojej klasie cenowej jest bardzo dobry. Świetna dynamika, ładnie rozciągnięty bas. Średnica i wysokie na dobrym poziomie.

Niestety nie miałem przyjemności obcować z usherami. Słuchałem tylko jakiegoś wyższego modelu.

Xindak powinien bez problemu wysterować ushery. Ze słabszym wzmacniaczem mógłby być problem z basem.

Oczywiście wskazany jest odsłuch.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Ilość basu również zależy od pomieszczenia. Słuchałem dużych Usherów w ok 20m2 i trochę buczało ... Naprawdę trudno powiedzieć jak w/w zestaw zagra w konkretym pomieszczeniu. Góra nie będzie finezyjna z racji ograniczeń wzmacniacza. Bez odsłuchu nie da rady !

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

pomieszczenie 50-60m2 napedy jak w o mnie(jedynie glosnikowy zmieniony na Proson HiFi Super Speaker Cable ) wiec buczeniem sie nie przejmuje ale jak juz pisalem nie mam szans na odsluch wybranych komponetow

Skoro pomieszczenie jest tak duże to nawet te Ushery mogą nie zapewnić odpowiedniej ilości basu ...

Bez odsłuchu trudno powiedzieć.

Więcej już nie pomogę. Może ktoś słyszał to zestawienie to coś jeszcze doda.

Pozdrawiam i życzę udanych zakupów a potem zadowolenia !

• 3 miesiące później...

wiec mam juz kilka miesiecu i Ushery i Xindaka i musze powiedziec ze zgraly sie rewelacyjnie nie za ostro nie za miekko jak dla mnie swietnie.a po wymianie wkladki na grado black winyl jest moim faworytem. ogolnie za te pieniadze ciezko by bylo jak dla mnie lepiej (4.5tys.zl razem za nowki)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.