Skocz do zawartości
IGNORED

Fisher CA-9030 i co do tego?

mr00v4

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam wzmacniacz Fisher CA-9030, posiada ktoś z Was ten wzmacniacz?

Co o nim sądzicie i z czym gra?

Poszukuję jakiś tanich kolumn dla niego, przeczytałem mnóstwo wątków, ale nie mogę się zdecydować...

Może polecicie mi jakieś kolumny do 600zł?

https://www.audiostereo.pl/topic/57937-fisher-ca-9030-i-co-do-tego/

Do 600 zł można kupić Tannoy M2 - sam takie mam, dobrze sprawują się w pokoju 10-20 m2, Tannoy M1 też są dobre, szczególnie do mniejszego pokoju, 6-15 m2.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zapomniałem dodać, mam pokój około 10m^2, lubię jak dźwięk jest czyściutki i bass jest dość niski, mocny...

Zastanawiałem się właśnie nad tymi monitorami Tannoy... Czy te monitorki dają radę z basem?

Czytałem, że z dobrą elektroniką tak. Teraz pytanie czy ten Fisher to "dobra elektronika"? :P

Tak z ciekawości...

Mój wujek posiada znienawidzone przez was kolumny z PRL, a mianowicie Mildtony... Trzeba przyznać, ich góra jest dość ostra, ale bass jest bardzo ładny (wydaje mi się dość dynamiczny, a zarazem miękki - choć innych, lepszych kolumn nigdy nie słyszałem). Jestem ciekaw czy te malutkie Tannoy'ki będą choć w połowie wypełniać pokój bassem tak jak to robią Mildtony? ;)

Mój kolega ma Mildtony, ja się już przyzwyczaiłem do moich Tannoyów M1 i jak słucham u niego na Mildtonach to się męczę - przy Tannoyach M1 Mildtony mają puste, pudełkowate brzmienie z dudniącym basem i ostrą górą - M1 brzmią o wiele bardziej naturalnie, tu nawet nie ma co dyskutowac, zupełnie inna klasa. Ilościowo basu Mildtony mają dużo więcej, ale co z tego - Tannoye wypełniają mój pokoj (ok 16 m2) prawdziwą muzyką głownie za sprawą o niebo lepszej średnicy, Mildtony tylko nieprzyjemnie dudnią - kumpel ma je w pokoju podobnej wielkości.

<><

Hmmm zobaczymy, dowiedziałem się ostatnio, że niedaleko mojej uczelni jest sklep ze sprzętem audio. Wybiorę się tam, aby posłuchać te Tannoy'ki.

Z pewnością czasami zechcę zobaczyć jakiś film czy pograć w coś... Ciekawe czy poczuję spadające bomby, czy też efekty specjalne obecne w filmach SF... Jak myślicie? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.