Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe, nie za 20tyś zł.

pcok@wp.pl

Rekomendowane odpowiedzi

kyle swiecaca dioda na ampli Ypao nie mowi nam otwarcie ze on dziala !

masz fukcje aktywna ale nie dziala to na pcm dekodowanym na playerze dobrze potestuj opoznienia odciecia basu i sam sie przekonasz ze zadnej roznicy niema ! pcm ustawiasz w playerku zajrzyj porzadnie do setupa dvd czy bluraya i tam masz wielkosc kolumn, opoznienia itd itp zalezy jak porzadny masz bluray czy dvd

kyle czyli sam sobie odpowiedziales PCM zdekodowany w kiepskim playerze wysyla caly towar w jednych zerowych ustawieniach co to oznacza w kinie? totalna kicha

nie masz poustawianych opoznien, wielkosci kolumn, odciec tonow LFE i wiele innych waznych rzeczy w systemach kina nie mylmy z stereo tam jak najmniej ingerencji elektroniki ale nie w kinie

posiedź troche na typowych kinowych forach nawet zagranicznych sam zobaczysz jak mieszane jest z blotem PCM wydobyte z HD na bluray i przesyl droga CYFROWĄ totalna kicha

a teraz podlacz sobie porzadnego pionka lx91 i poustawiaj w nim konfig kolumn i podlacz to analogiem to ci mina zrzednie jak to gra

Jokers wg Ciebie podany z odtwarzacza materiał HD nie jest obrabiany przez ampli? przecież są różne pomieszczenia i muszą być różne chociażby milisekundowe opóźnienia w zależności jak daleko siedzi się od każdej z osobna kolumny. Wg mnie aby usłyszeć dokładnie to co masz usłyszeć musiałbyś siedzieć w takich odległościach i rozmiarowo pomieszczeniu do jakiego opracowano materiał. W mojej yamce (tak doczytałem) przekaz pomijający ustawienia Audyssey nazywa się STRAIGHT. Przy przekazie bezstratnym po optyku o coaxie z DVD zawsze jest ingerencja z ze strony amplitunera jeśli chodzi o powyższe co napisałem opóznienia, częstotliwość, barwę( Audyssey stara sie dopasować barwę brzmienia kolumn efektowych do kolumn frontowych). Co jeszcze mogę napisać,że wolę słuchać materiału dekodowanego w odtwarzaczu (przynajmniej w obecnym systemie), ponieważ stwierdziłem, że przy kodowaniu w ampli brakuje pewnej części materiału (jest słabo podany bez konkretnego umiejscowienia) lub odtwarzacz słabo przesyła pewne składowe nagrania do amplitunera.

Jak teraz jeszcze raz przeczytałem ostatnie wpisy Kyle i Jokersa to już mi się zamieszało pod czaszką i nie wiem do którego chciałem się odnieść w powyższym . Brak możliwości edycji.

Jorkers, 26 Wrz 2009, 09:37

>kyle czyli sam sobie odpowiedziales PCM zdekodowany w kiepskim playerze wysyla caly towar w jednych

>zerowych ustawieniach co to oznacza w kinie? totalna kicha

>nie masz poustawianych opoznien, wielkosci kolumn, odciec tonow LFE i wiele innych waznych rzeczy w

To wszystko jest ustawiane przez ampli.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.