Skocz do zawartości
IGNORED

Monitor audio BR-2 i RS-1

kubix

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Borykałem się niedawno z wyborem monitorków do moich klocków (NAD 3130 i NAD 512), szukalem w przedziale cenowym do 1200-1300 zł i wybór padł na MA br-2.

Szczęśliwie się złozyło iż nie dokonałem jeszcze zakupu, ponieważ mój budżet wzrósł teraz do 2000.

Stąd moje pytanie w tytule, skoro spodobaly mi sie br-2 to pomyslałem odrazu o czymś ciut lepszym tej samej firmy, czy ktoś porownywał rski z br-2 lub wie czym one oprócz wyglądu moga się różnić?

A może jeszcze jakieś inne monitorki byłyby dobre, pokój 17m2, muzyka bardzo zróżnicowana, ale napewno nie będzie to jazz, klasyka i metal. :)

https://www.audiostereo.pl/topic/58197-monitor-audio-br-2-i-rs-1/

Witaj,

do Twojego sprzętu optymalnym rozwiązaniem jest zakup monitorków MONITOR AUDIO. Różnica pomiędzy BR2 a RS1 oprócz wykonania, naturalnej okleiny jest duża. Charakter brzmienia pozostaje podobny, jednak pod każdym względem kolumna oferuje więcej - lepsza, dokładniejsza przestrzeń, mocniejszy i lepiej kontroloway bas, większa ilość szczegółów itp.

Aktualnie w związku z wprowadzaniem przez MONITOR AUDIO nowej serii Rx (odpowiednik Rx1) możesz RS1 kupić znacznie poniżej 2000 zł.

Inna alternatywa - Focal Chorus 706V - trochę więcej sopranu i mniej basu w Twojej konfiguracji, brzmienie bardziej jasne.

Osobiście pozostałbym przy Monitor Audio. W przypadku pytań postaram się pomóc.

• Użytkownicy+

"muzyka bardzo zróżnicowana, ale napewno nie będzie to jazz, klasyka i metal. :)"

No to jednak niezróżnicowana :-).

Za 2000zł to można kupic/zrobic fajne DIY, które zjedzą na pierwsze śniadanie MA.

>Za 2000zł to można kupic/zrobic fajne DIY, które zjedzą na pierwsze śniadanie MA.

Wolałbym jednak coś nowego albo chociaż na gwarancji, troche się boje konstrukcji DIY.

>Charakter brzmienia pozostaje podobny, jednak pod każdym względem kolumna oferuje więcej - lepsza, dokładniejsza przestrzeń, mocniejszy i lepiej kontroloway bas, większa ilość szczegółów itp.

Czyli potwierdziły się moje przypuszczenia, dziekule za obszerną odpowiedź.

Zastanawiam się jeszcze tylko jakby sprawowały się ushery s-520 z moimi klockami, z tego co widziałem na forum są bardzo cenione.

• Użytkownicy+

Myślałem o czymś w tym stylu :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No więc tylko dopisze, byłem dzisiaj na odsłuchu, słuchałem MA RS-1, usherow s520, tych dużych focali i tak z ciekawości, bo śmiesznie wyglądały Dali Ikon 1dynek.

I co się okazało, najlepiej własnie grały owe Ikonki, pomimo że malutkie, że tyci tyci średnioniskotonowy głosnik, to z basem nie było problemu odziwo . :O

Podłączylismy je tak z nudów, śmialismy się że głośnik wygląda jak z makulatury, a tu się okazało, że bije pozostałe wymienione ne głowe... Jedynie MA miały troche mocniejszy bas, ale momentami aż za mocny.

pozdrawiam:)

>ja myślę że warto za tą kasę kupić voice krafty za 300zł, a resztę, 1700, przeznaczyć na dom pomocy

>samotnej matki.

Ricardozamora, jeżeli preferujesz sprzęt voice krafta to ok szanuje to, ane nie próbuj na siłe zainteresowac tym innych. ;>

A Usherami nie jestem zainteresowany, nie zgrały się za bardzo z moim nadem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.