Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmak i cd-k do infinity kappa 8

dan15pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Sprzet przyjechal juz, preamp bardzo ladnie sie prezentuje oraz bardzo ladnie gra, koncowka jest bardzo mocna i dobrze napedza kappy, i cd-k gra dobrze ( nic szczegolnego ale jest ok ) juz ladnych pare godzin sluchalem muzyki i bardzo misie dzwiek podoba, detale no i ta piekna gorka, zapraszam do mnie do gliwic posluchac, jak ktos chce. Teraz bede polowac na lepsza koncowke jakis parasound czy krell itp. wtedy pewnie bedzie jeszcze lepiej. Dziekuje wszystkim za pomoc! pozdrawiam

• 8 miesięcy później...

Witam

Sprzet mi sie troche pozmienial przez ostatni czas... kolumny z kapp przeistoczyly sie w Infinity Renaissance 90 Klocki tez sie zmienily...

Koncówka Denon poa-2200

Preamp Denon pra-1200

Cd-k Denon dcd-3300

Kabelki głosnikowe to audioquesty slate

Rca to dwa ixos-y 101 , oraz 100. X 03 .

Ogolnie nie jest zle, tzn srednica i gora jest oczywiscie swietna, ale dół jest sredni/kiepski tzn bez podbicia na preampie jest bardzo malo basu, a najnizsze czestotliwosci sa wyciete wogole... po podbiciu sie pojawiaja... ( ale nie lubie podbijac, nie poto mam sprzet za spora kase zeby pogarszac jakosc dzwieku podbiciem... :/ ) W 95% utworow jest malo basu ale niektore nagrania maja idealna ilosc basu ( plyty jak sting all this time czy nowa plyta cultured pearls, ale np moby play ma malo basu a jest plyta z oryginalnym podbiciem... )

Czego to moze byc wina, koncowka jest zekomo dosc mocna... Ostatnio znajomy przyjechal z cdkiem soniacza ( jakims tanim ) i gorka i srodek i scena oczywiscie duzo gorsza ale basik sie pojawil, dlatego mysle ze wina moze byc cd-k... i mysle o zmianie na sony x559es albo x555es, a ze oba sa dostepne na allegro dlatego kieruje moje pytanie do was, ktory z w/w cdków zagra lepiej w moim systemie, albo przynajmniej ktory powinien zagrac lepiej, 555 jest chyba ogolnie bardziej kultowy i drozszy czy jego brzmienie jest tez lepsze ?

Z góry dziekuje za odpowiedz.

Pozdrawiam

• 1 rok później...

Witam

Sprzet mi sie troche pozmienial przez ostatni czas... kolumny z kapp przeistoczyly sie w Infinity Renaissance 90 Klocki tez sie zmienily...

Koncówka Denon poa-2200

Preamp Denon pra-1200

Cd-k Denon dcd-3300

Kabelki głosnikowe to audioquesty slate

Rca to dwa ixos-y 101 , oraz 100. X 03 .

Ogolnie nie jest zle, tzn srednica i gora jest oczywiscie swietna, ale dół jest sredni/kiepski tzn bez podbicia na preampie jest bardzo malo basu, a najnizsze czestotliwosci sa wyciete wogole... po podbiciu sie pojawiaja... ( ale nie lubie podbijac, nie poto mam sprzet za spora kase zeby pogarszac jakosc dzwieku podbiciem... :/ ) W 95% utworow jest malo basu ale niektore nagrania maja idealna ilosc basu ( plyty jak sting all this time czy nowa plyta cultured pearls, ale np moby play ma malo basu a jest plyta z oryginalnym podbiciem... )

Czego to moze byc wina, koncowka jest zekomo dosc mocna... Ostatnio znajomy przyjechal z cdkiem soniacza ( jakims tanim ) i gorka i srodek i scena oczywiscie duzo gorsza ale basik sie pojawil, dlatego mysle ze wina moze byc cd-k... i mysle o zmianie na sony x559es albo x555es, a ze oba sa dostepne na allegro dlatego kieruje moje pytanie do was, ktory z w/w cdków zagra lepiej w moim systemie, albo przynajmniej ktory powinien zagrac lepiej, 555 jest chyba ogolnie bardziej kultowy i drozszy czy jego brzmienie jest tez lepsze ?

Z góry dziekuje za odpowiedz.

Pozdrawiam

Sądzę, że jednak za brak basu na 99% odpowiada wzmocnienie...

Pozdr.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

• 2 miesiące później...

No faktycznie temat stary, szkoda, że gość szalał ze wszystkim naokoło i wymyślał różne teorie, kupiłby krella to by mu portki spadły, bo na jego wzmocnieniu prawdopodobnie nie było żadnej różnicy jaki był kabel, źródło, czy stolik hehe

• 7 miesięcy później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.