Skocz do zawartości
IGNORED

Przereklamowany Apple

PiotrJ

Rekomendowane odpowiedzi

Nie pamiętam gdzie dokładnie, widziałem test porównawczy makówki i łindy, postawionych na identycznej konfiguracji sprzętowej. Oprócz jakichś zazwyczaj abstrakcyjnych benchmarków, realizowano także konkretne i typowe zadania. Sprzęt z łindą był szybszy o kila do kilkunastu procent...

Nie wiem co to jest B.S.O.D., znaczy się wiem, ale tylko teoretycznie. A piszę te słowa na składaku z 2003 roku, marki "marka". Gonionym pod XP.

P.S. Nie znoszę mikroszitu. Uwielbiam scenę z "South Park West", gdy podczas wojny USA z Kanadą w sztabie US Army Bill dostaje kulkę za zwis sztabowego kompa... :) :D

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

_igod_, 6 Paź 2009, 17:36

>Jeśli ktoś obrabia np zdjęcia lub skany w bardzo dużych roździelczościach np 40000dpi to zobaczy,

>że Windowsa można wywalić na śmieci, bo pracować się na nim nie da.

>

>Na Macu - szok, jaka prędkość! Mi to wystarczyło, żeby się przekonać, że do grafiki tylko Mac!

a co ma system operacyjny do softu, który na nim odpalasz?

jak ktoś zj***ł soft graficzny to jego karaj a nie M$

Ja tez zauważyłem ze np. FreeHand i Illustrator na podbnych mocowo Mac i PC, chodził zwinniej na PC. Ale w sumie nie ważne tak dla mnie są wydajności tych maszyn, ale jaką szybkość kupię za jednakowe pieniądze w maku i pc. PC wypada tu lepeij czyli za te same pieniądze PC będzie szybszy. A argumenty o zwisach XP wstawcie sobie gdzieś między bajki. Ja bardzo rzadko podczas pracy na PC zawiodłem się z powodu wysypu jakiegoś programu. Ogólnie jakbym miał wybierać do domu MAC lub PC wybieram tego drugiego ze względu na dostepność i ceny oprogramowania jak i ze względu na lepsze i nowocześniejsze karty grafiki, które przydaja się w grach ;)

pozdrowienia dla Macowców

Josef a do czego Ci takie gęste formaty zdjęć ? możesz mi wytłumaczyć? I w jakim programie powiedz mi możesz ustawić 40000 dpi ? A może cos Ci się pomieszało. Wiesz że dpi to dot per inch czyli punkt na cal ? Czterdzieści tysięcy punktów na dwa i pół centymetra ? Coś mi tu nie gra

PiotrJ, 6 Paź 2009, 19:13

>Josef a do czego Ci takie gęste formaty zdjęć ? możesz mi wytłumaczyć? I w jakim programie powiedz

>mi możesz ustawić 40000 dpi ? A może cos Ci się pomieszało. Wiesz że dpi to dot per inch czyli punkt

>na cal ? Czterdzieści tysięcy punktów na dwa i pół centymetra ? Coś mi tu nie gra

Musiało mu się coś pomerdać... Nawet przy wielkoformatowych projektach takiego DPI się chyba nie stosuje. Chyba się nie zetknąłem z programem który by obsługiwał 40000 DPI.

mnie do niczego - to _igod_ wyskoczył z takim formatem

idąc prezentowanym w wątku tokiem myślenia powiedziałbym, że Atari 65XE to był ideał - chyba nigdy się nie zwiesił! mały, niezły design

co z tego, że współczesny telefon zabija go na starcie jeśli chodzi o możliwości - no ale ideał po prostu ;)

PiotrJ, 6 Paź 2009, 19:09

.....ze względu na lepsze i

>nowocześniejsze karty grafiki, które przydaja się w grach ;)

>pozdrowienia dla Macowców

he he

.....odrazu trzeba tak bylo

czego , jak czego , ale lomotania na pececie

nic nie przebije , ..... zaden komp innej masci i zadne rozmowy nie maja tu sensu

wogle ,

co to za komputer ktorym nie mozna sobie nawet w pracy pograc

nedza panie i za cos takiego trzeba jeszcze duzo placic !?

:))))

niech zyja Pecetowcy !!!

Michał Stabro

Nie łap mnie za słówka. Choć z tej strony co mówisz piece również mi się podobają. Lepsza dobra rozrywka niz posucha w oprogramowanie.

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

"Poważna wpadka Apple. Magazyn na kopie zapasowe ma żywotność... 17 miesięcy "

I rok (12 miesięcy) gwarancji... ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.