Skocz do zawartości
IGNORED

Awaria przetwornika??

Piasek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, proszę o poradę kolegów. Posiadam przedwzmacniacz Yamahe CX-1000, w tym pre jest przetwornik cyfrowo analogowy, posiada kilka wejść m.in na CD itp. Sprzecik zabrałem do kolegi na odsłuch a po powrocie przestał wykrywać wejścia cyfrowe. i koaksjalne i optyczne. Cała sekcja analogowa działa, wyjście na końcówke również. Normalnie po podłączeniu do wejścia CD cyfrowego zapalała się zielona dioda z częstotliwością 44,1 kHz i było ok. teraz nie reaguje na żadne wejście cyfrowe.

Nie wiem czy macie jakąś teorie co do tego, nie wiem kto mógłby to naprawić? i czy ogólnie jest to do naprawienia. Dziekuje z góry za sugestie. Myślałem nad serwisem Yamahy.

https://www.audiostereo.pl/topic/58390-awaria-przetwornika/

Nie jestem elektronkiem, myślałem żeby to wysłać do autoryzowanego serwisu, czyli chyba audioklan warszawa, bo nie mam pojęcia kto by mógł to naprawić no i pewnie serwis może mieć dostęp do części chociaż sprzęt ma już ze 20 lat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.