Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki subwoofer...? Blagam - pomocy...

chris

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jako ze znawca na tym polu nie jestem, chce sie Was poradzic w pewnej kwesti...

Mam pokoj 4 na 5... a w nim: amplituner RXV 596, DVD S 540 i kolumny NS 300 - wszystko oczywiscie Yamahy. Od pewnego czasu zastanawiam sie nad dokupieniem subwoofera, w wiekszym stopniu zalezy mi na muzyce(glownie rock, ponadto Metallica czy np. Iron Maiden itp.), ale chcialbym zeby sprawdzal sie tez dobrze w filmach. Po glowie chodzi mi pare glosnikow takich jak np. Yamaha SW 320, badz 315(czym one w ogole sie roznia?), Koda SW 1000, a moze pomyslec nad Paradigmem 1200? Albo cos innego? Slyszalem tez, ze czasem lepiej kupic dwa i dobrze rozmiescic, a efekt moze byc naparwde dobry. $ jakimi dysponuje to ok. 2000 zl...(dodam jeszcze ze chcial bym wydac te pieniadze raz a pozadnie, bo raczej nie stac mnie na ciagle i sukcesywane ulepszanie sprzetu, achcial bym miec cos naparwde niezlego) Blagam - powiedzcie jak Wy to widziecie? Czy do takiego pokoju zakupienie mocniejszego subwoofera nie mija sie z celem czasem? Czy w ogole jest snes w kupnie subwoofera? Moze lepiej wymienic kolumny na inne a te sprzedac?

Z gory dzieki wielkie dzieki...

https://www.audiostereo.pl/topic/5846-jaki-subwoofer-blagam-pomocy/

Jeśli preferujesz dźwięk stereo wymień metaliczne Yamahy na coś bardziej audiofilskiego. Osobiście POLECAM TLC CLASSIC2 świetna relacja jakość/ cena. Piękne wykonanie. Poszukaj na allegro.

Przyjrzyj się ofercie firmy Mirage - osobiście posiadam subwoofer FRx-12 (już go nie produkują), który doskonale sobie radzi zarówno z kinem domowym jak i muzyką. Co prawda od jakiegoś czasu mam kolumny podłogowe i rzadziej go włączam, ale ten subwoofer wciąż znakomicie potrafi uzupełniać najniższe rejestry, bez dudnień, trzymając bas w ryzach. Jak go kupowałem, kosztował bliżej 3kzł (ale to było 3 lata temu).

M.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.