Skocz do zawartości
IGNORED

vabank czyli 1 milion $ do wziecia...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

>Blokujesz wszystkich, którzy mają odmienne zdanie od twojego.

nieprawda, blokuję tylko tych, którzy piszą głupoty

A to mi sie podoba.

Ajka jest zatem definicja głupoty.

Rozumiem ,pojęcie upośledzenia umysłowego ale nigdy nie rozumiałem pojecia głupoty.

Jest lekka miałka i lepka tylko na tyle wszechstronna ze trudno definiowalna. A jeszcze do tego wszystkiego cos co dzis wydaje sie głupie za moment staje sie kanonem nowego trendu lub tez standardem, czy to zachowan, czy to kultury, czy nawet samego pierwiastka głupoty. Tak tez głupota jest omnipotencjalnym tworem ludzkosci. który ewoluuje wraz z nią. O ile postęp , nauka, kultura to dziedziny w , której coraz rzadziej bedzie mozna zaskoczyc ludzkośc , o tyle zawsze znajdzie sie jaks głupota , która zwali nas z nóg lub tez zniewoli umysł.

Przykładem poczatku głupienia jest ponadterminowe i nastreczajace wszyskim niepotrzebnych negatywnych emocji roztrzasanie forumowej sensacji dotyczacej testowania urzadzen metoda abx - jedyna słuszna wg poniektórych.

Nie jest ona jedyna słuszna istnieja inne bardziej nawet przyjemne a ze utopijne, to przyznam ucho omylne jest ale czyz nie najpiekniejsze w zyciu idee to idde utopijne. Marks, Engels< chrystus , piękne idee, piekne. Głupota jest mieszanie filozofów, religii, myslicieli, rewolucjonistów w Miałkosć tworu forumowego. Tworzycie taka ciepła lepka antyintelektualna pape, po czytaniu , której człowiek deprawuje swoje refleksje w tematyce koegzystencji w swiecie bogactwa audio-zabawy. Dlaczego jezeli ktos kto pasjonuje sie danym segmentem własnych zainteresowan jest w sferze kompletnego braku poszanowania wobec ludzi , ktorzy maja w tej materii inne niz przyjęte przez krzykaczów teorie. A propo teorii wszystkie sa spiskowe , brudne i amoralne jezeli dotycza swiata audio.

>Ajka jest zatem definicja głupoty.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość masza1968

(Konto usunięte)

skolopendra, 12 Paź 2009, 17:38

>http://pl.wikipedia.org/wiki/G%C5%82upota

Ta mi się najbardziej kojarzy z pewnym osobnikiem :)

"Głupota salonowa – termin zaproponowany przez Hochego wobec osób określanych debilami, którzy na tyle opanowali trudną terminologię, że niektórzy mogliby ich uważać za osoby inteligentne. Określenie tego typu głupoty jako salonowej oznacza, że mogli oni "przebywać na salonach"."

Gość

(Konto usunięte)

masza1968, 12 Paź 2009, 16:31

>XYZPawel, 12 Paź 2009, 15:50

>>nie ma sprawy, udowodnij ten pozytywny i słyszalny wpływ

>z tobą nie ma gadki. gdzie ja napisałem o słyszalnym wpływie?

aha, kupujesz kable sieciowe dla niesłyszącego wpływu. Ok, tak też można :)

>szkoda czasu - jesteś autystyczny, żyjesz sam, zamkniety we własnym świecie.

Mój cały świat to AS, tu odżywam ;)))

Gość masza1968

(Konto usunięte)

XYZPawel, 12 Paź 2009, 17:43

>aha, kupujesz kable sieciowe dla niesłyszącego wpływu. Ok, tak też można :)

ależ ja nie kupuję drogich kabli :)

widzisz, twój problem w tym, że ty widzisz to co chcesz zobaczyć, słyszysz to co chcesz usłyszeć, czytasz to co chcesz przeczytać - bez względu na to jak sie to ma do rzeczywistości.

Wszystko generalizujesz, widzisz świat tylko w dwóch kolorach, białym i czarnym. Zapominasz o całej skali szarości, o innych kolorach już nie wspomnę.

U wielu budzisz złość i pogardę, u kilku aprobatę. U mnie jedynie współczucie.

EOT

Gość

(Konto usunięte)

masza1968, 12 Paź 2009, 17:51

>widzisz, twój problem w tym, że ty widzisz to co chcesz zobaczyć, słyszysz to co chcesz usłyszeć,

>czytasz to co chcesz przeczytać

Z "o mnie" maszy, faktycznie, same zwykłe kable od lampek i z MM:

Kondycjoner - GigaWatt PC-3SE

IC - Albedo, Sonus Oliva, Tara Labs

Digital - Coaxial Apogee Wyde Eye, AES/EBU ViaBlue

Głośnikowe - Tara Labs Prism Helix 8 Bi-Wire

Sieciowe - 4x GigaWatt LC-2, 1x Audionova StarPower Mk II

Stolik :) AUDIO PHILAR Modern Line

========================================

Czy Wy też to widzicie, czy tylko ja ?

Paweł a jak sobie wpiszesz w o mnie na tak miałkim forum ..Dupa dupa cycki. to co to bedzie oznaczało, zę jestes abnegatem zycia , czy miłosnikiem innej propagandy. Kazdy ma wolnośc lubienia i hołbienia czego mu sie zapragnie i nie swiadczy to od razu o jego naiwnosci czy skrzywieniu. Wazne aby nie przekraczac granicy ,która choc cienka to w tym przypadku istotna.

• Redaktorzy

"najczęstsza różnica pomiędzy gatunkowa , to okres leżakowania"

Głupstwa. Porównaj Laphroaig i powiedzmy Balvenie, albo żeby wyjść poza Szkocję, mojego ulubionego Jacka Danielsa, to nie będziesz czegoś takiego opowiadał. To jest zresztą typowa wypowiedź: "nie piję tego świństwa i każde jest takie samo". Jakbym słyszał co niektórych anty-audiofili...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.