Skocz do zawartości
IGNORED

Dynaudio Excite 16 vs. Dynaudio Audience 52

Jakew

Rekomendowane odpowiedzi

Z Rotelami na Excite może być za sucho, z 52SE bas jest już prawie idealny, no, może mogłoby być więcej ale nie niższego tylko średniego ;) Przyznam się, że myślę poważnie czy jakichś podłogowych Dynek sobie nie wstawić zamiast tych monitorków które mam teraz. Mam tylko 15m pokój, ale lubię potężny i nasycony dźwięk ;P

I love the sound of crashing guitars

Micke, ja lubię jednak monitorki, wierzę w monitorki - nie duże konstrukcje, bo bardziej spójnie i łatwiej znikają z pomieszczeń odsłuchowych. No ciekawe jak tam porównanie starych cacek z Excite 16 wypadnie.

To bardzo ciekawe że firmy podają te liczby frequency range które ...nic nie mówią o basie i wysokich, bardzo ciekawe, imponujące można powiedzieć.

>Jakew

Coś napisać przecież muszą ;) Ja bym nie oczekiwał czystego, 40Hz basu po jednym, tak małym głośniczku. Do odtwarzania basu są moduły basowe, a nie małe podstawkowe pudełka po butach ;) Te 40Hz to jeszcze ciekawe z jakim spadkiem, pewnie na uczciwe 50Hz można co najwyżej liczyć ;) No właśnie, może te podłogówki sobie odpuszczę, chyba wystarczą dwa aktywne suby w obudowach zamkniętych, nie będę musiał sprzedawać kolumienek z którymi się już zżyłem ;)

I love the sound of crashing guitars

Uproszczony czyli nieprzesadnie analityczny, plastyczny muzykalny sound też ma swoich zwolenników. Bardzo słynne Audience 52SE można jeszcze kupić w Teksasie, a także w Moskwie (coś 40 tysięcy rubli za parę)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja tam na basik z audience 50 nie narzekam. W pokoju 14m2 (fakt malutki) zapodałem pianki w bas-reflex bo mi grzmiało. Znajomy ostatnio pytał gdzie schowałem subwofer. :)) A gra to z przyzwoitym Nad'em.

Uchhh, uwielbiam ten basowy rezonans jaki 50-tki generują w za małym pomieszczeniu, najlepiej dla trios jazzowych

A przy okazji - Minas Anor (ewentualnie Minas Anor Premium - z tweeterem Eso Dynaudio!) są o klasę lepsze od omawianych w wątku monitorów czy nie, może ktoś wie?

• 2 tygodnie później...

Na ostatnim AudioShow słuchałem tych znakomitych Dynek za 180 tysięcy i doszedłem do wniosku, że wystarczy mi podstawowy model Dynaudio. Tylko właśnie - kupić jeszcze Audience 52 póki są brandnówki na rynku czy już raczej myśleć o X16, nie ukrywam że stare mi zupełnie wystarcza, a mam jeszcze Audience 50 które może jeszcze dziesięc lat pociagną (a może nie?). Żeby nie kupować 52 trzeba by chyba mieć pewność że X16 są wspanialsze, ale uzyskanie tej pewności nie jest chyba możliwe bez wniesienia skrzynek do docelowego pomieszczenia i zestawu, a to w moim przypadku za dużo roboty...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.