Skocz do zawartości
IGNORED

Zwykły drut miedziany jako sygnał

kuty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam gdzieś widzialem na forum że połączenie przetwornika z gniazdami wyjściowymi odbywało się za pomocą cienkiego drutu miedzianego,czy to jakiś specjalny drut emaliowany czy można do tego celu użyć zwykłego drutu miedzianego w emelii np takiego nawinientego na jakiś transformator o śr 0,5 do1mm bo jak narazie to zastosowałem 2cienkie żyły z kablamikrofonowego Proel i gra całkiem neżle,ale moze takie połączenie z drutu i interconekt na Proelu da lepsze rezultaty?

Wlutuj i sprawdż - doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy.

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

ok sprubuje ale myslalem że bez zabawy w lutowanie ktoś już tego próbował i ciekaw byłem co to za specjalne druty miał jeden użytkownik forum w dacu bodajże na pcm1798 tylko teraz nie moge znależć tegolinku.

A ja właśnie ukręciłem takie cóś. Z taśmy komputerowej, 3 żyły jako sygnałówka , masa innym pójdzie. Dam to do GC. Zobaczymy co to jest warte. Mi się podoba.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.